Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Romke D’13

Romke D’13

Romke D’13 geeft een aanzet tot een revolutie zonder wapengekletter en bloedvergieten. Bij toepassing van de goed werkbare voorstellen wordt Nederland veel professioneler en ook nog eens democratischer bestuurd. Gelovigen zouden bevrijd kunnen worden van dwingende dogma’s en van hel en verdoemenis predikende priesters. Verpakt in een romanvorm, luchtig met humor en zelfspot. Lees verder over “Romke D’13”

Revolutie: Wat als...?

Revolutie: Wat als...?

Rients Hofstra (Joure, 1949) publiceerde in 2013 zijn eerste politieke roman Romke D’13. Na een loopbaan van dertig leerzame jaren in het onderwijs, begon hij in 2012 met schrijven. Belangrijkste drijfveer: de BV Nederland. De onvrede over hoe die gerund wordt en vooral hoe het anders, beter maar vooral rechtvaardiger en goedkoper kan. Lees verder over “Revolutie: Wat als...?”

Roerig evenwicht

Roerig evenwicht

In mijn derde boek ‘Roerig evenwicht' komen er - naast het uitwerken van eerdere ideeën - nog verwondering en afgrijzen over het functioneren van de farmamaffia bij. De macht van de farmacie, die medicijnen onnodig duur, en patiënten afhankelijk maakt. Terwijl er alternatieven zijn. De farmaciebelangen zijn echter groot. Gezondheid levert immers niets op! Lees verder over “Roerig evenwicht”

Recht rust regelmatig

Recht rust regelmatig

Na jaren van onderzoek, lezen, nadenken en veel praten met anderen – gelijk- of niet gelijkgestemden - dacht Rients Hofstra (Joure, 1949) na het voltooien van zijn trilogie in mei 2016 wel klaar te zijn met zijn politieke strijd. Maar, de ongelijkheid, de kloof tussen arm en rijk, wel of geen kansen krijgen, de farmaceutische macht en de vele doofpotten: het bleef en ging gewoon door. Lees verder over “Recht rust regelmatig”

Rechteloze werkelijkheid

Rechteloze werkelijkheid

Met ‘Rechteloze Werkelijkheid’ is de Pluchen Revolutie afgerond.
In de kenmerkende stijl van Hofstra (Joure 1949) worden serieuze zaken met humor benaderd. Daar waar de vakinhoudelijke politieke lichtgewichten het laten afweten, komt Hofstra met oplossingen. Voorwaarde voor het vinden van oplossingen is ‘out of the box’ durven denken. Wanneer dat lukt blijken het onderwijs, de zorg, de veiligheid en het milieu significant beter en wellicht zelfs goedkoper te kunnen worden.
Hilarische momenten worden afgewisseld met serieuze items. Lees verder over “Rechteloze werkelijkheid”

Rake klappen

Rake klappen

In dit boek staan ruim 250 maatschappijkritische beschouwingen die qua datum gedateerd lijken, maar stuk voor stuk nog steeds akelig actueel blijken te zijn.
Binnen heel veel aangehaalde voorbeelden zijn de perspectieven op structurele verbeteringen minimaal. Veel oplossingen kunnen gerealiseerd worden indien Nederland alsnog een democratie wordt (wat we tot nu toe nooit zijn geweest). Lees verder over “Rake klappen”

Het Nederlandse volk verdient een echte democratie

Het Nederlandse volk verdient een echte democratie

Nederland is ogenschijnlijk een democratische rechtstaat met een goed functionerende Trias Politica.
Maar schijn bedriegt. De bevolking beseft dat, blijkens het extreem lage vertrouwen in de overheid.
Een zichzelf respecterend volk mag eisen stellen aan haar overheid.
Dit boekje laat stapsgewijs en in detail zien wat er mis is met onze vermeende democratie.
Belangrijker nog: het wijst nauwkeurig de weg naar herstel van alle gebreken, zodat de ware democratie terugkeert en de overheid weer dienstbaar wordt aan het volk.

Een boek dat bij geen enkele politicoloog, leraar maatschappijleer, geschiedenisdocent, maar ook bij geen politicus en partijprominent op de boekenplank met vakliteratuur mag ontbreken. Hierin wordt democratie en deskundigheid met transparantie gecombineerd.

Het moet beter! En echt, het kan zóveel beter! Lees verder over “Het Nederlandse volk verdient een echte democratie”

Mijn Verzamelpunt

Mijn Verzamelpunt

Je kunt een wetenschappelijk verhaal vertellen, waardoor alle geïnteresseerde leken afhaken of je schrijft een vlot geschreven persoonlijk verhaal zodat je alle professionals al lezend kwijtraakt. Dit boek combineert beide invalshoeken, namelijk die van de leek en die van de medisch geschoolde. Auteur Rients Hofstra die dit boek op verzoek van Hermen Grondijs schreef zorgt niet alleen voor een toegankelijk boek, geschikt voor een breed publiek, maar ook voor voldoende informatie in een prettige en toegankelijke stijl. Lees verder over “Mijn Verzamelpunt”