Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Armere klasse leeft gemiddeld jaren korter, 21-12-2022

Ja gek toch? Dit weet een landelijk dagblad te melden en dat noemt men dan nieuws. Het zou bij mannen om 9 jaar gaan, bij vrouwen scheelt het 8 jaar. Geen kattendrek!

De elitaire regentenpartijen met een verachtelijke nietszeggende D in de naam (VVD, D66 & CDA), maar ook andere hypocrieten die iets met de gewone man -gewone vrouw mag van mij ook- pretenderen te hebben (PvdA & GL incl. gefuseerde voorgangers) laten de gewone mens al decennia (sinds Cort van de Linden en Willem Drees) in de steek.

Armoedebeleid is een omstreden woord. Sinds kort (met 4 partijen moeten ze alle 4 aan hun trekken komen, dus moesten er wat kabinetsposten bij bedacht worden) hebben we een minister voor armoedebeleid. Lees deze 2 woorden nog eens goed. Vóór armoedebeleid.
Klinkt als beleid om armoede stevig te stimuleren. Nou dat gaat kristelijke Carola verdomd goed af. De kloof tussen rijk en arm is nog nooit zo groot geweest en wordt per uur groter.
Waarom komen de gevleugelde Engelse woorden op z’n Duits uitgesproken “You will own nothing and you will be happy” mij toch zo bekend voor. Diverse kabinetsleden zijn net als Lex de Laatste en Max de Slechte ordinaire weffers.

Komt een landelijk dagblad met een andere melding van kredietverzekeraar Allianz Trade: De Nederlanders zijn de rijkste inwoners in Europa, met een gemiddeld vermogen van 176.510 euro. Ik ken mensen die het nét niet hebben. Wel mensen die dat laatste tientje van dat gemiddelde bedrag over houden aan het eind van de maand en velen dat niet eens. Wat kan een simpel berichtje toch ongeloofwaardig veel onzin en onjuiste sentimenten opwekken. Feitelijk wellicht juist, maar de waarde van zo’n bericht ontstijgt een zelf bedachte melding niet. Stel dat het AD meldt dat er een levensbedreigende wurgslang is gesignaleerd midden in Amsterdam. Dan misleidt de krant alle Mokumers, terwijl het feitelijk klopt. Het zijn er zelfs meer, allemaal gekooid in hun te kleine namaak paradijsjes in Artis.

De titel van dit stukje klopt zonder twijfel, maar zou nooit als nieuws mogen worden opgevoerd. Wat beter was geweest, was bv. de kop: “De 4 kabinetten Rutte genadeloos voor de onderklasse”.
Genadeloos omdat het al decennia bekend is dat alles onder Jan Modaal wordt weggezet als plebs, als werkpaarden, als minderwaardig volk. Mensen die uitgebuit kunnen worden, terwijl hen het gevoel wordt gegeven dat ze het niet zo slecht hebben. Ze hebben immers recht op bepaalde toeslagen en als ze worden ontslagen is er een sociaal vangnet: de WW en daarna de bijstand. En na de leeftijd van ruim 66 jaar kan ook een minderbedeelde van Drees trekken. Hij/zij krijgt AOW net als alle andere beginnende bejaarden. En dit is zo liederlijk onrechtvaardig!

Waarom mag iedereen op dezelfde dag ver na de geboorte stoppen met werken en de Willem Drees-subsidie ontvangen? Mensen die langdurig studeren beginnen jaren later met geld verdienen. Over het algemeen -en zeker niet gemiddeld- verdienen ze per maand na hun studie een veelvoud van de niet of beperkt geschoolde ambachtsman/vrouw. Laag geschoold kan diverse redenen hebben, maar zelden tot nooit vanuit luxe. En vaak verrichten ze zwaar lichamelijk werk, anders dan afgestudeerden. Een niet geschoolde start rond zijn 17e met werken en een met moeite afgestudeerde zo rond het 27e levensjaar. Dan werkt de één 10 jaar langer dan de ander. De on- of laaggeschoolde leeft na zijn pensioen (als dat al gehaald wordt) ook nog eens jaren korter dan die afgestudeerden.

Als de door kristelijke ondeugden niet functionerende Carola Schouten desondanks ministeriële kloten én ballen zou hebben, zou ze de kliek rond Rutte en Kaag en alle god loochenende kristenen volledig verrot hebben gescholden. (Even ter verduidelijking: Er zijn 2 groepen gelovigen. Groep 1 bestaat uit Christenen, Joden en Islamieten. In groep 2 zijn de kristenen, snoden en mislims te vinden. Met bewindslui uit groep 2 is het zelfs mogelijk tegen de wens van een Kamermeerderheid in, de permanente coronawet er door te drukken. Ook de democratie wordt aldus voor de zoveelste keer begraven. Mensen uit groep 1 zijn helaas niet ministeriabel)
Ware ze Christelijk, dan zorgde Carola ervoor dat al die stinkendrijke proleten van een miljoen euro en meer, zwaar aan de taks komen te liggen. Een stevige progressieve inkomens- en vermogensbelasting met fors oplopende belastingschijven. Kunnen die harkers alvast een beetje wennen aan de Schwab doctrine in het Engels. Want die gefortuneerden bedoelde de nobele Klaus toch?
En al die opgebrachte miljarden kunnen dan worden ingezet om het minimumloon te verhogen en de bijstand (met sollicitatieverplichtingen) op te trekken tot een redelijk vervangend basisloon. Werkweigeraars worden hiervan uiteraard uitgesloten.

En vervolgens gaat Carola met diezelfde gewijde ballen en gezegende kloten in het kabinet op de barricaden, om ervoor te zorgen dat iedere Nederlander na 43 jaar werken recht heeft op de toegift van Willem. Niet Willem de Laatste maar die van Drees. Onze laatste (ongekozen) monarch kan uiteraard ook een aardige baksteen bijdragen. Dan heb je kans dat de “arme klasse” gezonder heeft kunnen leven tijdens de werkzame jaren (meer salaris kan voor minder stress en meer gezonde voeding zorgen. Gezond eten waarop de BTW naar 0% zou kunnen/moeten), waardoor ze toch één of enkele jaren langer en gezonder mee kunnen na hun pensionering. Want ook de kwaliteit van het arbeidsleven en na pensionering is ook nog eens stukken minder dan dat van hoog opgeleide mensen.
Tien jaar langer werken en daarna 9 jaar eerder doodgaan. Fijne welvaartsstaat is ons rijke Nederland.
Misschien een reden -ook al hebben ze er niets aan- om alle harde werkers met een kortere levensverwachting iets van een excuus aan te bieden? Ook al heten de arme klassers officieel geen slavenarbeiders.

De overheid is er toch voor het volk? Wij zijn er toch niet voor de overheid en al hun rijke vrinden? Althans, dat werd mij op school verteld, terwijl ik al een mensenleven lang het omgekeerde ervaar!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Marcel op 22-12-2022 om 10:53 uur:

  Heel vervelend voor die armere klasse.
  Ik vind dat socialistische gedoe, zoals hier voorgesteld, namelijk het inzamelen van geld door de Roverheid en het dan weer verspreiden via de Roverheid een slecht idee.
  Je geeft al aan dat dat niet werkt.
  Het Christendom wijst je op je eigen verantwoordelijkheid.
  Met grote macht, komt grote verantwoordelijkheid.
  Daar wordt je wel op afgerekend, uiteindelijk.
  Dit aardse bestaan is een tijdelijke tussenstap,
  met voor ieder mens zijn eigen uitdagingen.
  Allemaal volgens Gods wil.
  Alle ellende in de wereld zijn volgens Gods plan.
  Ook wat er nu gebeurt.
  Als zaken niet volgens Zijn plan gebeuren, dan grijpt Hij zeker in.

 2. Rients Hofstra op 22-12-2022 om 11:21 uur:

  Wat precies is je punt, behalve alle verantwoordelijkheid afschuiven?

 3. Gienekehado St. op 22-12-2022 om 16:52 uur:

  Er zijn massa's mensen door eigen toedoen in de armoede beland. Hebben jarenlang boven hun stand geleefd of vonden de Soos wel een goede "werkgever" etc. Het is toch bekend dat het heel NORMAAL is in Rutteland dat je een (1 ouder) gezin begint op kosten van de Belastingbetaler!! Dat je dan in de problemen komt, vraag je zelf om. 10.000den 'JONGEREN' van amper 17 jaar hebben nu al voor 1000den, soms wel 10.000, aan schulden. Hebben ze zichzelf aangedaan. Waar zijn de Opvoeders??? Om altijd maar weer met het vingertje naar DE OMVOLKERS te wijzen, vind ik wel heel erg kortzichtig en wereldvreemd! Dit jaar wordt er voor 100 MILJOEN aan vuurwerkbommen uitgegeven! Hoezo armoede!!!?? Armoede krijg je nooit de wereld uit!!

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts