Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Anti-democratie als een wereldwijde politieke pandemie, 30-08-2021

Opmerkelijk dat wereldwijd regeringen dezelfde georkestreerde fouten maken en de massa meekrijgen.

Waar een nooit geïsoleerd virus wereldwijd een pandemie nieuwe stijl heeft veroorzaakt, gaan geruchten dat een kleine geïsoleerde elite een zeer besmettelijke politieke pandemie onder de gedevalueerde noemer van democratie over heel veel landen heeft verspreid.

En dat is ernstig. We hebben op de keeper beschouwd nog nooit in een democratie geleefd. Toch wel, beweren talloze geoogklepte papegaaien. We genieten toch van diverse vrije democratische privileges, waaronder vrijheid van vereniging, van meningsuiting, van demonstreren, van zelfbeschikking. Hoe triest zijn de mensen die ook dit nog steeds geloven!

Want uiteraard had de laatste opsomming in de verleden tijd gesteld moeten worden. Immers naast een rits ondemocratische politieke instituties (grondwet, staatshoofd, senaat, prov. staten, gemeenteraden, regering, Gedeputeerde Staten, B&W en zelfs de Tweede Kamer) blijft er van de vier hierboven genoemde vrijheden weinig meer over. De ingevoerde noodwet zorgt voor herhaaldelijk inperken van ooit verworven vrijheden. Een dictatoriale noodwet is ondemocratisch gecreëerd om de macht van de door super-ego’s, machtswellustelingen, narcisten en psychopaten overspoelde partijtoppen te versterken.

De huidige demissionaire regering Rutte III heeft geen enkele legitimiteit sinds haar val, maar is machtiger dan welke bewindsliedenploeg ooit hiervoor. Twee keer naar huis worden gestuurd schijnt niet te kunnen, maar allerhande wetten aannemen onder het toeziende stekeblinde oog van steeds minimaal 76, met handen en voeten geboeide slaafse Kamerleden, dankzij een wurgende fractiediscipline, is schering en inslag. En dat kan allemaal omdat we geen constitutioneel Hof hebben, echter nog wel steeds art. 120 dat rechters (voor zover nog wel onafhankelijk, objectief en rechtschapen) verbiedt aangenomen wetten te toetsen aan de nooit door het volk gesteunde grondwet.

Sommige mensen storen zich aan het benoemen van politici (dus incl. de bewindspersonen en heel veel adviseurs en lobbyisten) als super-ego’s, machtswellustelingen, narcisten en psychopaten. Maar waarom dit soort types sparen en doen alsof ze betrokken, gewetensvol en empathisch zouden zijn? Als ze bij voortduring niet de belangen van het volk, of volksdelen behartigen, welke kwalificaties verdienen ze dan?

Waarom tolereren we deze types op cruciale posten? Partijpolitieke benoemingen waarbij geen burger ooit iets is gevraagd. En kom dan niet met het bull-shit argument dat we eens in de 4 jaar de TK-leden mogen kiezen. Wie dat nog gelooft moet worden heropgevoed, voor zover gehersenspoelden nog van mening willen veranderen. De vakinhoudelijke onbenullen die binnen hun partij zijn komen bovendrijven, zijn op elk willekeurig ministerie ministeriabel. Bingo! Hoe seniel moet je zijn, dit onder de noemer democratie in het belang van het volk te scharen?

Nou, we tolereren dit, omdat we geïndoctrineerd zijn middels geforceerde fabels dat we in een democratie leven. En we worden tevreden gehouden met een systeem dat democratie suggereert, maar dit bij lange na niet is. En het ergste: er was nooit een alternatief. Kwaadwillenden krijgen aldus legitiem een niet onaanzienlijk podium. Een podium dat uitnodigt tot corruptie, machtswellust en psychopathisch handelen.

