Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Rechteloze werkelijkheid

Rechteloze werkelijkheid

Met ‘Rechteloze Werkelijkheid’ is de Pluchen Revolutie afgerond. 
In de kenmerkende stijl van Hofstra (Joure 1949) worden serieuze zaken met humor benaderd. Daar waar de vakinhoudelijke politieke lichtgewichten het laten afweten, komt Hofstra met oplossingen. Voorwaarde voor het vinden van oplossingen is ‘out of the box’ durven denken. Wanneer dat lukt blijken het onderwijs, de zorg, de veiligheid en het milieu significant beter en wellicht zelfs goedkoper te kunnen worden.
Hilarische momenten worden afgewisseld met serieuze items. Mede door complottheorieën - die waarschijnlijker lijken dan de officiële lezingen - zorgt Hofstra voor een boeiend verhaal. Immers, de puissant rijken hebben de macht en maken de dienst uit in een rechteloze wereld.
Wie denkt dat uitsluitend Nederland grote problemen kent, is naïef. De getuigenissen van Vlaamse Lovely Ann over met name excessen binnen de Belgische zorg, zijn afgrijselijk.
Door de mengeling van fictie en werkelijkheid, vermengd met historische feiten en filosofische voorzetjes, creëerde Hofstra na vier eerdere titels wederom een literair verantwoord boek dat leest als een thriller.
Yvonne Kroonenberg schreef na lezing van Romke D’13 en Revolutie: Wat als…?: ‘Rients Hofstra kan niet alleen schrijven, hij heeft ook een krachtige, directe stijl.’
Journalist Harry de Jong over Romke D’13: ‘Ammunitie genoeg voor een niet alledaags boek.’

Bestelformulier Rechteloze werkelijkheid

De boeken kunnen los van elkaar gelezen worden.
Mocht u overwegen ze alle 5 te lezen, dan is het aan te raden dit in volgorde te doen, te beginnen met Romke D'13.

Herwig Six (Belgische vriend van Lovely Ann:

Maar eerst het boek van Rients ... ben nu aan blz. 43 bezig van die intrigerend geschreven biografie ... heel leuk en het boeit enorm.

KwebbelAnn komt nu al enkele blz. naar voor ... echt herkenbaar en geschreven met veel gevoel, correcte zienswijzen, ironie en ook kwetsbaarheid ... ik ben helemaal fan van inhoud en schrijfstijl... dus er staat me nog heel wat te lezen, want het verhaal van Ann ken ik in grote trekken ... wie weet wat er nog allemaal volgt ... en hoe onze sympathieke en waardevolle noorderbuur het zal beschrijven ...

Ik hoop dit weekend nog vele blz uit je boek te kunnen lezen Rients, en ik kijk ook uit om je alternatief staatsbestel van naderbij te ervaren!

Jan van Zuchtelen:

Hallo Rients ben begonnen aan jouw boek Rechteloze werkelijkheid. De inleiding fantatstisch! Je openheid en schrijfstijl geweldig, ik ben nu klaar voor het boek!