Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Revolutie: Wat als...?

Rients Hofstra (Joure, 1949) publiceerde in 2013 zijn eerste politieke roman Romke D’13. Na een loopbaan van dertig leerzame jaren in het onderwijs, begon hij in 2012 met schrijven. Belangrijkste drijfveer: de BV Nederland. De onvrede over hoe die gerund wordt en vooral hoe het anders, beter maar vooral rechtvaardiger en goedkoper kan.

In Romke D’13 werden al heel wat politieke misstanden aan de kaak gesteld. In zijn tweede boek Revolutie: Wat als...?, gaat de schrijver nog flink wat stappen verder.

Alweer een boek over politiek? Alweer iemand die het beter weet? Ja, want Hofstra komt behalve met forse kritiek ook met vernieuwende, revolutionaire, misschien zelfs utopische ideeën. En daar is behoefte aan als we Nederland willen veranderen: anders en beter!

Revolutie: Wat als...? is een boek voor wie nadenkt over politiek en maatschappij. Het is een vlot geschreven roman vol humor, visie en hoop.

Na het lezen van deze roman rest nog de vraag: ‘Wanneer pakken we de BV Nederland aan?' De effecten na de revolutie zullen voor de zorg, het onderwijs, de veiligheid en de werkloosheid groter zijn dan de aanbevelingen uit de taaie, dikke pil van Piketty. De vele verrassende wendingen en een thrillerslot maken van Revolutie: Wat als...? een prettig leesbaar en bijzonder boek.


De nieuwste, maar ook de voorlaatste druk van dit boek is bij mij rechtstreeks te bestellen (nog gesigneerd ook) via het bestelformulier hieronder. De eerdere druk kan ik met korting aanbieden. (Dat heeft wel een andere cover, is inhoudelijk amper tot niet verschillend.)
In combi met andere titels hier op de site kan ik extra korting geven.
.
Voorts zijn alle boeken bij de betere boekhandels te koop, of te bestellen bij uitgever Pumbo ( Boekenbestellen.nl ) . Alleen dan niet gesigneerd.

Bestelformulier Revolutie: Wat als...?

De boeken kunnen los van elkaar gelezen worden.
Mocht u overwegen ze alle 5 te lezen, dan is het aan te raden dit in volgorde te doen, te beginnen met Romke D'13.

Enkele reacties

Bol.com: Pluspunten Revolutie: Wat als...?

Yvonne Kroonenberg

“Rients Hofstra kan niet alleen schrijven, hij heeft ook een krachtige directe stijl.”

Journalist Harry de Jong over Romke D'13

“Ammunitie genoeg voor een niet alledaags boek...”

Elly Grin over beide boeken

“Rients Hofstra heeft me voor altijd politiek wakker geschud. Ik kan mijn ogen nooit meer sluiten voor wat er in Nederland zoal misgaat'. Het is me nu duidelijk dat het echt veel beter en vooral rechtvaardiger kan!”

Ria ter Beek:

Rients. Ik heb je boek ter hand genomen en ik wil je even laten weten dat het lekker weg leest. Zoveel herkenning uit Romke D' 13, alsof ik lekker door ga daar waar ik de laatste bladzijde uit Romke D'13 gelezen had. Ik vind het tot nu toe (bijna halverwege) jammer als ik het boek weg moet leggen!

Mieke Schepens (professioneel recensent)

"Voor een uitgebreide recensie zie: http://graaggelezen.blogspot.nl/2015/09/ik-las-revolutie-wat-als-van-rients.html of Bol.com bij boekinvoer Revolutie: Wat als...? "

Cynthia Reindersma (basisloonvoorvechtster)

“Goed boek aan het lezen van Rients Hofstra: Revolutie: Wat als...? Een echte aanrader, zeker voor mensen die bezig zijn met politiek of hier zo hun ideeën over hebben. Leest makkelijk weg en blijft intrigeren. Vind het goed geschreven en kon me vanaf het begin al met je teksten vinden. De manier waarop je de zorg beschreef, geheel mee eens! Onderwijs kan ik me als moeder van een schoolgaande dochter ook geheel in vinden. Ben op blz. 155, erg benieuwd naar de rest van het verhaal."

"Na blz 200 moet ik zeggen dat je me even kwijtraakte. Zoals je weet ben ik voor een basisinkomen, een van de drie peilers ervan is dat het onvoorwaardelijk is. Sociale dienstplicht daarbij zie ik heel veel problemen de hoek om kruipen.

Het omgekeerde geloof vind ik heel mooi. Jouw idee over zorg kan ik me in vinden.

Ik denk dat je hele goede ideeën hebt over wat anders kan, soms wel wat doorslaat naar mijn gevoel. In eerste instantie bevrijd je ons van regels, wetten maar daarna ga je toch eisen stellen en doe je daarmee je mooie oorspronkelijke ideeën een beetje teniet. Was wel blij dat op het eind de ontknoping nog kwam!"

http://www.hebban.nl/boeken/revolutie-wat-als-rients-hofstra

Willem Miermans (TV pionier MEDIA036)

"Vorige zomer Romke D'13 van de Almeerse schrijver Rients Hofstra gelezen, nu de opvolger 'Revolutie: Wat als....?' Heerlijk vlot geschreven en zet je op meerdere gebieden aan tot nadenken. Gaan we meer van horen."

Sven Mak (filosoof/dichter/accountant)

"Rients Hofstra's tweede boek 'Revolutie: Wat als...?' is een waardig opvolger van Romke D'13. Met de kracht van een ware pageturner trekt de schrijver je mee in diverse kroeggesprekken, met humor en cynisme, over onderwijs, de zorg, veiligheid, godsdienst en ander maatschappelijke items. Zelfs het voetbal wordt anders bekeken. De stijl van het boek is uniek, interessant en geeft stof tot nadenken. In de betere boekhandel zou je dit boek terugvinden (ergens) tussen Nico Scheepmaker, Piketty, Michael Moore en 'De puinhopen van acht jaar paars'. Cruijffiaanse volzinnen over onze favoriete sport worden rustig afgewisseld met op dit moment relevante politieke discussies. Op alle vlakken is ruimte voor verbetering. Hofstra is geen Cruijff, maar in Den Haag zou men zomaar de naam 'El Salvador' kunnen bedenken na het lezen van 'Revolutie: Wat als...?' Aan de hand van praktische voorbeelden worden een hoop oplossingen aangeleverd op politiek-maatschappelijke problemen. Dit leidt in ieder geval tot levendige discussies aan de keukentafel, op het strand of waar u het boek ook maar leest. Overigens, de kaft van het boek is donkerrood en dat is niet voor niets. Ook al overstijgt de aanpak van Hofstra iedere politieke kleur, tijdens het lezen wordt al snel een sociale ondertoon duidelijk. Toch geeft dit boek ook voor de liberalen en (in de woorden van Hofstra) kristendemocraten onder u een verrassende kijk op de werkelijkheid. En literair nog verantwoord ook. Eigenlijk gewoon een must have in iedere boekenkast. 'Revolutie: Wat als...?"

Frank Boereboom ondernemer/ijsspecialist

"Het boek is uit, dicht! Het heeft iets langer geduurd maar dat heeft nooit aan de inhoud gelegen, maar zoals genoegzaam bekend, aan mijn weinige vrije tijd.

Het boek heeft mij wederom gegrepen van letter 1 tot de laatste. Met name de oplossingsgerichtheid betreffende de politieke problemen heeft mij wederom enorm verrast. Net als jouw invulling/vorming van de Staat. Maar ook uiteraard het verhaal erom heen.

Je blijft makkelijk lezen, gewoon omdat het geschrevene spannend blijft zowel in hoe te denken in oplossingen in de politiek als ook in het verhaal erom heen.

Knappe en leerzame bundeling van oplossingen! Op naar boek 3!"

Ria Bruins

Ik heb je tweede boek uit. ik vind het echt geweldig en alles deze keer. En wat een slot hoofdstuk weer! Ik had al het vermoeden dat het opgelost ging worden. Meestal kijk ik dan eerst achterin het boek of ik gelijk heb maar dat heb ik bewust niet gedaan, ik ging wel sneller lezen om naar het einde te komen. Volgens mij is dat een goed teken of niet?

Dus moet ik wel het vervolg aan schaffen ik ben benieuwd hoe het gaat met al het werk in de kerk en met de politieke partij want wil ik er op stemmen volgend jaar. Moet je wel opschieten

Ann Loffens:

Ik blijf benieuwd tot fel geïntegreerd in jouw volgend boek! Jij bent een ongelofelijke plezant hilarische en meest openhartige schrijver wiens cynisme muzikaal ludieke trekjes omvat!!

Roel van der Kant

Je eerste 2 boeken hebben we destijds gretig gelezen. En best benieuwd naar het vervolg bestel ik hierbij alle volgende.