Psychopaten, narcisten en zelfs ziekelijke egoïsten zijn uiteraard te helpen, zelfs min of meer te genezen, maar dan moeten ze dat zelf wel willen. Het merendeel ziet dit helemaal niet zitten, omdat ze zich prettig voelen binnen dit foute systeem. Als dan de conclusie moet worden getrokken dat mensen binnen een fout systeem niet te veranderen zijn, moeten de democratische pijlen gericht worden op dat ondeugdelijke systeem. Een systeem dat ruimte biedt aan gevoelloze strebers. Dan dient er een ander politiek staatsbestel te komen. En zo’n alternatief staatsbestel (AS) is er, geschikt voor alle landen die sjoemelen met het begrip democratie.

Binnen dit AS-systeem is geen ruimte voor carrièrepolitici, niet voor vakinhoudelijke minkukels op beleidsterreinen. Eigenlijk helemaal niet voor partijpolitieke benoemingen. Volksvertegenwoordigers vertegenwoordigen binnen AS ook echt, zonder gedraai en inlevering van kiezersbeloftes. Vakministers zijn dan de topambtenaren inhoudelijk de baas en minireferenda dagelijks te organiseren.

Daardoor krijgen lobbyisten geen poot meer aan de grond en zullen onderzoeksjournalisten eindelijk een zeer belangrijke taak krijgen. De 1e Demokritische Volksbeweging (1dv.nl) is de eerste en vooralsnog de enige echt democratische partij, die node wordt gemist in Den Haag (maar ook in alle gemeenteraden!).

Nu wordt het formeren van een kabinet met wellicht 5 partijen, die allemaal kiezersbeloftes moeten breken om enkele minderheidsstandpunten binnen te kunnen halen, democratie genoemd. In achterkamers smoezen wie op welke voorwaarden mag aanschuiven. PVV en FvD worden sowieso al uitgesloten, de SP sluit de VVD en daarmee zichzelf uit. D66 wil niet met de CU, VVD en CDA wensen niet 2 rooien (PvdA en GL), terwijl juist die twee elkaar blijven omarmen zonder een huwelijk te willen. Mocht de SGP nodig blijken te zijn voor een ondemocratische meerderheid, kan zomaar hypothetisch??? de volledige zondagsrust worden geëist én ingevoerd.

Als AS hier aanslaat en daarna ook wordt toegepast in andere landen, wordt de greep van de wereldelite verslapt en kan de politieke pandemie worden beëindigd. Dan hoeven toneelstukjes voor de bühne zoals nu o.l.v. Mariëtte Hamer, nooit meer worden opgevoerd.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Corrien Greeven en-Roelofs op 30-08-2021 om 19:07 uur:

  Uw stukjes spreken mij erg aan, daarom word ik graag op de hoogte gehouden van uw stukjes

 2. Rients Hofstra op 30-08-2021 om 19:26 uur:

  Beste Corrien, Leuk om te lezen. Als je een seintje wilt krijgen na elk nieuw geplaatst stukje kan je je hier op de site gratis aanmelden https://rientshofstra.nl/blog . Groet, Rients

 3. Wim op 30-08-2021 om 20:59 uur:

  "Mocht de SGP nodig blijken te zijn voor een ondemocratische meerderheid, kan zomaar hypothetisch??
  volledige zondagsrust worden geëist én ingevoerd."
  Ja zeer hypothetisch enm Wie zo'n suggestieve en demoniserende zin uit z'n pen krijgt die kan niet serieus worden genomen.

 4. Rients Hofstra op 30-08-2021 om 22:13 uur:

  Met dit hypothetische voorbeeld wil ik alleen maar aangeven dat het weelen en dealen is. Dus een kleinere partij (CU) kan D66 4 jaar gijzelen betreffende ethische zaken. Dus zo gek is de puur hypothetische zondagsrust nou ook weer niet.

 5. Karel J.A.M. Want op 31-08-2021 om 10:18 uur:

  Tip geef een link bij alternatief staatsbestel is er .... AS

 6. Wim op 31-08-2021 om 11:26 uur:

  Geachte heer Hofstra. Eens met uw analyse van het functioneren van ons 'democratisch' systeem. Maar ik hecht ook aan zuiver taalgebruik. Dus als een rem op bepaalde ethische ontwikkelingen onderdeel is van een deal, dan is het niet netjes om vervolgens een partij te beschuldigen van gijzelen...
  Voor de duidelijkheid: Ik ben geen SGP-stemmer en al helemaal geen CU-stemmer. Wel weet ik zeker dat heel veel mensen in Nederland niet zitten te wachten op de verwerpelijke ideeën van D66.

 7. Rients Hofstra op 31-08-2021 om 12:03 uur:

  Karel, bedankt voor de tip. De puntjes in de tekst waren daarvoor bedoeld, maar vergat het. Nu gedaan!
  Wim: Klopt. Hoewel ik hier het woord gijzelen niet heb genoemd, is het wel zo. De CU verwerpt op ethische gronden enkele D66 standpunten. Maar Kaag klaagt dat binnen een minderheidskabinet met CDA & VVD hun verwerpelijk klimaat gedram niet in wetgeving kan worden omgezet, omdat een rechtse meerderheid tegen is. Landelijk onder de kiezers zeker. Dus: "Verklaar die D maar eens", zou ik Kaag willen vragen.

 8. Lucia op 03-09-2021 om 10:46 uur:

  Wat denkt u van een gezamenlijk anticiperende aanpak bij deze misdadigers, hun 2 grootste instrumenten en bronnen van inkomsten op dit moment zijn.. de Pharmaceutische industrie( de fascistische voorwaardenscheppende en alibi-dienende component en onze bahlastingen( de portemonneecomponent).
  Dit zijn zaken die we betalen onvoorwaardelijk( de zorgpremie en de belastingen)bels en dat laatste moeten we gaan veranderen.. we moeten betalen mits zij zich aan bepaalde regels gaan houden want 1x in de X-jaren stemmen, waarna via allerlei gekunstelde wegen van repressie toch niet de wil van het volk wordt neergezet maar puppets& muppets on a chain van ondemocratische grotere schaduwinstituten en dat met ons geld en z.g. met onze "verkrachte" zegen.

  Er is aan het klein beetje bijsturen van het volk middels referenda een eind gemaakt en via een corrupt achterdeurtje, van NPO 1,2 en 3... lees het "staats.. geïndoctrineerd bewegend beeld... bestel", worden er polls gedaan die vreemd genoeg altijd de politieke voorkeur a la moment ondersteunen... op straat is de mening vaak anders.
  De mondkapjes voor een nog nooit proper geïsoleerd virus,met een geringer sterftecijfer dan de draconische maatregelen op kort en lange termijn, lijken meer om onze stemmen te onderdrukken en op lange termijn onze adem en ons vroeger de kist in te doen belanden...De vraag is moeten we dit steunen en deze misdadigers hiervoor belonen???Moeten we onze eigen ondergang ook nog financieren??? Ik dacht het niet.

 9. Lucia op 03-09-2021 om 10:49 uur:

  Wat denkt u van een gezamenlijk anticiperende aanpak bij deze misdadigers, hun 2 grootste instrumenten en bronnen van inkomsten op dit moment zijn.. de Pharmaceutische industrie( de fascistische voorwaardenscheppende en alibi-dienende component en onze bahlastingen( de portemonneecomponent).
  Dit zijn zaken die we betalen onvoorwaardelijk( de zorgpremie en de belastingen) en dat laatste moeten we gaan veranderen.. we moeten betalen mits zij zich aan bepaalde regels gaan houden want 1x in de X-jaren stemmen, waarna via allerlei gekunstelde wegen van repressie toch niet de wil van het volk wordt neergezet maar puppets& muppets on a chain van ondemocratische grotere schaduwinstituten en dat met ons geld en z.g. met onze "verkrachte" zegen.

  Er is aan het klein beetje bijsturen van het volk middels referenda een eind gemaakt en via een corrupt achterdeurtje, van NPO 1,2 en 3... lees het "staats.. geïndoctrineerd bewegend beeld... bestel", worden er polls gedaan die vreemd genoeg altijd de politieke voorkeur a la moment ondersteunen... op straat is de mening vaak anders.
  De mondkapjes voor een nog nooit proper geïsoleerd virus,met een geringer sterftecijfer dan de draconische maatregelen op kort en lange termijn, lijken meer om onze stemmen te onderdrukken en op lange termijn onze adem en ons vroeger de kist in te doen belanden...De vraag is moeten we dit steunen en deze misdadigers hiervoor belonen???Moeten we onze eigen ondergang ook nog financieren??? Ik dacht het niet.

 10. Rients Hofstra op 03-09-2021 om 14:24 uur:

  Beste Lucia, Er is een oplossing als er genoeg mensen zijn die structureel echte veranderingen wensen.
  Niet de zoveelste partij, maar de 1e: De 1e Demokritische Volksbeweging (1dv.nl) Word daar lid van en maak de vuist naar de psychopaten in Den Haag gezamenlijk groter.

 11. Lucia op 04-09-2021 om 12:39 uur:

  Rien, met alle respect dat gaat te lang duren, we zitten nu in een super Shituation en de tijd dringt, ik denk dat het juridisch mogelijk moet zijn om een "voorwaarden bij betalingssysteem te scheppen" als consument, dit in aanloop tot wat jij beoogt, want we zijn nu snoeihard op weg naar een fascistische wereldstaat en als iedereen ter wereld zijn voet juridisch op de rem zou zetten kunnen wij dit monster stoppen.
  Alle "diensten"/plichten die door de overheid geschapen zijn en wij verplicht zijn af te nemen, zijn diensten/plichten waaraan wij never hebben bijgedragen, qua inhoud en kwaliteitsbepaling.
  We hebben ons altijd allerlei shit doen aanleunen, een-richtingsverkeer en nooit in onze richting en het is nu een scheve berg geworden waaronder wij steeds meer en meer bezwijken.
  We zijn niet alleen 2e rangsburgers geworden, neen er wordt actief omgevolkt en guess what... wij zitten niet op de 1e rang, we mogen alleen betalen maar elementaire rechten, als het recht op een woning en het recht op goede medische verzorging, zijn we al lang steeds meer en meer kwijt.
  We kunnen niet wachten tot een tegengeluid groot genoeg wordt, met alle respect voor de kwaliteit van dat tegengeluid Rien.
  Als we nu niets doen, dan zijn we straks geschiedenis van het soort, waarvan ooit eens iemand bij een opgraving zegt; "Hoe heeft dit ooit kunnen gebeuren".

 12. Lucia op 04-09-2021 om 12:43 uur:

  Sorry ben erg slecht in namen, had je naam fout opgeschreven, moet Rients zijn en nogmaals ik heb veel respect voor waar je mee bezig bent, denk alleen dat het te lang gaat duren omdat we nu met onze rug tegen de muur staan..een fascistische muur!!!

 13. Rients Hofstra op 04-09-2021 om 13:11 uur:

  Beste Lucia, Je ene conclusie is juist, nl: hoogste tijd, als we al niet te laat zijn.
  Maar hoe wil je jouw idealen realiseren als er nog geen beweging is die gestructureerd een alternatief op tafel legt?
  Alle miljoenen demonstranten overal ter wereld zonder eensgezind plan gaan elke keer gedesillusioneerd naar huis, want er gebeurt niets!
  Als AS aanslaat en overslaat naar div. buitenlanden, dan is er een start gemaakt. Doe mee aan die start en word actief lid van 1dv.nl

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts