Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Zwarte Piet I, 13-11-2014

Zit ’t zo eigenlijk niet, Zwarte Piet I:

Zie ook deel II ZwartePietII en sint-maarten afschaffen

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Marcel Nonhebel op 20-11-2014 om 22:53 uur:

  Inderdaad met alle punten ben ik het eens.
  Maar vooral zou ik de volgende gedachtegang willen toevoegen:
  Mijn voorouders waren arbeiders,
  nog verder terug waren zij landarbeiders,
  In de 16e eeuw waren zij protestanten in een katholiek land, waarvoor zij hebben moeten vluchten of een deel gedood werden.
  Moet ik nu iedere katholiek, werkgever, landeigenaar gaan aanklagen en kwalijk nemen en met een beschuldigend vingertje wijzen, daar zij niet hun excuus hebben aangeboden aan de huidige generaties voor de misstanden die er toen waren?
  Wie discrimineert in de discussie? Zeg voorts niet tegen mij dat ik mij medeschuldig heb gemaakt aan de slavernij. Ik heb 40 jaar les gegeven, zonder onderscheids des persoons, ben alleen ingegaan tegen discriminerende leerlingen.

 2. Gus op 09-07-2015 om 00:29 uur:

  Mijn voorouders waren ook protestant, maar vermoord omdat ze ketters waren want ze hadden kennis van de werkelijke leerstellingen van Jezus Christus. Hun kinderen werden tot Katholieken gemaakt in de Katholieke weeshuizen en internaten. Ik had geluk dat er geen pedofielen in me familie zaten. Maar Nederland wordt geregeerd door de Katholieken. Katholieken als Riens, want Zwarte Piet en Sinterklaas zijn niet onschuldig. Sinterklaas is een Rooms Katholieke leugen over God aan kleine kinderen. Met een propaganda intentie. Het feest was verboden verklaard gedurende de Reformatie, want destijds waren de mensen nog nuchter en eerlijk, moreel bewust, logen niet tegen opgroeiende kinderen.

  De Zwarte Piet discussie was een afleidingsmanoeuvre voor een Sinterklaas protest door een hele kleine groep mensen die de Nationale media haalde. Met Riens is Katholiek bedoel ik, dat hij Roomse propaganda gelooft, zoals ik al vertelde over de leerstellingen van Jezus Christus. Uitleg: Katholieken geloven dat afbeeldingen aanbidden hetgeen is wat Jezus kwam onderwijzen op onze planeet. Maar iemand die illegaal de Bijbel las weet, dat Jezus leerde de Geboden te onderhouden, een van die geboden zegt geen afbeeldingen te maken van wat boven of beneden is, die ook niet te aanbidden. Zoals de Katholieken dat doen.

  Wat ik eigenlijk alleen wilde zeggen, voordat ik dat andere commentaar las, was een serie feiten over de werkelijke Slavernij geschiedenis van de VOC en Nederland. Want iedereen in Nederland zie ik slechts leugens geloven en doorvertellen, sommigen zelfs fanatiek. Mijn excuses voor het lange commentaar, maar de waarheid is nu eenmaal belangrijk, daar gaat ie:
  1. De meest hedendaagse seksslaven in de westerse wereld zijn blank
  2. Piet Hein veroverde de Zilvervloot op slavendrijvers in Zuid Amerika
  3. De 80-Jarige Oorlog was een oorlog tegen slavernij op zowel dit volk als andere volkeren.
  4. Holland had als enige land een handelscontract met Japan, omdat Holland Japan redde uit gepoogde slavernij door Franciscanen en Jezuïeten.
  5. Slechts enkele landen op de planeet hebben de Slavernij illegaal gesteld, dat begon in The UK in de 19de eeuw. Nederland heeft na de historische beslissing in The UK, slavernij ook in Nederland verboden. Maar in geheel Afrika is slavernij nog steeds legaal. Mensen verkopen daar hun familie als slaaf enzomeer.
  6. De Staat Liberia is in 1847 opgezet door Amerikanen die de Zwarte slaven terug brachten naar Afrika.
  7. Islam beoefend nog steeds overal slavernij en komt vandaag slaven stelen in Holland, wat gemakkelijk is door ambtenaren om te kopen.
  8. De Katholieke Kerk houd nog steeds slotnonnen als slaven. Ook is er natuurlijk een gigantisch internationaal pedofiel netwerk dankzij Katholieke weeshuizen, die vol raken dankzij commercieel winstgevende oorlogen rond inquisitie op ketters zoals in Servië en de Oekraïne.

  Nederland is in eerste instantie onschuldiger aan slavernij dan Afrikaanse landen, Katholieke Landen, Islamitische landen. Deze propaganda tegen dit land wordt gemaakt door professionele propaganda experts, die zullen daar hun bedoelingen mee hebben. Gelukkig behoef ik dat laatste niet toe te lichten, want dit blog getuigd heden nog van aanname van leugens uit onderwijs en media, niet van enige kennis. Deze kennis zal vooralsnog wel aanwezig zijn als dit commentaar gelezen is. Echter, de morele kant van het verhaal zal nog onbegrepen zijn. Want het effect van de Zwarte Piet en Slavernij propaganda is voelbaar op straat, immigranten geloven het. Autochtonen hebben de plicht zich te verdedigen.

 3. Rients Hofstra op 09-07-2015 om 17:29 uur:

  Beste Guus

  Ieder mag een mening hebben, prima. Maar wellicht een misverstand: Ik ben niet katholiek, heb niets met welk geloof dan ook, ben eerder agnost met de neiging tot atheïst.
  In mijn boek Revolutie: Wat als...? ga ik uitgebreider in de idiotie van Sinterklaas, Zwarte Piet en Sint Maarten.

 4. Gus op 17-07-2015 om 21:50 uur:

  Mijn levensbeschouwing is normaal.
  Dit even voor de duidelijkheid.
  Dus mensen die mij willen etiketteren, normaal zou mijn etiket zijn. Mocht iemand twijfelen over mijn levensbeschouwing, ik ga gaarne een eerlijk debat aan om aan te tonen dat ik normaal ben, dus geen christen moslim agnost deist links rechts enzomeer.

 5. Rients Hofstra op 17-07-2015 om 21:59 uur:

  Als leerkracht had ik 2 posters naast elkaar hangen. Doe Maar voor die van Normaal. Kwam een hotemetoot van een interessant doende moeder van het grootste ettertje uit de klas mij vragen wat 'normaal' was. Ben je uitgepraat, van een geblondeerde opgespoten hotlips win je het nooit.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts