Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Zomaar wat ondemocratische oprispingen, 26-03-2017

Partijtoppen lopen warm om kiezers te minachten.

Politiek is een interessant schaakspel, leuk om te volgen als het niet om de belangen van 17 miljoen Nederlanders zou gaan. Miljoenen die van alles wordt beloofd, wat tijdens een formatie verminkt terzijde wordt geschoven.

Nadat links en rechts veel is ingeleverd om ergens in het midden uit te komen worden uit de partijtoppen wat poppetjes gezocht die minister of staatssecretaris mogen worden.
Kennis en kunde zijn ondergeschikt aan loyaliteit aan de partij.

Een econoom op de Zorg, iemand met politicologie op Economische Zaken en Henk Kamp op zijn 4e pluchen zetel. Onderwijs dit keer? Kamp: ‘Moet ik er iets van weten Mark?’ Mark: ‘Welnee Henk, Sander Dekker maakte privé calculerend de vier jaar vol en Jeanine Hennis heeft toch ook keurig haar 4 jaar op Defensie uitgediend? Ze kende ‘t verschil tussen de sterren en strepen niet eens toen ze daar begon.’

Kortom, Rutte III zal er wel komen en zal gaan uitdelen aan de rijken, terwijl Coen Teulings aantoonde dat de kabinetten I & II verantwoordelijk zijn geweest voor 360.000 onnodige ontslagen door te bezuinigen in crisistijd.

In mijn plan zijn vallende kabinetten geschiedenis, verwaterende compromissen verleden tijd, referenda overbodig, splinters onnodig, is deskundigheid leidend, een monddode oppositie uitgebannen, gedraai onmogelijk, zetelroof een oud begrip en transparantie maximaal. Carrièrepolitici worden ingeruild voor echte volksvertegenwoordigers. Bewindslieden zijn toppers binnen hun vakgebied terwijl de senaat uit rechtsdeskundigen gaat bestaan.
Een systeem zonder partijpolitieke benoemingen, zonder tweespalt en tweedeling tussen bevolkingsgroepen.

Voor mijn alternatief verwijs ik naar een samenvatting: https://rientshofstra.nl/blog/2016/de-pluchen-revolutie
of meteen naar een uitgebreid ruw raamwerk.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts