Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Nederland: Raar land, rare mensen, 29-10-2018

We zijn een vreemd land, maken ons druk om kleinigheden en accepteren ingrijpende gekheden.

1 - We maken al jaren van Zwarte Piet een probleem omdat onze voorvaderen zich als roofdieren te buiten gingen om zich ten koste van Afrikanen te verrijken door ze als slaaf te verkopen.
Nu heden ten dage is er geen enkel kind dat een relatie legt met slavernij, terwijl Sinterklaas de laatste decennia zich uitermate kwalijk gedraagt (zie de blogs en dan vooral deel II)
En wat is de nieuwe trend? Zwarte Piet weg, Halloween importeren. Bebloede gezichten, wapens, afgehakte ledematen en nachtmerries opwekkende maskers. En je hoort (bijna) niemand!

2 - We laten ziekenhuizen rustig failliet gaan, maar houden met miljarden euro’s belastinggeld commerciële zakenbanken overeind. Incapabele gouddelvers, zich CEO & CFO noemend, mogen na de redding terugvallen in de aloude fouten. We vinden het allemaal geweldig.
Maar goed functionerende ziekenhuizen die een zorgfunctie in de regio hebben mogen in het kader van de marktwerking kapotgaan. Opmerkelijk is dat het Slotervaartziekenhuis naast kwaliteit ook met alternatieve geneeskunde successen boekte. Niet bewezen, maar wel in het geruchtencircuit zou dit mede de oorzaak zijn geweest dit ziekenhuis ter ziele te laten gaan. Marktwerking is hier wel slopend, terwijl de bankentoppers opnieuw exorbitante beloningen mogen bijschrijven.

3- De wintertijd. Er zullen argumenten zijn om voor een zomertijd of juist voor een wintertijd te pleiten. Wellicht zijn er ook voorstanders die tweemaal per jaar klokverzetten prima vinden. De non-argumenten hebben al ettelijke krantenpagina’s vervuild, met de prietpraat van Annie Schreijer-Pierik als dieptepunt.
De koeien moeten tweemaal per jaar een jetlag van een uur verwerken. Even los van de vraag of koemelk wel zo gezond, dus nodig is (welk dier drinkt behalve zeer kort moedermelk dagelijks melk, laat staan van een ander diersoort). Maar koeien worden op al die andere 363 dagen altijd netjes op tijd gemolken.
Nee Annie, dan de honden die elk weekend ’s avonds een uur of nog langer wakker worden gehouden dan door de weeks en vervolgens uren extra moeten wachten op baasjes die al uitslapend een behoorlijk gat in de dag snurken! Daar zou je medelijden mee moeten hebben. Die hebben 52 maal per jaar een jetlag van meer dan een uur per keer. Zonder dat Annie piept.
Ook gaan veel klagers een of tweemaal per jaar naar andere tijdzones op vakantie. Geen probleem, hebben ze er graag voor over.

Burgers moeten eens na gaan denken en zich niet laten meeslepen in ongenuanceerde kletsverhalen en excessen.
Wat betreft de punten 2 en 3 zou bij invoering van het Alternatief Staatsbestel de discussie gevoerd kunnen worden door deskundigen, waarna echte volksvertegenwoordigers conform hun privé verkiezingsprogramma handelen c.q. stemmen. Is daarin niets vastgelegd, dan kan de achterban met een kort lijntje gevraagd worden middels een mini-referendum hoe te stemmen, nadat uiteraard gefundeerde en objectieve argumenten voor en tegen beschikbaar worden gesteld door de Tweede Kamer.

Het kan zoveel beter, vooral wanneer de media objectief informeert en deskundigen de plaats in gaan nemen van vakinhoudelijke onbenullen die nu partijpolitiek benoemd bijna willekeurig op een hoge post worden geparachuteerd, omdat ze loyaal zijn aan de partij-elite.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Sjoerd Hania op 31-10-2018 om 07:44 uur:

  Uitstekende blog. Alles draait nu eenmaal om de duiten.

  Maak je alternatief staatsbestel maar spoedig werkelijkheid

  Hg, Sjoerd

 2. Rients op 31-10-2018 om 11:11 uur:

  Dank je Sjoerd.

  We zijn in gesprek met Code Oranje, maar de verschillen zijn nog te groot, hoewel Ben Blase het met veel standpunten van AS eens is.
  Vooralsnog durven ze niet te grote stappen te zetten waardoor het halfslachtig dreigt te worden ala D66.

  Heb jij iets met Code Oranje of zie jij ook nog teveel bezwaren?

  Groet, ook aan je vrouw, Rients

 3. Theo Bouwman op 31-10-2018 om 17:29 uur:

  Dag Rients,
  Leuk je bericht weer te lezen.
  Ja hoofd-en bijzaken !
  Wat betreft Code Oranje :
  Een stap vooruit lijkt me. Ik hoop alleen dat het niet blijft bij het bevorderen van inspraakavonden en rondetafelgesprekken. Het gaat erom dat er naast de gemeenteraden, provincies en in de Tweede kamer niet alleen inspraak wordt georganiseerd maar ZEGGENSCHAP door rechtsstreeks gekozen mensen in die organen naast vertegenwoordigers van politieke partijen(met hun fractiediscipline). Zie mijn vermelde voorstel op je website.

 4. Rients op 31-10-2018 om 21:27 uur:

  Hai Theo,

  Helemaal met je eens.
  We zitten in de oriënterende fase wat Code Oranje betreft.

  Groet, Rients

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts