Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Haags handelen is de psychopathische norm, 03-06-2021

De onkunde, in dienst van het machtsdenken, beheerst al decennia het Binnenhof.

Dat is onwerkelijk, onbegrijpelijk, maar bovenal onaanvaardbaar. De wensen van de kiezers worden uit partijbelang, onder het motto van landsbelang maar ten bate van het eigenbelang van Kamerleden verkwanseld.

Met een studie politicologie, bestuurskunde of economie ben je op alle departementen blijkbaar ministeriabel. Zeker als je je dankzij een leuk smoelwerk, een lekker kontje en/of een vlotte babbel binnen de regentenpartijen (VVD, CDA, PvdA, sinds een tijdje D66 en als het tegenzit ook GL) tot bij de eerste 5 op de respectievelijke verkiezingslijsten hebt weten te glibberen.

Na Mark Rutte en Sigrid Kaag heeft nu ook Wopke Hoekstra zich ontpopt tot politieke (het woord democratische durf ik amper nog te noemen) griezel. De laatste zal op een kerkelijk feestje ongetwijfeld met een uitgestreken gezicht gezellig kunnen zijn, maar de belangen van de burgers is ook bij hem niet in goede handen. Op welk ministerie hij dan ook terechtkomt. (Hij schijnt nl. zelf te mogen kiezen!)

En krijgt hij regenten-praatjes, zeker nu Pieter Omtzigt voor maanden op de Twentse achtergrond verblijft. Hoezo de kiezer heeft beslist? Hoezo de kiezer staat centraal?
Nu Pieter thuiszit durft Wopke wel te verkondigen niet met een links blok als blok aan het been van het beoogde motorblok (VVD/CDA) aan een komende coalitie te gaan werken. Zie hier hoe elitair enkelingen bepalen, ten koste van de massa. Ten koste van kiezers die wederom trouw hebben gestemd, maar nog steeds en wederom niet worden vertegenwoordigd.

Een fragmentje uit de slaafse msm voor een bizar voorbeeld. Wopke: “Ik heb eerder al gezegd: je moet kijken naar de inhoud. En dan is het verschil met ieder van die twee (PvdA & GL) partijen -laat staan met die twee samen- zeer groot. Dus is dat niet de variant die voor mij het meest voor de hand ligt.” Voor mij? Who the hell is Wopke dan wel? En Sigrid Kaag blijft maar stoken, draait simpel overstag na wat cadeautjes (o.a. het Kamervoorzitterschap).
Geen enkele variant ligt voor de hand, Wopke! Al bij de vorming van een kabinet van meer dan 1 partij worden kiezers belazerd en niet zo’n beetje ook. Volledig onnodig, maar tot de dag van vandaag structureel!

Wordt eerst massaal de PVV in de ban gedaan, daarna door enkele haantjes ook het FvD, is JA 21 voor één partijleider niet acceptabel en zet SP zichzelf buitenspel, terwijl enkele weken geleden Mark Rutte vanwege zijn aangroeiende neus een politieke paria was. Alleen CU houdt zich daar (nu nog) aan vast. Maar waar blijven de belangen van de kiezers in dit rariteitencircus? Miljoenen staan aan de kant, voelen zich continu genegeerd. Helaas is dat gevoel terecht. Velen stemmen allang niet meer, anderen stemmen blanco.

Waarom PvdA en GL zouden willen aanschuiven bij het VVD/CDA-motorblok is onbegrijpelijk. Het enige waarvoor ze nodig zijn is het creëren van een Kamermeerderheid om het destructieve beleid van de doorgaande lijn van Rutte I t/m III uit te gaan voeren in een hypocriet Rutte IV. Anders gezegd: meewerken om te komen tot een meerderheid van minderheden om massaal de eigen achterbannen te verlinken. Mooier is het niet te formuleren. Krachtiger zou wel kunnen.

Als het een vijf-partijen-kabinet zou worden, zou de ruime meerderheid van 89 zetels de wurgende fractiediscipline iets kunnen versoepelen, tot het er wel echt op aankomt. Dan worden alle Pietertjes-monden gesnoerd en wordt unaniem stemgedrag geregeld. Hoezo een verbeterde politieke structuur. Macht wordt never nooit niet ingeleverd, belangen van de kiezers blijven koud en kil aan de waslijn hangen, behalve als je aan de goede kant van partijbonzen staat. Naast Sywert bijvoorbeeld die van wat inferieure muilkorfjes niet slechter, maar ook niet doodziek is geworden. Wopke laat de religieuze filantroop ongemoeid, maar spint zilverdraden bij de afwezigheid van een bevlogen Pieter. Intern wordt bij het CDA aan een royement van de dubieuze miljonair gedacht; zorgminister Van Ark vindt dat alles correct is gegaan met de afgekeurde mondvodden. Maar ja, die is van de VVD en daar is men dit wel gewend. (Denk aan wijlen Judicus Marinus Henricus Jacobus Keizer en zijn begrafenisonderneming)

Politiek in een notendopje.

We zitten opgescheept met een ernstig ziek staatsbestel waarin partijen met mooie namen etterende besmettingen overdragen die geen enkele test kunnen verdragen. Een aantal partijen draagt ten onrechte een d in de naam. Een hoofdletter D wel te verstaan. Kan zonder probleem worden weggelaten. Denk aan VVD, CDA, FvD, maar ook aan D66 (tenzij die D voor Draaien staat) De PvdA bedriegt de achterban al jaren ten onrechte met een A en de C bij CDA en CU doen de naamgever met terugwerkende kracht regelmatig van schaamte tollen aan zijn toenmalig kruis.

En dat terwijl er een alles omvattende oplossing voor het oprapen ligt, waarbij iedereen zich vertegenwoordigd voelt en niemand door de zelf verkozen Kamerleden wordt belazerd.
Waarbij bewindslieden partijonafhankelijke, maar tevens vakinhoudelijke kanjers zijn, alles transparant is en de kiezers tussentijds middels mini-referenda invloed blijven houden op de Haagse werkzaamheden. Dan is het afgelopen met partijpolitieke benoemingen, bepalende invloed van topambtenaren en opdringerige lobbyisten. Zie hiervoor alternatiefstaatsbestel.nl

Een zegen voor Nederland; net over de grens de redding van België.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Yvonne van Cleef op 04-06-2021 om 00:47 uur:

  Zo jammer dat ik het niet delen kan:een waarheid als een koe!

 2. Antiislam op 04-06-2021 om 11:15 uur:

  Heel mooie geschreven maar in en in triest dat dit de realiteit is met democratie heeft het niets meer te maken

 3. R. de Bruijn op 15-06-2021 om 01:09 uur:

  Goed verwoord! Ik vraag me af wat er nog over is van de democratie. Atlijd dezelfde partijen aan de macht, is dat democratie dan, zeker nu ze vaak met maar 1 zeteltje de meerderheid hebben?

  Als je een gezin 15 leden hebt en altijd bepalen dezelfde 8 wat er gegeten wordt, ongeacht wat de andere wel of niet lusten, dan is het lekker geregeld. Heel democratie volgens velen, het volk beslist, de kiezer bepaald, maar als 49% uitgsloten wordt, wat is daar nou democratisch aan?

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts