Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Recht rust regelmatig

Na jaren van onderzoek, lezen, nadenken en veel praten met anderen – gelijk- of niet gelijkgestemden - dacht Rients Hofstra (Joure, 1949) na het voltooien van zijn trilogie in mei 2016 wel klaar te zijn met zijn politieke strijd. Maar, de ongelijkheid, de kloof tussen arm en rijk, wel of geen kansen krijgen, de farmaceutische macht en de vele doofpotten: het bleef en ging gewoon door.

De verkiezingen van maart 2017 bevestigden wederom de beperkingen van het huidige systeem wat hardnekkig democratisch genoemd blijft worden. Een werkbaar alternatief is aanwezig, echter niet acceptabel voor de partijelites en multinationals!

De strijd moet doorgaan en daarom nam hij opnieuw de pen ter hand! Maar wel weer in de van hem bekende luchtige humorvolle stijl geschreven.

Het vierde boek ‘Recht rust regelmatig’ gaat nog een stapje verder dan de trilogie met het ontrafelen van het politieke spel en komt met meer oplossingen voor met name het onderwijs en de gezondheidszorg.

In dit boek legt Hofstra nog meer etterende wonden open binnen de gezondheidszorg. Door het van overheidswege weigeren alternatieve behandelingen te vergoeden, die in de praktijk allang hun succes bewezen hebben, blijven mensen juist afhankelijk van de farmaceuten. Krijgen door de chemische medicatie vaak bijwerkingen en daardoor meer klachten: gezonde mensen leveren niets op!

Ziek, maar ook werkloos worden is geen keuze. Het gevolg is vaak wel dat de bijstand als straf dreigt, waardoor veel mensen dubbel getroffen worden.

Welke machten spelen er? Waarom willen politieke partijen niet veranderen als er toch betere en goedkopere plannen en oplossingen zijn? Omdat geld en macht bepalen?

Het huidige particratische systeem staat vaak logische oplossingen in de weg omdat belangen van elites boven het landsbelang gaan. Elites die in het slotakkoord op thrillerachtige wijze nog eens ‘anders’ worden neergezet.

Ook dit vierde boek roept weer veel op. Je moet bereid zijn anders te willen denken en patronen los te laten. Je oude geloof overboord gooien voor nieuwe ideeën. En daar is nog nooit iemand aan dood gegaan!

De nieuwste, maar ook de voorlaatste druk van dit boek is bij mij rechtstreeks te bestellen (nog gesigneerd ook) via het bestelformulier hieronder. De eerdere druk kan ik met korting aanbieden. (Dat heeft wel een andere cover, is inhoudelijk verschillend.)
In combi met andere titels hier op de site kan ik extra korting geven.
.
Voorts zijn alle boeken bij de betere boekhandels te koop, of te bestellen bij uitgever Pumbo ( Boekenbestellen.nl ). Alleen dan niet gesigneerd.

Bestelformulier Recht rust regelmatig

De boeken kunnen los van elkaar gelezen worden.
Mocht u overwegen ze alle 5 te lezen, dan is het aan te raden dit in volgorde te doen, te beginnen met Romke D'13.

Mieke Schepens Recensent:

Eerder las ik de drie delen van de Pluchen revolutie-trilogie: Romke D'13, Revolutie: Wat als...? en Roerig evenwicht.

Wat kan ik nog vertellen over 'Recht rust regelmatig'?

-Behalve dat de ondertitel 'Denk eens anders' hier heel passend is, kun je van me aannemen dat dit boek van Hofstra ook nu weer een garantie is voor uren leesplezier.

-Het is een aanvulling op de Pluchen revolutie-trilogie.

-Je komt uiteenlopende onderwerpen tegen die besproken worden door de kroegmaten Strein (Romke D'13), Jouke (Revolutie: wat als...?), Wiebe (Roerig evenwicht) en Jopie (Recht rust regelmatig).

-Geloof rustig niet alles, maar realiseer je wel dat veel uitspraken historische waarde hebben en veel gevolgtrekkingen logisch overkomen in dit zeer goed gedocumenteerde boek over complottheorieën. Theorieën die theorieën blijven zolang er heel hoog heel veel geheim blijft.

-Je eigen mening kan vanzelfsprekend afwijken van wat als oplossing wordt aangeboden en voel je vrij om het een en ander met een korreltje zout te nemen.

-Maar bovenal is het genieten van dit ontspannende boek wat zo nu en dan thrillerachtige trekjes vertoont!

Ria ter Beek:

Ja leuk man. Ik heb de recensie van 'Romke D'13' gelezen gisteren en ook die van 'Recht rust regelmatig'. Echt geweldig voor je. Je wordt nog wat in de auteurs-wereld. Toppie. Het is ook wat ik zei he, ik ben geen recensent maar de schrijfstijl ligt mij wel en het thrillerachtige einde ook.

Ik ben blij voor je hoor. Zulke mooie recensies te krijgen geeft je moed voor het vijfde boek????

Dhr. Le Noble:

Geachte heer Hofstra,

Dank voor uw fantastische boeken. We hebben deze met heel veel belangstelling gelezen. Helaas ben ik te oud om die utopie nog mee te kunnen maken, maar je kunt blijven hopen dat iemand in de toekomst uw ideeën ten uitvoer kan brengen. JE KUNT IMMERS BLIJVEN HOPEN.

Ik heb echter ook een praktische vraag. In uw boeken beschrijft u een arts in uw omgeving die de patiënten niet alleen ziet als een "geval" , maar werkelijk als mensen.

Nu doet zich het volgende probleem voor: Een goede vriendin ..........(privé, laat ik weg) We willen dokter Durk vragen of het mogelijk is om met Bio Resonantie de bijwerkingen te reduceren.

Ik besef dat dit een heel ongewoon verzoek is, maar toch hoop ik dat u ons kunt helpen.

Jan van Zuchelen:

Ik heb je boeken ook met veel interesse en plezier gelezen.

Zeer actuele en vermakelijke boeken

Ann Loffens:

Ik ben slechts enkele bladzijden opnieuw jouw boek verslindend aan het opsnuiven en het moet mij van het hart hoe meest bijzonder prachtig ik jouw gigantisch meest rijkelijke cynische hilarische woordenschat vind!

Geen boek van Rients Hofstra ontbreekt in mijn boekenrek! Ik verheug me er dan ook op Rients zijn meest recente boekuitgave over het verzamelpunt ter hand te nemen.

Rients/Romke boeken zijn zodanig pittig en hilarisch geschreven dat zij vlot inlezen.

Piep ook eens op YouTube waar Rients een rake delicate toelichting geeft over de alternatieve politiek.

Uitgever Boekscout:

In jouw manuscript weet je een natuurlijk gesprek tussen individuen uiteen te zetten en daarmee een gefundeerde basis te maken voor het bredere idee van dit boek. De verschillende anekdotes weten met gezamenlijk met de locatie waar deze verhalen verteld worden, een gemoedelijke sfeer te creëren. Dat zorgt voor een makkelijke opname van informatie en een vermakelijke wijze van het aanstippen van concrete vraagstukken. Met de woordspelingen die zijn opgenomen in het boek, maak je het boek uitdagend, verfrissend en literair interessant om te lezen. Sterk is dat hoewel veel van deze woorden samengesteld zijn, ze wel eenvoudig de boodschap die je wilt overbrengen verkondigen. Het geheel is een stimulerende wijze van informeren geworden. Het straalt van het boek af dat er sterk over de opzet is nagedacht. Met deze wijze van beschrijven weet je niet alleen een breed publiek aan te spreken, maar ook werkelijk te informeren en aan het denken te zetten. Sterk gedaan!

Loes Walsteijn:

Het boek Recht rust Regelmatig was een echte Hofstra.

Zijn schrijfstijl in onnavolgbaar. Het is even wennen maar dan is het vooral grappig.

Toch roert hij serieuze zaken aan.

Zoals elk ander boek in deze serie weet hij maatschappelijke problemen en oplossingen als kroegpraat onder de aandacht te brengen en als kers op de taart zit er ook nog een crimineel verhaal onder dat pas op het eind duidelijk wordt.

Heel verrassend.

Roel van der Kant:

Stuur daarom deel 5 maar; dat wordt nog een kluif, want ik ben dan halverwege de serie, midden dl 3. Ik hoop maar dat het boek niet zo bitter is als de titel doet vermoeden, maar dat zal wel meevallen, je schrijfstijl kennende. Ik maak zometeen het geld over en wacht benieuwd af. Mijn vrouw vindt je boeken geweldig en is al verder dan ik.

Huub Habets:

Hoi Riens

Jouw boek is op een humoristische wijze een beschrijving van politieke onvolkomenheden, religieuze onzinnigheden. Het geeft je eigen denken op die onderwerpen een keer de gelegenheid om te spiegelen. Oplossingen mn op het politieke vlak lijken dan realistisch en zijn in de politiek ook al eens naar voren gekomen (Pim Fortuyn). Ook het religieuze fanatisme wordt humoristisch maar realistisch aan de kaak gesteld. Voor mij was dit boek een "pareltje"