Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Op naar een bijna ideale democratie., 11-02-2017

Waarom is er landelijk zoveel onvrede over Den Haag? Veel mensen voelen zich niet vertegenwoordigd. Kiezers stemmen op een totaal complex partijprogramma waar ze slechts deels achter staan, of stemmen op een charismatisch persoon die veel belooft, maar 4 jaar lang beloftes niet nakomt.

Het moet anders, het kan anders.

Na realisering bovenstaande zijn vallende kabinetten geschiedenis, referenda overbodig, splinters onnodig, is deskundigheid leidend, een monddode oppositie uitgebannen, gedraai onmogelijk, zetelroof een oud begrip en transparantie maximaal. Carrièrepolitici worden ingeruild voor echte volksvertegenwoordigers. Bewindslieden zijn toppers binnen hun vakgebied terwijl de senaat uit rechtsdeskundigen gaat bestaan.
Een systeem zonder partijpolitieke benoemingen.

Voor meer uitleg en uitwerking van bovenstaande 10 punten verwijs ik naar een iets uitgebreidere versie: https://rientshofstra.nl/blog/2016/de-pluchen-revolutie
of meteen naar een uitgebreid ruw raamwerk, waar best nog aan geschaafd en toegevoegd kan worden:
https://rientshofstra.nl/pluchen-revolutie

Oplossingen betreffende o.a. het onderwijs, de zorg, de veiligheid, het milieu en alle andere in de Kamer besproken onderwerpen kunnen worden bekrachtigd en problemen op allerlei vlakken zo zonder partijpolitieke belemmeringen opgelost worden waarbij alle Tweede Kamerleden er toe doen. Ook zij die tot nu worden uitgesloten of altijd maar weer in de oppositiebanken verblijven.

Als iets onduidelijk is wil ik graag nadere uitleg verschaffen. Voor aanvulling en/of nuances sta ik open.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts