Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Roerig evenwicht

In mijn derde boek ‘Roerig evenwicht' komen er - naast het uitwerken van eerdere ideeën - nog verwondering en afgrijzen over het functioneren van de farmamaffia bij. De macht van de farmacie, die medicijnen onnodig duur, en patiënten afhankelijk maakt. Terwijl er alternatieven zijn. De farmaciebelangen zijn echter groot. Gezondheid levert immers niets op!

Waardoor ontstaan er ineens nieuwe ziektes? Wat doen we voor een beter milieu? Waarom zoveel oorlog en geweld? Wie zijn daar bij gebaat? Is er binnen dit geheel een alles omvattend patroon te ontdekken?

Waarom verdient wereldwijd een kleine elite zoveel geld, terwijl een steeds groter aantal mensen onder de armoedegrens zakt? Speelt de Illuminati hier een verscholen rol?

En dan is er nog de kwestie rond een schimmig pedofielennetwerk waarbij de naam Joris Demmink voortdurend rondzingt. Aantijgingen alom, maar kennelijk mogen er geen hoge en/of koninklijke koppen rollen. Of spelen ook hier andere belangen?

Alternatieve oplossingen, historische waarheden, filosofische vraagstellingen, ze komen allemaal langs.

Elly Grin:

Opnieuw bewijst Rients Hofstra een scherp observator te zijn, die heldere en gewaagde conclusies trekt. Met onderkoelde humor en cynisme. Voor degene die zijn kop niet in het zand wil steken een boek dat je moet lezen, zodat je andere waarheden onder ogen krijgt!

Roerig evenwicht is een vlot geschreven roman met een onverwacht en spannend slotakkoord.


De nieuwste, maar ook de voorlaatste druk van dit boek is bij mij rechtstreeks te bestellen (nog gesigneerd ook) via het bestelformulier hieronder. De eerdere druk kan ik met korting aanbieden. (Dat heeft wel een andere cover, is inhoudelijk amper tot niet verschillend.)
In combi met andere titels hier op de site kan ik extra korting geven.

Bestelformulier Roerig evenwicht

De boeken kunnen los van elkaar gelezen worden.
Mocht u overwegen ze alle 5 te lezen, dan is het aan te raden dit in volgorde te doen, te beginnen met Romke D'13.

Recensie Mieke Schepens

In het derde boek 'Roerig evenwicht' van de trilogie komen er - naast het uitwerken van eerdere ideeën - nog zijn verwondering en afgrijzen over het functioneren van de farmamaffia bij. De macht van de farmacie, die medicijnen onnodig duur, en patiënten afhankelijk maakt. Terwijl er alternatieven zijn. De farmaciebelangen zijn echter groot. Gezondheid levert immers niets op! Waardoor ontstaan er ineens nieuwe ziektes? Wat doen we voor een beter milieu? Waarom zoveel oorlog en geweld? Wie zijn daar bij gebaat? Is er binnen dit geheel een alles omvattend patroon te ontdekken? 

Verder vraagt Hofstra zich af waarom wereldwijd een kleine elite zoveel geld verdient en een steeds groter aantal mensen onder de armoedegrens zakt? Speelt de Illuminati hier een verscholen rol? En dan is er nog de kwestie rond een schimmig pedofielennetwerk waarbij de naam Joris Demmink voortdurend rondzingt. Aantijgingen alom, maar kennelijk mogen er geen hoge en/of koninklijke koppen rollen. Of spelen ook hier andere belangen?

Mijn mening:

In de afbeelding van het ei op de paarse cover zijn de onderwerpen in het verhaal op een leuke manier afgebeeld. Hierdoor valt meteen de verscheidenheid op!

Met Roerig evenwicht bewijst Hofstra mij dat het nodig is dat we verder kijken dan onze neus lang is. De informatie die in deze roman op de lezer losgelaten wordt is niet bij iedereen bekend.
Het duurde wat langer om een recensie te schrijven omdat ik veel van de enorme hoeveelheid gedeelde informatie controleerde op hun juistheid. Gewoon, om dat ik het zeker wilde weten. Wat Hofstra schreef is inderdaad ergens gepubliceerd, maar is daarmee niet perse waarheid. Wel is het een reden om niet alles wat voorgekauwd wordt door de politici en gezondheidszorg voor 'waar' aan te nemen. Alternatieve geneeskunde levert vaak betere resultaten dan de reguliere geneeskunde. Maar waarom wordt dat bijna niet vergoed door de zorgverzekeraars?

In deze roman waarin op donderdagavond aan de kaarttafel in het dorpscafé verschillende ideeën en veronderstellingen besproken worden door kaartvrienden, zul je kunnen genieten van het prettige taalgebruik van deze vrienden. 
De dialogen zijn dusdanig dat je zo nu en dan zit te gniffelen door de gevatte uitdrukkingen van hen. De complottheorieën zijn niet van de lucht en onder het genot van een biertje wordt de toestand in het land en de wereld besproken door Wiebe, Jouke, Joop en Strein. Incidenteel is Gerben aanwezig aan de krantentafel om zich een houding te geven maar niets te hoeven missen. Kroegbaas Peet is ook van de partij.

Vergis je niet; het is een verhaal dat bijzonder actueel is. Het speelt vandaag, in het hier en nu.
Een wijze les uit het boek; hoe meer je weet, des te meer ben je je ervan bewust dat er nog veel meer is wat je niet weet. En hoe bewuster je bent, hoe beter dat voor je is.

Roerig evenwicht komt op een perfect moment in onze geschiedenis; nog op tijd voor de verkiezingen, zodat we een en ander nog eens goed kunnen overpeinzen voordat we onze stem uitbrengen. 

Opnieuw bewijst Rients Hofstra een scherp observator te zijn, die heldere en gewaagde conclusies trekt. Met onderkoelde humor en cynisme. Voor degene die zijn kop niet in het zand wil steken een boek dat je moet lezen, zodat je andere waarheden onder ogen krijgt! Roerig evenwicht is een vlot geschreven roman met een onverwacht en spannend slotakkoord.

Rients Hofstra (Joure, 1949) heeft in 2013 uit onvrede de pen opgepakt. Onvrede over het Nederlandse politieke systeem, de rol van de kerk en de bezuinigingen op het onderwijs, de zorg en de veiligheid. Over deze en andere items heeft hij in de eerste twee boeken uit de Pluchen revolutie-trilogie al zijn visie gegeven en oplossingen aangedragen.

'Roerig evenwicht' is het derde deel van het Pluchen revolutie vijftal:
Deel 1 – Romke D'13
Deel 2 – Revolutie: Wat als…?
Deel 3 – Roerig evenwicht
Deel 4 - Recht rust regelmatig
Deel 5 - Rechteloze werkelijkheid

De 5 boeken kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden.

Lees ook even mijn recensie van
Romke D'13 - Zoals het is kan het beter en
Revolutie: Wat als...?

Koop Roerig evenwicht bij uw lokale boekhandel of bij:
bol.com, Bruna.nl, Ako.nl, ECI.nl & Libris.nl

Boekgegevens:
Genre: literaire non-fictie
Uitgave: paperback, 220 pagina's
Uitgever: ClusterEffect, 2016
ISBN: 978 94 92480 00 2
ISBN: 978 94 92480 01 9 (e-book)

Koos Woudenberg:

Ik ga straks weer een half uur lezen. Er staan een hoop woordvondsten in en dat is ook leuk.

Greta Eradus:

Wauw! Heerlijk boek om te lezen, zeker voor mensen met een kritische levenshouding. Mustread

Huub Habets:

Ik ben een avondlezer. Lees voor het slapen gaan en ben er nog mee bezig. Wat ik tot nu toe gelezen heb - ongeveer halverwege - vind ik het een verwenboekje.
Een boek waarbij je bij het lezen van de eerste regels al direct helemaal in het verhaal zit. De manier van schrijven plaatst de lezer in een film. Puur verwennerij om het te mogen lezen, in die context.

Hoi Riens: Heb het boek uit. Jouw boek is op een humoristische wijze een beschrijving van politieke onvolkomenheden, religieuze onzinnigheden. Het geeft je eigen denken op die onderwerpen een keer de gelegenheid om te spiegelen. Oplossingen m.n. op het politieke vlak lijken dan realistisch en zijn in de politiek ook al eens naar voren gekomen (Pim Fortuyn). Ook het religieuze fanatisme wordt humoristisch maar realistisch aan de kaak gesteld. Voor mij was dit boek een "pareltje".

Wim Aalten

Hallo Rients, ik heb Romke en Revolutie gelezen, beiden met veel plezier. Maar ook met instemming voor je zoektocht naar een beter en eerlijker democratisch systeem.

Ann Loffens:

Briljante woordspraak! Eufemistisch cynisme en toch steeds ludiek, hilarisch en spetterend boeiend om te lezen! Ben geen boekenworm maar toch grote fan van jou Rients! Weltevreden groeten, Yoeka&Ann Loffens België.