Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Rutte stap op! En dan?, 19-07-2022

In het afgelopen weekend vloog een klein vliegtuigje over met achter zich de tekst: ‘Rutte stap op.’

Rutte stap op! En dan?

In het afgelopen weekend vloog een klein vliegtuigje over met achter zich de tekst: ‘Rutte stap op.’

Hoewel de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking het met deze tekst hartgrondig eens zal zijn, is het zonde van de tijd, de moeite en de brandstof. Als Rutte opstapt staat Kaag in de startblokken en de vraag is of we er dan op vooruit gaan. Maar ook met Hoekstra, Jetten of Klaver aan het roer vaart het schip der Nederlanden richting een alles vernietigende ijsberg.

Demonstraties die in toenemende mate worden georganiseerd zijn hartverwarmend, maar leiden tot niets. Voor het toenemende gevoel van lotsverbondenheid is het prima, maar de overheid is er totaal niet gevoelig voor.
Mochten de boeren na het platleggen van Schiphol een hardhandige aanpak van de ME, oproerpolitie en de hijgerig volgzame boa’s overleven, zou het kabinet wellicht genegen zijn de boeren ietwat tegemoet te willen komen, om ze vervolgens een half jaar later alsnog uit te kleden, persen of kopen. Kortom deelsuccesjes en vaak van korte duur.

Ook breedgedragen en ondertekende petities zijn tijdverspilling. Ze geven valse hoop aan de betrokken ondertekenaars. Petities worden gelijk bij het oud papier gegooid en referenda zijn een gepasseerd station, nadat met instemming van D66 deze vorm van (schijn)democratie de nek is omgedraaid.

Onze overheid is niet meer van en voor ons, maar wordt geleid door ‘hogere’ machten buiten Nederland. Kijk hiervoor eens naar het CETA-verdrag met Canada. Zonder in details te treden over de inhoud waren er genoeg argumenten om dit verdrag niet te ondertekenen. Echter Brussel heeft binnen de gehele EU gelobbyd om dit akkoord ondertekend te krijgen. Opmerkelijk is dat dit soort beslissingen unaniem moeten worden genomen. Eén land (bv. Malta of Luxemburg) zou het kunnen tegenhouden, wat democratisch gezien discutabel is.

Maar hoe verliep het CETA-proces? In 2017 is het al in werking getreden, de Tweede Kamer heeft er anderhalf jaar geleden (fractiediscipline van alle coalitiegenoten) pas mee ingestemd. Vorige week werd in de Senaat de laatste stap gezet. Daar heeft de coalitie geen meerderheid. Maar in de achterkamertjes moet Rutte nogal wat hebben beloofd aan de PvdA, waardoor die partij met slappe enkels overstag ging. CETA werd afgelopen dinsdag aangenomen.

Heeft u in de laatste 2 alinea’s iets over kiezers of inspraak kunnen lezen? Wellicht heeft het merendeel van de bevolking nooit van CETA (of de VS-variant TTIP) gehoord. Daar had de regering energie in moeten steken, maar dat zou voor hen een averechts gevolg gegeven kunnen hebben.

Wat dan zult u vragen? Nou, het antwoord is simpel. Niet top-down regeren, maar bottom-up. Het volk moet bepalen en niet een eng elitair stel partijregenten, die dansen naar de pijpen van nog elitairdere, nooit gekozen democratie-criminelen van buiten de Nederlandse openstaande landsgrenzen. Met dit stellende de kans lopen als populist te worden weggezet.

Maar bij het woord populist moet worden gedacht dat die persoon voor het volk opkomt i.p.v. voor het welvarendste deel van de bevolking. Dus afscheid nemen van het zichzelf belangrijk vindende deel van de bevolking dat wel weet wat ‘goed’ is voor het gepeupel. Eigenlijk zou iedere politicus een populist moeten zijn en dit ‘scheldwoord’ als een eretitel, als een geuzennaam moeten ervaren.

Helaas is er geen partij met Kamer- Staten- en Raadsleden die te allen tijde de eigen belangen ondergeschikt stelt aan de belangen van de eigen achterban, behalve partijleden die AS (het Alternatief Staatsbestel) aanhangen.

Met het AS-systeem was er in de Kamer anders gekeken naar de boeren. Dan was CETA (en ook TTIP) waarschijnlijk tegengehouden en was er in Almere nooit aan een Floriade begonnen. Binnen een fout systeem kunnen foute mensen de top halen en die foute mensen zijn niet te genezen, omdat ze als super ego’s, machtswellustelingen, narcisten en/of psychopaten genieten van hun positie. Of in de tang zitten bij hogere instanties die belastende info hebben over deze tot marionetten gedegradeerde partijtijgers.

Kortom, als omhooggeglibberde carrièrepolitici niet te veranderen zijn, moet het systeem waarin zij denken te kunnen functioneren worden aangepast. Zodanig dat niet partijen de dienst uitmaken, maar het volk bepaalt. En dit vind je terug bij partijen die AS omarmen. Voorlopig helaas alleen nog De 1e Demokritische Volksbeweging.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Agnes Paris op 20-07-2022 om 00:16 uur:

  De tribunalen moeten ze opruimen, er mag niemand van die nazies in leven blijven.

 2. Rients Hofstra op 20-07-2022 om 10:58 uur:

  Beste Agnes, dat is wel erg rigoureus. Ik pleit meer voor een eerlijk proces (internationale rechters) met passende vonnissen, waarbij de doodstraf niet hoeft te worden uitgesloten.

 3. Marcel op 20-07-2022 om 11:37 uur:

  @Rients:
  De rechters hebben veel te mooie (door de overheid betaalde) baantjes om tegen de overheid te schoppen.
  En inmiddels hebben ze al zoveel krom(het tegenovergestelde van recht) gesproken, dat ze op het beklaagdenbankje thuis horen.
  De term Trias politica is uitgevonden om het volk rustig te houden, maar werkt, in de praktijk, totaal niet.
  Voorbeelden te over.

 4. Rients Hofstra op 20-07-2022 om 14:09 uur:

  Beste Marcel, Ik pleit niet toevallig voor internationale rechters die niet door onze overheid zijn aangesteld en worden betaald.
  Als je de Trias Politica ingevoerd wil zien worden, kan dat met invoering AS (https://alternatiefstaatsbestel.nl) met De 1e Demokritische Volksbeweging (1dv.nl) als partij die AS heeft omarmd.

 5. Yvonne op 20-07-2022 om 16:05 uur:

  Duidelijk!Dit zou overal gepubliceerd moeten worden,zodat de weldenkende Nederlander zich kan aansluiten bij AS!

 6. Rients Hofstra op 20-07-2022 om 16:17 uur:

  Beste Yvonne, Dank. We zijn druk bezig. Naast 1dv.nl zijn we een politieke tak op AS basis binnen de PSA (Parallelle Samenleving Almere) aan het opzetten, hebben via Beter in de Buurt binnenkort contact met Ab Broere. Eerder al in gesprek geweest met Bob de Wit.
  Het is zaak dat mensen die achter AS staan dit binnen hun netwerk(en) verder uitdragen.

 7. Jorika op 20-07-2022 om 16:31 uur:

  ik zou willen dat het kon maar hoe krijg je al die systemen met de machtige eu, de foute rechters en het hele systeem in de politiek eruit?

 8. Rients Hofstra op 20-07-2022 om 23:37 uur:

  Beste Jorika, Niet door 't op te geven. Als het al niet te laat is, zou AS de oplossing kunnen zijn. Maar dan moeten de mensen die hier achter staan het wel in hun netwerk(en) doorgeven.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts