Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Rutte-normen en VVD-waarde, 17-12-2018

Wederom slaagt Rutte erin geen premier voor alle burgers te zijn. Wel zijn positie te misbruiken om propaganda voor zijn partij te maken en een deel van de burgers maar weer eens te belazeren.

Waar vind ik die onder de VVD-leden? Ruim een half miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens terwijl de topsalarissen de laatste jaren fors zijn blijven stijgen, de loonbelastingschijf van 51 naar 49% wordt verlaagd. Intussen stijgt de btw van 6 naar 9%, wordt energie duurder en stijgt de zorgverzekering. Uiteraard voor alle Nederlanders maar het komt keihard aan voor mensen die nu al maandelijks niets overhouden. In villawijken voelt het aan als nietszeggende kruimels.

Weet de heer Rutte niet meer dat zowel UK als ook Nederland op zeer ondemocratische wijze de EU zijn in gegoogeld? Veel wetgeving en grote delen van onze autonomie zijn verkwanseld aan Brussel. De Britten hebben nog een referendum tot hun beschikking, wij al niet meer!

Meneer Rutte, maak er twee groepen van. De ene moet wel uitsluitend aan zichzelf denken, anderen doen het niet. Het gros van de VVD'ers al helemaal niet. Door mismanagement en de bankencrisis is een groot aantal veroordeeld tot de bijstand. Daardoor is er domweg geen ruimte ook aan anderen te denken. Eigenbelang is er dan om te overleven.
De 2e groep is die der vermogenden. Helaas denkt hier hetzelfde gros ook alleen aan zichzelf in termen van meer, meer en nog veel meer in het ego-eigenbelang. U kent ze maar al te goed in tegenstelling tot de eerste net genoemde groep.

Randzaken meneer Rutte, randzaken. U kunt veel hoofdzaken regelen als u een echte liberaal zou zijn. Een liberaal á la uw liberale voorganger Cort vd Linden. Die wilde de weelde wel eerlijker verdelen door o.a. de erfbelasting naar 100% te brengen, grondspeculatie te verbieden en vermogen zwaarder te belasten. Sint-perikelen zijn een weeklang hinderlijk, niet meer, niet minder.
U laat in uw brief andere overtredingen van ‘normaal gedrag’ ongenoemd. Zoals de graaicultuur bij topbestuurders van banken en bedrijven die hun eigenbelang voor het algemeen belang stellen. Of de opbouw van de controlestaat en de afbraak van de verzorgingsstaat door de overheid. Of de gigantische belastingontwijking door bedrijven en vermogende individuen die wordt getolereerd door de middenpartijen. Of de dominante greep van de partijpolitiek op functies in het openbaar bestuur die als eigen bezit worden beschouwd.

Intussen is er ruim een jaar vastgehouden om jaarlijks 2 miljard dividendbelastingaftrek voor zielige buitenlandse aandeelhouders het land uit te slingeren. Welke afspraak meneer Rutte? Met wie?

Arm? Welke arm als je echt arm, chronisch ziek of anderszins hulpbehoevend bent? De armen uit Laren, Blaricum, Wassenaar en Bloemendaal bestaan uitsluitend uit ledematen die gezamenlijk steeds meer binnenharken i.p.v. op de schouders van net genoemde minderbedeelden troost bieden.

Dit is een bericht van ons aller premier, betaald door de VVD zonder dezelfde VVD te noemen. Ik noem het een vorm van bedenkelijke manipulatie en beïnvloeding van de komende verkiezingen.
Een moralistische brief van dezelfde VVD waar volgens onderzoeksjournalist Bart de Koning 26 mensen met een strafblad rondlopen. In FNV Magazine (2018-4) zegt De Koning over de VVD: “Ze roepen het hardst om ‘law and order’, om keihard aanpakken, handhaven, streng straffen. Ten eerste komt daar in de praktijk bar weinig van terecht en ten tweede zijn VVD’ers zelf kampioen frauderen maar dat maakt geen enkel verschil in de peilingen.”

Alternatief Staatsbestel:

Arm Nederland!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts