Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Wat maakt te veel geld toch nare mensen, 18-08-2015

Waarom schamen rijken zich niet voor schaamteloze inhaligheid? Kok noemde het ooit exorbitante zelfverrijking en ging werken bij de ING.

Drie berichten op één dag uit dezelfde krant:

1 == Toplui (wat doen ze eigenlijk behalve toplui zijn) van Alliander krijgen €230.000 terwijl voor (semi)overheidsinstellingen het salarisplafond €178.000 is. Wat moet je zoal doen en kunnen om een bedrijf te runnen dat over gasleidingen en stroomdraden gaat die er al jaren liggen?
Netbeheerders noemen ze zich, alsof ze de begraven leidingen actief moeten beheren.
Zonder alle werkzaamheden te bagatelliseren, zou ik het voor een ton wel willen en kunnen doen.
Als de rest van de top dan bang is dat deze toppers anders naar het buitenland gaan zou de vraag kunnen opkomen: Welk buitenland?
Mijn advies: Lekker laten gaan, komen wel met hangende pootjes in Nederland terug.

2 == Ander bericht: 'Directeur Pim draagt nog luiers.'
Pa Pim wil op deze wijze later de erfbelasting voor Pimmetje omzeilen. Stel dat deze vader talenten heeft om een bedrijf bloeiend te maken. Stel verder dat zoon Pim opgroeit in weelde, gruwelijk verwend/verpest wordt en na zijn 16e weigert te studeren of dit niet kan.
In beide gevallen zal hij zijn vader wellicht niet succesvol opvolgen, maar krijgt wel de hele erfenis zonder hier enige inspanning voor te hebben verricht. Deze hypothese is niet denkbeeldig. Stuitend t.o.v. hardwerkende kinderen van modale ouders zonder uitzonderlijke talenten en vermogens.

3 == In Frankrijk krijgt een werknemer met ontslagbescherming al 12 jaar maandelijks €4700 op zijn rekening bijgeschreven zonder al die jaren ook maar een minuut te hebben gewerkt.
Gaat deze profiteur naar de rechter om een schadevergoeding te eisen omdat het bedrijf dat hem niet kon ontslaan hem in zijn carrière heeft belemmerd.

Dit zijn ook de mensen die al snel met een oordeel klaar staan als het werklozen en/of bijstandsgerechtigden betreft die vaak wegens mismanagement of recentelijk de bankencrisis, zonder werk zitten. Deze onvrijwillige niet-werkenden ervaren dit als een straf waarvoor ze niet verantwoordelijk zijn en waar ze ook niet voor hebben gekozen.
Kunnen ze eens in de week of maand een klusje scoren, schreeuwt 'rijk' Nederland moord en brand.
De werkende 'lui' eisen dat de illegale klussers aangepakt worden, dat de zwarte verdiensten in mindering moeten komen op de handophoudende uitkering plus uiteraard een forse boete.

Waar zitten de echte profiteurs, de maatschappelijke criminelen, de aso's?

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts