Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Onderwijs: ondergeschoven kindje, 11-01-2016

Het basisonderwijs staat op instorten: werkdruk, papierbergen en salaris jagen bijna alle mannen en vele vrouwen het onderwijs uit. Zijn zij bovenwijs geworden?

Partijtoppers als Jet Bussenmaker en Sander Dekker staan aan het roer van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap als volledig ondeskundige en onbekwame onderwijsonbenullen.

Jet Bussenmaker is politicologe. Eerder was ze staatssecretaris op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Sander Dekker is wethouder van Financiƫn en Stadsbeheer in Den Haag geweest, studeerde bestuurskunde en was betrokken bij het opzetten en verzorgen van onderzoek, opleidingen en trainingen op het gebied van rampenbestrijding en crisismanagement.

Ideaal opgeleid om leidend te zijn op Onderwijs; de zoveelste politicoloog en bestuurskundige op het pluche.

Dekker schrok van een boek van Mark v.d. Werf, die zijn bevindingen na 2 jaar onderwijservaring als basisschoolleraar te boek stelde nadat hij gillend gek het onderwijs de rug toe keerde.

Een beetje minister of staatssecretaris was van Marks bevindingen niet geschrokken, had dit 20 jaar geleden al geweten en had het dan ook nooit zover laten komen.

Maar de politicologen, bestuurskundigen aangevuld met economen hebben het onderwijs inmiddels de nek omgedraaid, zoals hun collega's de zorg een zorg zal zijn.

Enkele klachten in volgorde van belasting:

  1. Werkdruk in het algemeen
  2. Groot aantal kinderen dat extra aandacht nodig heeft.
  3. Administratieve taken
  4. Grote klassen
  5. Hoge eisen die ouders stellen
  6. Werken met combinatieklassen
  7. Vergaderen
  8. Eisen inspectie
  9. Onderwijsvernieuwing

Tijd voor het afschaffen van partijpolitieke benoemingen op alle niveaus binnen het overheidsapparaat. Kunde, kennis, vakinhoudelijke vaardigheden en kennis van wat er op de werkvloer speelt zouden leidend moeten zijn bij benoemingen op bestuursposten. Dan mag dit eisenpakket best aangevuld zijn met een cursus bestuurskunde en/of politicologie.

Kijk voor een een 'pluchen revolutie' het ruwe raamwerk onder het kopje: Programma Romke D'13.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts