Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Zwarte Piet II, 14-11-2014

Zit het ook zo niet, Zwarte Piet II

Ik zou zeggen: Afschaffen.
Geen Zwarte Piet meer? Dan ook geen Sinterklaas. Redenen genoeg.
Geen trauma’s meer voor slavennazaten en bedrogen kinderen, kunnen de pistoolpieten weer boeven vangen. Zullen de winkeliers hun verdienmodel (eerlijker) moeten herformuleren.

Gewetensvraag: Wat is erger, het liegen en bedriegen van een blanke sint, of de misplaatste verontwaardiging dat kinderen in een donkere man een symbool van slavernij zouden kunnen zien?

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Gus op 17-07-2015 om 22:36 uur:

  Men kan veel zeggen over Sinterklaas.
  Wim Kan had er een mooie conference over, hij haatte Sinterklaas zei hij, dan kwam hij met argumenten.

  Ik verkies feiten.
  Niet dat ik die zo gemakkelijk kan plaatsen, maar feiten zijn het hardste argument. Om een feitelijk argument te weerleggen, de tegenpartij ontpopt zich als hypocriet als hij of zij het probeert, pleegt men allerlei retorische technieken te gebruiken. Helaas is het voor de toeschouwer van een dergelijk debat vaak niet zichtbaar of hij feitelijke informatie krijgt, of retorische manipulaties. Ik zal daarom trachten retoriek te vermijden, zal ook kijken of ik bronnen kan vinden waarmee de bezoeker kan verifiëren wat de waarheid is over een en ander.

  Wat gebeurd er, als een kind geleerd wordt dat goed niet bestaat?
  Wat gebeurd er, als een kind geleerd wordt dat heilig niet bestaat?
  Wat gebeurd er, als een kind geleerd wordt dat man niet bestaat?

  Ik refereer hier aan een punt wat ik miste, Sinterklaas als een pedofiel die kinderen verleidt met snoepjes en cadeautjes. Want deze mythologische figuur, ingesteld in Nederland in de 19de eeuw als een Nederlandse viering, feitelijke kleuren van Katholieke Bisschoppen zijn paars, purper. De Bisschop van Rome heeft wit als kleur, de Kardinalen dragen rood, scharlaken. Sinterklaas is dus een Kardinaal, geen Bisschop, want hij draagt een vissemuts kledij die de kleur heeft van de Kardinalen van de RK Kerk. Rood. Is Sinterklaas Rooms Katholiek? Welzeker, een dominee draagt geen Vissemuts, mijter. Vissemuts werd me al eens gevraagd, waarom dat woord, want mijn bron daar voor is uit onderzoek uit de VS. Deze Mijters werden ook gedragen door de priesters van Dagon in Babylonië, waar ze een vissegod vertegenwoordigden. In wezen verkleden Bisschoppen en Kardinalen zich als een vis, de vis wordt ook in latere geschiedenis gebruikt als symbool voor het Christendom, het Rooms Katholicisme.

  De vis is niet, in welk opzicht dan ook, gerelateerd aan de leerstellingen van Jezus Christos. De leerstellingen van Jezus Christos zelf zijn strikt verboden voor Rooms Katholieken om in te zien, maar zijn te kennen in de evangeliën. Het is Katholieken verboden deze te lezen. Katholieken mogen de Bijbel niet lezen.

  Wat dan is de relatie tussen Kardinaal Sinterklaas en pedofilie?
  Dit is mij slechts ten dele bekend. Mijn bron zijn interviews die de journalist Greg Szymansky hield met Jim Rothstein, een voormalig politie agent, die onderzoek deed naar het pedofiel netwerk in de VS. Hij vertelde in die interviews, dat Cardinal Spellman, de Kardinaal van New York, naar welke de Vietnam Oorlog Spelly's War werd genoemd, de ergste pedofiel was van de VS. Voor mij was dat onthullend, want ik vroeg ooit aan Nederlandse hoge pieten in de RK Kerk vragen om uit te vissen hoe ik paus moest worden, want dat leek me een interessante carrière mogelijkheid. Ik meende, dat men eerst Bisschop moest worden, dan werd men benoemd tot Kardinaal. Maar neen, Kardinaals worden niet geselecteerd uit de bisschoppen. Kardinaals worden geselecteerd uit bepaalde families, of iets anders, dat laatste weigerde de professor roomse theologie mij te vertellen. Maar hij zei wel, dat ik het antwoord over 20 jaar zou vinden. Voor zover ik het kan overzien, vond ik dat antwoord 20 jaar later in de interviews met Jim Rothstein, om kardinaal te worden; Een Kardinaal is de ergste pedofiel van het land. Dit werd later bevestigd door de interviews met Toos Nijenhuys, die als kind seksueel misbruikt werd door kardinaal Alfrink.

  Dus, als Sinterklaas een Kardinaal is...
  Hij draagt namelijk scharlaken, geen purper.
  Juist.

  Dit even ter feitelijke achtergrond informatie.
  Ik laat het graag over aan anderen hier wat mee te kunnen. Maar historisch was Sinterklaas verboden in de Reformatie, omdat liegen over de leerstellingen van Jezus Christus hetgeen is, wat de Rooms Katholieke Kerk pleegt te doen. Toen, nu en in de toekomst. Rome zal nooit veranderen.

  Referenties:
  Interview met Jim Rothstein hier
  http://www.arcticbeacon.com/audio/2007/2007-RBN/04-2007-RBN/
  Er bevinden zich ook interviews vanaf die interviews op Youtube.

  Toos Nijenhuis interview is op veel plekken gepubliceerd, ik meen dat deze betrouwbaar is en nog enige tijd zal staan, er is ook wat Nederlandse ondertiteling.
  http://www.boublog.nl/2013/05/14/ritueel-misbruik-van-kinderen-een-slachtoffer-getuigt/

  Rest mij nog een Bijbel citaat, eventuele Katholieken die rooms willen blijven stopt men lezen maar, als u dit vol wil houden.

  En hij bracht mij weg in een woestijn, in den geest, en ik zag een vrouw, zittende op een scharlaken rood beest, dat vol was van namen der [gods] lastering, en had zeven hoofden en tien hoornen. En de vrouw was bekleed met purper en scharlaken, en versierd met goud, en kostelijk gesteente, en paarlen, en had in hare hand een gouden drinkbeker, vol van gruwelen, en van onreinigheid harer hoererij. [Openbaring 17:3-4]

 2. Rients Hofstra op 04-07-2016 om 13:52 uur:

  Is Zwarte Piet niet aardiger, vrolijker en kindvriendelijker dan de boze wolf van Roodkapje en de 7 geiten, de heks van Hans & Grietje, de stiefmoeder van Sneeuwwitje of zelfs sinterklaas? Koester die vrolijke zwarte man en stuur de verderfelijke sint het donkere bos in.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts