Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Gezond Verstand, met welke toegevoegde waarde?, 29-06-2024

Maar weer eens het blad Gezond Verstand doorgenomen, sommige artikelen deels, de rest ander deels, of helemaal niet.

Want wat valt mij al tijden op? De artikelen zijn correct en journalistiek verantwoord. Daar zorgt Karel van Wolferen met een gedegen NRC-achtergrond wel voor. Maar ze bevatten stuk voor stuk niet reële oplossingen. De meeste artikelen bevatten info die de trouwe lezers globaal al kennen, veelal aangevuld met wat nieuwe aspecten. Het mooie is dat een vaste trouwe kern aan lezers de artikelen netjes absorberen. Maar het trieste is dat het niet wakkere deel van Nederland dit krantje links, rechts of gewoon middendoor laat liggen. Dus heeft het niet zo vreselijk veel meerwaarde.

-Onwetendheid is met de dag gevaarlijker voor iedereen (pag.3) klopt uiteraard, maar gold in de Middeleeuwen ook al.
-Het is nooit altijd zo geweest (pag.4/5) is een open deur. Fragment: “Wij proberen in Gezond Verstand telkens aspecten van de ingewikkelde krachten en omstandigheden die achter de geplande mondiale machtsgreep schuilen, vanuit steeds weer andere perspectieven te belichten, zoals ….” Heel mooi Karel, maar waar lees ik de oplossing? Of snap ik er nog steeds niets van?
-Taalverloedering als rookgordijn voor de werkelijkheid (pag.6/7) Manipulatie door taal, o.a. de begrippen links/rechts is van alle tijden. Waar staat hoe we eensgezind rechtdoor door kunnen?
-Wikipedia …. (pag.8/9) Zelfs de “vrije encyclopedie” wordt alleen door wakkeren geraadpleegd, de slapende massa Googelt nog steeds de leugens van de elite. Via Wikipedia komen we geen stap dichter bij een echte democratie, laat staan een democratische rechtstaat.
-Het grenzeloze machtspotentieel van niet-bestaande problemen (pag.10/11) is een cryptische titel over o.a. de oorlog in Oekraïne en de coronaperiode, corruptie en CO2.
-Ontmenselijking en bedrog in de muziekindustrie door AI. (pag,12/13) AI gaat veel verder dan alleen muziek, is doodeng. Maar hoe gaan we hier goed mee om, of nog beter: hoe keren we dit onheil (o.a. hologrammen)?
-Westerse escalatie veroorzaakt groei van BRICS (pag.14/15) Elke dollar-criticus is hiervan op de hoogte.
-Een dwarsliggende huisarts in Limburg (pag.19) De bewuste lezer wist meteen dat het over Elens, covid en HCQ ging, hier ook met wat aanvullende info.
-De zon als vijand (pag.21) 3x raden: Vitamine D, smeren met chemische wonderzooi en factor heel veel.
-En de items ‘Putin in N. Korea en Vietnam’, ‘Maleisië vraagt BRICS-lidmaatschap aan’ en ‘De voorspelde nieuwe pandemie begint’ stonden ook al in de Telegraaf en het kwaliteitscourantje NRC.

Ik heb twee keer de eer gehad Karel aan de telefoon te hebben. De 1e keer bedankte hij mij na een half uur voor het prettige gesprek, waarop ik antwoord: “Jij bedankt voor de monoloog”. De 2e keer was veel erger. Geen leuk gesprek, waarin ik 2 aparte verwijten meermaals in slechts 20 minuten mocht incasseren.

Gezond Verstand is een prima blad met heel veel info, helaas voor een groot deel van de niet wakkere Nederlanders moeilijk leesbaar. Naast al die aanvullende info zou ik graag in dit blaadje echte werkbare oplossingen lezen. B.v. dat alle wakkere en kritische gasten echt samen optrekken, met één gezamenlijk doel: een echte democratische rechtstaat mogelijk maken. Protesteren, demonstreren en petities aanbieden zet geen zoden aan de dijk, zorgt hooguit voor deelsuccesjes. Immers, het systeem blijft. Dus moeten we van onder af en dan van binnenuit het foute systeem omvormen. Daarnaast kan ieder vasthouden aan alle eigen standpunten. Want gelijkgestemd zijn is een loze kreet. Dat is logischerwijs bijna niemand met elkaar. Gelijkgestemdheid is een begrip, komend vanaf het begin van de coronaellende. Toen waren we eensgezind tegen de prik, tegen de beklap, tegen de anderhalve meter en alle andere overheidsdictaten.

Gelijkgestemd zijn ze binnen politieke partijen sowieso niet. Bij de PvdD duidelijk niet, bij 50+ evenmin. Bij de PvdD zitten gasten die voor de wolf, de mussen van Mona Keijzer en dierloze circussen zijn. Ander dierenliefhebbers denken aan de schapen, woningen voor de mensdieren en gedoseerd de wilde runderen in de Oostvaardersplassen ‘s winter bijvoeren.
En denk je dat de 50-plussers in Laren, Blaricum, Wassenaar en Bloemendaal behalve de indexering van de pensioenen, dezelfde belangen nastreven als de leeftijdsgenoten in bijvoorbeeld Ter Apel of de Limburgse mijnstreek? Dan zijn items als Oekraïne, vaccineren, stikstof/co2, 5G, cash betalen, waterslot, de steeds dubieuzere e-auto’s genoeg bronnen van herrie in de partijtenten van het edele dier en de oude mens (= man/vrouw).

En nu niet allemaal over mij heen vallen, dat heeft Karel al gedaan. Het enige wat ik in al mijn onwetendheden en 6-voudige arrogantie bepleit is een oplossing zoeken, waarbij de wakkeren niet per definitie altijd gelijk krijgen, maar dat er echte democratische processen gaan plaatsvinden. Aan Rutte en Kaag ligt/lag het niet. Zij zijn slechts foute poppetjes in een fout systeem: immers na Rutte komt Rutte 2.0 (Schoof), achter Kaag staan Kaag 2.0 (Jetten) en Kaag 3.0 (Paternotte) al klaar om ons land nog verder te vernietigen.

Kortom: stap met z’n allen uit de eigen ego-schaduw en bouw gezamenlijk een beter land, waar iedereen een eigen mening mag hebben en we naar elkaar luisteren en waar niet een kleine minderheid (lees elite) de dienst uitmaakt.
Kom tot een overheid die door, voor en met de burgers is. Laat ons Gezond Verstand leidend zijn en spreken! Ik heb alvast een werkbaar idee, beschikbaar voor ieder die er kennis van wil nemen!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

  1. willemijn op 29-06-2024 om 19:33 uur:

    Goed van je, Rients....en ja ik heb ook 2x gesproken met Karel Ik kwam met oplossingen op medisch gebied maar hij heeft gewoon die huisarts weer aan het woord gelaten ....en ja je komt er niet tussen, je mag dan een brief schrijven....maar een dialoog is onmogelijk zelfs in zijn uitzendingen.....hoor je niet eens de interviewer ...of dan soms heel aarzelend...karel is te arrogant he? maar goed hij is de enige niet. Ik ga je boek bestellen zoals je weet.
    ben benieuwd.


    hou vol.............

  2. Rients op 30-06-2024 om 09:15 uur:

    Hai Willemijn. Precies. In zijn 2e gesprek met mij noemde hij mij 6x arrogant, 4x zei hij dat ik er niets van begreep en 1x liet hij weten dat ik niets van hem wilde leren. Wat betreft het AS, de reden dat ik hem wilde spreken, kwam ik nooit verder dan het stellen van een vraag waar hij niet op inging, omdat ik arrogant was en het niet snapte.

  3. Aart op 30-06-2024 om 12:35 uur:

    Zolang de overgrote meute in slaap blijft, kunnen de wakkeren voorstellen roepen wat ze willen, er verandert op korte termijn niks. Gevangen als ze zijn in de dystopische wereld zoals geschetst in het boek 1984. "Als je een beeld wilt krijgen van de toekomst, stel je dan een laars voor die op een menselijk gezicht stampt – voor altijd.” – George Orwell, 1984.
    Sinds dé machtsgreep van de elites in 2020 (dmv cojona) zijn we nu 4,5 jaar (!) verder en het eind is nog lang niet in zicht. Als bijvoorbeeld in november 2025 de CBDC ingevoerd dreigt te worden, zijn we pas echt de pineut. Vraag in je familie- vriendenkring eens wat CBDC is, je zult verbaasd zijn over zoveel onwetendheid!

    Waarom alternatieve media niet meer samenwerken is me sowieso een raadsel. KvW helpt niet echt mee om de wakkeren te mobiliseren, waardoor ik bij hem afgehaakt ben. Daarnaast vindt de één na de ander het nodig een eigen kanaal/blog te beginnen en kunnen dat alleen realiseren door donaties.
    Ondertussen blijft de Nederlandse Propaganda Omroep fier overeind door een jaarlijkse subsidie van ruim € 800 miljoen (https://www.rijksfinancien.nl/memorie-van-toelichting/2022/OWB/VIII/onderdeel/1057136). Denk daar eens over na....

    Toch blijf ik hoop houden zoals in de klassieker Shawshank Redemption (https://youtu.be/9K30e9O3Nng).
    In de huidige tijd is dit bericht een lichtpuntje: https://www.frontnieuws.com/oekraiense-zelensky-zingt-een-ander-liedje/. Maar mijn hemel, wat duurt het lang tot het doordringt in al die slaperige hoofden!

  4. Erik Stekelenburg op 30-06-2024 om 12:53 uur:

    Herkenbaar Rients, ook ik heb Karel gesproken.Lang zelfs!In het prille begin van de hoax, toen de eerste editie van het blad net uit was. Ik stelde voor een serie artikelen over de Rockefeller dynastie te schrijven. Nou, dat vondt hij niet nodig want daar was het publiek nog niet klaar voor, zei hij. Een paar weken later was het opeens een top onderwerp in het blad. Tsja......Karel, wat zal ik zeggen. Zoals bij zovelen wel een erg groot ego hoor! De monologen bij aankondiging van een nieuwe editie, mijn hemeltje. 'Goeroe Karel' legt het even uit! Het blad was een goed initiatief, maar marketing technisch een grote blunder. Dat is ook de reden dat de grote meerderheid in NL het links, en rechts,liet en laat, liggen. En ja, over delicate onderwerpen schrijven is een, maar oplossingen aanreiken is iets anders. Maar dat geldt voor bijna alle nieuwe media. BlBox, Weltschmerz, ON, en name it. Veel geblaat, weinig echte wol.

  5. Rick op 30-06-2024 om 22:11 uur:

    Beste Rients, graag zou ik willen weten welke vragen je aan Karel hebt gesteld en daarbij denk ik dat je meer medewerking zal vinden in de parallelle samenleving. Karel is een journalist en geen creatief brein om oplossingen te zoeken.

  6. Rients op 01-07-2024 om 11:20 uur:

    Beste Aart,
    De verdeeldheid in de 'alternatieve' hoek' is een egoprobleem, soms denk ik dat dit door 'externe' krachten in stand wordt gehouden en ik denk dat het nog wel een tijdje duurt, omdat het de meesten nog te goed gaat. Het moet eerst erger worden. Daarom is meer eensgezindheid in wezenlijke hervormingen nu al van levensbelang.

  7. Rients op 01-07-2024 om 11:26 uur:

    Beste Erik,
    Dit soort verhalen hoor ik vaker (zie ook Willemijn hierboven).
    Ieder wil zijn eigen 'alternatieve' koers varen, daarbij wellicht oogkleppend opereren en anderen overtuigen. In mijn optiek is oplossingen aandragen waarbinnen iedereen zijn eigen waarden en meningen handhaaft, essentieel.

  8. Rients op 01-07-2024 om 11:29 uur:

    Beste Rick,
    Ik ken je niet, maar ga je een eerlijk antwoord geven.
    Een tijdje geleden mailde iemand die af en toe artikelen schrijft in/voor Gezond Verstand met de vraag of ik niet ook voor GZ zou willen schrijven en refereerde daarbij aan mijn blogs hier en die op de site alternatiefstaatsbestel.nl . Ik antwoordde dat ik dat al een aantal malen had aangeboden aan de redactie, in reactie op hun oproep op de achterkant van GZ.
    Nooit iets gehoord.
    Daarom ging die man zelf met Karel spreken en verzocht hem mij te bellen. Dat gesprek duurde 20 minuten. Karel praatte, ik probeerde steeds in te breken om AS ter sprake te brengen. Hij kapte mij steeds af. 6x met de opmerking dat ik arrogant ben, 4 maal dat ik er niets van begreep en aan het eind dat ik niet van hem wilde leren. Kortom, ik heb geen enkele vraag volledig kunnen stellen. Ik heb zelfs moeite moeten doen het gesprek netjes te eindigen.
    Deze man denkt zo vreselijk goed te weten wat er allemaal fout gaat, maar is wars van oplossingen en meningen van ‘nobody’s’. Juist in de alternatieve hoek zou je een andere insteek verwachten, een beter toekomstig wereldbeeld, zonder een in de weg zittend ego. Wilders is o.a. daarom denk ik bewust níét bij Karel uitgekomen.

  9. Roos op 01-07-2024 om 19:49 uur:

    Het spel wordt gespeeld aan beide kanten .

    Links , rechts politiek
    MSM en alternative media
    Karel is de controlled kant mi
    Zo zijn er velen van … backb ook , en veel meer mooi weer praatjesmakers , met hun hoofd ‘ zogenaamd ‘ in de wolken.
    Allemaal zwets praat om de schapen : wakker of niet , te laten volgen , hoop te geven , we doen het samen .
    Samen bestaat niet , beste mensen .
    Je komt als een individue lichaam, geest en ziel op de wereld ,
    Je gaat als individu, dood ; hopelijk met een ziel voor u .
    Wordt wakker, je wordt aan beide kanten in de zeik genomen
    NSB , 50 % schat ik .
    Top land in …. Verraad .

  10. Rients op 01-07-2024 om 20:10 uur:

    Beste Roos,
    Ik denk dat er best veel oprechte mensen ontevreden zijn over hoe het nu gaat, maar laten we er voor waken dat ook de "alternatieven" het voor het zeggen krijgen, dan krijgen we een andere dictatuur.
    AS is gericht op ALLE burgers met voortdurend wisselende meerderheden tijdens de besluitvormingen, zoals in het boekje 'Het Nederlandse volk verdient een echte democratie' is beschreven.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts