Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Welke partij wordt het niet, 27-02-2017

Moeilijk wordt het wel op 15 maart. Afgaande op alle mooie praatjes, valse beloftes en ongeloofwaardige toezeggingen zou je op tien partijen tegelijk willen stemmen. Als je gaat afvinken blijft er maar eentje over.

Zes partijleiders willen premier worden. Dan moet de PVV, de VVD, de PvdA, D’66, CDA of GroenLinks successievelijk de grootste partij worden. Maar dit soort eerlijkheid wantrouw ik. Als het al niet persoonlijke egotripperij betreft dan zeker partijbelang. De kiezer staat met verwaterde compromissen ver van de zijlijn af.

De een (SP) sluit de ander (VVD) uit, allemaal moeten ze de PVV niet. Een ander (GL) vraagt de PvdA om de VVD uit te sluiten, doet dit op verzoek van de SP zelf weer niet.

Dan is er iemand (Asscher) die van alles toezegt, maar in de 4 jaar waarin dit afgehandeld had kunnen worden niet thuis gaf.

Enkele partijen lieten hun programma niet doorrekenen ( PVV, 50+ en PvdDieren). Angst voor vervelende conclusies?

Hier en daar vergist een partijleider zich.
Henk Krol wist niet dat het terugdraaien van de pensioenleeftijd enkele sigaren uit eigen oude sigarenkistjes is. Tevens weet hij niet meer op welk schooltype hij waarschijnlijk examen deed.
Geert Wilders moet nog bijgebracht worden dat Van Gogh iemand anders is dan Pim Fortuyn en dat hij als ultra rechtse oud-VVD'er absoluut niets links heeft en doet.

De een loopt gedogend weg terwijl anderen een rechtse minderheid steunen (linkse GroenLinks, draaiende D’66 of kristelijke CU).

De D van’66 wordt ook voor Draaien ingezet: Diverse burgemeesters van ’66 huize zijn partijpolitiek benoemd en de uitslag van het Oekraïne referendum moest Rutte maar naast zich neer leggen. Weg kroonjuwelen.

Over de Oekraïne gesproken. De mannen van GeenPeil die hierover Stijlloos een referendum startten, deden dat op volstrekt foutieve gronden en vliegen als een fragmentarische bom 3 kanten uit. Alle 3 ongeloofwaardig, de een bij Bontes & en Van Klaveren, de ander met advocaat Hiddema en de 3e zonder bekende Nederlander.

Dan hebben we nog wat zetelrovers die ineens met heel andere programma’s de kiezers verder willen bedotten (Monasch, DENK, VNL, de Vrijzinnigen) of een dame die de ene partij als springplank gebruikte om Artikel 1 op te richten.

En tenslotte zitten we met enkele one-issue partijen. Niet op stemmen.

Aftellend is alleen de SP om ondemocratische redenen nog het meest geloofwaardig, ze sluiten de PVV & de VVD uit. En dat is te billijken, die twee partijen hebben nogal wat uit te leggen wat ze in ’t Rode Hoed debat niet aandurfden.

Maar ja, een democratie hebben we al jaren niet meer. Hoog tijd voor de Pluchen Revolutie.
Zie hiervoor: https://rientshofstra.nl/blog/2017/op-naar-een-bijna-ideale-democratie
of klik meteen door naar het ruwe raamwerk
Dit laatste kost wel een stief kwartiertje.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts