Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Zijn socialisten wereldvreemd? Deel II, 01-06-2015

Gaat de wereld ten onder als socialisten het voor het zeggen krijgen? Zijn socialisten een bedreiging voor de mens als soort door voortdurend iedereen te willen helpen overleven?

Als er hartverscheurende beelden van rampen worden getoond, als in de nabijheid bekenden het slachtoffer worden van ziekte, onrecht of andere vormen van ellende, wil iedereen helpen. Giro 555 stroomt steeds weer vol en zelfs liberalen willen dat de naasten niets overkomt.

Maar wat als er in de loop van de eeuwen niet miljoenen slachtoffers vergende besmettelijke ziektes, oorlogen en natuurrampen waren geweest? Wat als al die mensen gespaard waren en allemaal nageslacht zouden hebben gekregen? Waren we dan nu met 50 miljard mensen op deze aarde geweest?

Socialisten zijn voor eerlijker delen, voor nivelleren, voor gelijkheid in rechten, kansen en plichten.
Socialisten komen maatschappelijk betrokken over, willen natuurlijke wetten trotseren, willen ten strijde trekken tegen uitbuiting, onrecht en marktwerking in de zorg, het onderwijs en de veiligheid.

Maar is dat streven op de lange termijn te handhaven? Volgens oprechte socialisten wel. Volgens hen onderscheidt de mens zich van alle andere diersoorten. De mens heeft gevoel, kan nadenken en is in staat een ander te helpen.

Socialisten willen een sterke staat, een staat die opkomt voor de belangen van alle burgers. Daar moeten collectief offers voor gebracht worden. Vandaar de wens om te nivelleren en de beter gesitueerden een extra inspanning te laten doen.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts