Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Môgge (Gastblog Ton Theunis), 01-05-2021

Het is verontrustend. Er waart een virus door Nederland dat dankbaar gebruik maakt van de afleiding die door COVID-19 wordt veroorzaakt.

Maar dit virus is er al veel langer, zo is me gebleken.

Ik werd er opmerkzaam op gemaakt door Ferd G., onze boevenbaas. Ferd liet zich in de Telegraaf ontvallen dat hij bepaald niet gelukkig was met de uitspraken van dokter Ernst Kuipers, die door de media als ‘beddenbaas’ werd betiteld.
Hij had het over een afgestudeerd epidemioloog en hoofd van de intensive Care-unit van het Radboud MC, over een man bij wiens bezorgde uitspraken over de druk op de zorg en de noodzaak van maatregelen Ferd tot eergisteren nog zwoer.
Maar plotsklaps niet meer. Per direct vonden Ferd en de media dus dat Kuipers niet meer dan de ‘beddenbaas’ was -een schoolvoorbeeld van framing- en bovenal dat de dokter vooral niet moest zeggen dat het effect van de avondklok als nutteloos moest worden betiteld.

Toen werd het me duidelijk: de Haagsche variant! Hij is er niet alleen, hij was er al heel lang. De Haagsche variant gaat niet gepaard met hoesten of proesten, niet met waterige oogjes en een loopneus.
Omstanders happen vaak wel naar adem, maar dat is doorgaans van verontwaardiging.
Dit virus-exponent gaat gepaard met gebrek aan zelfherkenning, kwijl in de mondhoeken, schorheid, een erg lange neus en bovenal amnesie. Volstrekte amnesie. Oorspronkelijk stond het virus bekend als een Oost-Indische variant, maar inmiddels is daar volstrekte amnesie bij gekomen.

Want Ferd is het kennelijk allemaal volledig kwijt. Terwijl Ernst Kuipers de bevolking opriep om allerlei besmetting beperkende maatregelen nauwkeurig op te volgen, knuffelde Ferd zijn schoonmoeder, loog onomwonden over het aantal bruiloftsgasten, beweerde dat die alleen op de bordesfoto heel even niet zover van elkaar af stonden, betaalde snel een aalmoes aan het Rode Kruis, dokte toen toch maar die boete voor zichzelf en zijn kersverse vrouw, maar schrapte wel snel het strafblad dat erbij hoorde. Want een minister met een strafblad kon natuurlijk niet...

Ferd is het allemaal vergeten. Ernst Kuipers, die ervoor doorgeleerd en dus verstand van heeft, komt openlijk met een vaststelling waar je van kunt zeggen dat die toch echt steekhoudend is. Kuipers betwist met de kennis van achteraf het nut van de nachtelijke vrijheidsberoving die Vak K het Nederlandse volk oplegde.

En je mag vandaag de dag in ons land wel zeggen wat je denkt, maar dan kom je Ferd tegen. Of de ME.
De bevinding van dokter Kuipers zorgt immers maar voor onduidelijkheid, aldus Ferd, vertegenwoordiger van een regering die uitblonk door wel kapje, geen kapje, wel testje, geen testje, wel Astra Zeneca, geen...

Nu was het zo dat, doordat ze alleen onderling contact met elkaar hebben, de besmettingen buiten Vak K nog in de hand gehouden konden worden, maar vanmorgen bleek dat de Haagsche variant onopgemerkt naar buiten sijpelt.
Want meneer Jack de Vries meldde in een interview dat het helemaal verkeerd gaat met de Nederlandse politiek. Het was hem opgevallen, uit de nótulen, dat het de regering, maar ook veel kamerleden, tegenwoordig alleen maar om de beeldvorming te doen is, om wat de kranten schrijven en de kiezers denken. Het moet weer gaan om het belang van de bevolking, vond Jack.
Wie is Jack de Vries? Weet u dat niet meer? Heeft de Haagsche variant u ook geïnfecteerd? Jack de Vries, de ‘spin-doctor’ van oud-premier Balkenende, de man wiens taak het was om JP te verkopen aan het publiek.

De man die daarna een positie als staatssecretaris van Defensie kreeg van JP. En die vervolgens met zijn woordvoerster en beleidsambtenaresse in een luxe container in Afghanistan werd ‘gespot’. Zij kreeg de zak en Jack ging op wachtgeld.
Het is natuurlijk een gotspe, Jack die zijn bezorgdheid uit over de oppervlakkige belangen van onze regeerders. Hij heeft ze zelf gemaakt.

Als gezegd: de Haagsche variant treedt steeds sneller buiten haar oevers.
Dinsdag is het 4 mei. Dan moet Ernst zijn mond houden en krijgt een boze oude mevrouw klappen met een wapenstok omdat ze niet doorloopt. Dan mag je het land niet meer in of uit zonder goedgekeurd te zijn. Dan moet je je laten inspuiten met een eigenlijk onvoldoende getest middel, anders hoor je er niet meer bij.

Gelukkig is de avondklok weer afgeschaft. Het zou ook wel een gotspe zijn geweest om de doden en de oorlog een uurtje te herdenken want daarna moesten we allemaal binnen zijn.

Maar op de Dam, daar mogen wij niet komen...

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Maarten Vasbinder op 02-05-2021 om 10:19 uur:

  Mooi stuk

 2. Barbara Mayquart Scholtz op 02-05-2021 om 10:45 uur:

  En ja hoor, daar is ie weer, Jack de Vries.
  Het type non-valeur, dat altijd weer opduikt.
  Als ik hem was zou ik mijn mond houden en stil
  in een hoekje blijven zitten (met het zonder enige twijfel royale wachtgeld).

 3. Rients Hofstra op 02-05-2021 om 11:25 uur:

  Maarten, ik zal het doorgeven.
  Barbara, ik vrees dat Jack bij lange na geen uitzondering is. Het stikt van dit soort machtswellustige hanen en hennen.

 4. Grietje op 03-05-2021 om 13:20 uur:

  Ze neuzelen zo graag sinds paars de hoofdkleur is geworden van de blauwe plekken van Amerika. Niks doen. Lekker laten lopen en af en toe de neus ophalen. Het is een flinke corona die daar heerst, waarschijnlijk een onbekende mutant... Is waarschijnlijk geen kruidvat tegen opgewassen

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts