Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Incapabele bewindslieden, 29-05-2015

Voor de zoveelste maal wordt duidelijk dat opgeklommen parlementariërs niet automatisch goede ministers of staatssecretarissen zijn.

Kijk de recente geschiedenis er maar op na. De meeste bewindslui hebben een studie economie, bestuurskunde of politicologie gevolgd. Een enkeling was vakbekwaam zoals bv. Els Borst (arts) Donner (jurist, studie Ned. Recht) en Hirsch Ballin (rechtsgeleerde), de meesten kregen/krijgen op basis van beschikbaarheid na bewezen partijdiensten een 'willekeurige' plek in het kabinet.

In het nabije verleden schaatsten Joris Voorhoeve (politicoloog op defensie) en div. ministers van vervoer scheve schaatsen. Voorhoeve die luchtsteun in Srebrenica weigerde, de vervoersministers i.v.m. het Fyra-debacle.

Was Wilders toegetreden tot Rutte I, hadden we Hero Brinkman, Dion Graus, Martin Bosma naast Geert als minister kunnen begroeten. Zelfs Wilders durfde dit niet aan en ging gedogen.

In 'Romke D'13' en in het vervolg 'Revolutie: Wat als...?' kom ik met een staatssysteem dat wel tegemoet komt aan de wensen en eisen van de BV Nederland.

Niet ambtenaren en welwillende politici aan het roer, maar democratisch gekozen en gecontroleerde (partijloze?) deskundigen in dienst van ALLE 17 miljoen Nederlanders.

Alleen dan wordt Nederland een ijzersterk merk, ook sociaal, in 't onderwijs en in de zorg.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Gus op 18-07-2015 om 05:28 uur:

  De selectie van deze lieden heeft een complexe achtergrond. Enige zaken over die achtergronden zijn geheime diensten, veel leden zijn de Staten Generaal ingeklommen middels geheime diensten. Anderen worden gepromoot door krachten vanwege chantabele achtergronden, weer andere werden gekozen door Koningin Beatrix. Dergelijke facetten in acht nemende, het uiteindelijk resultaat heeft niets met democratie te maken.

  Maar betreft Voorhoeve, die van het leger de bijnaam NUKUBU kreeg, Nutteloze Kut Burger, blijkbaar maakt men een grap door er nu een te plaatsten die zelfs nog een kut heeft ook. Ik bedoel, een minister die NAVO missies naar Afghanistan en dergelijke verordend, is een ministerie van Offensie, want er was geen enkele dreiging dat Afghanistan ons land of de EU zou aanvallen.

  Het huidige systeem van politiek is hier geplaatst door Napoleon Bonaparte, ofwel, door de Jezuïeten. Dat heeft niets met complot whatever te maken, dat is een aantoonbar historisch feit. Wat de rol van de Oranjes daar in is, dat is me niet helemaal duidelijk, hun beleid zo bekeken te hebben, zie ik pas bij Koning Willem 3 enig Nationalisme opkomen, vanwege zijn steun voor de April beweging. Lijkt me dat de Oranjes zich geen Nationalisme veroorloven, anders overleven ze het niet, ziet de waarschuwing die Koningin Beatrix kreeg in 2009.

  Het systeem kan altijd beter, maar is niet het probleem. Althans, kijk, als Katholicisme in een land gedoogd wordt, dan heeft dat land buitenlanders die de macht willen grijpen in dat land. Hetzelfde geldt voor moslims. Islam en Katholicisme baseren zich op censuur, geheimhouding en propaganda. Nationalisme baseert zich op waarheidsbevinding en daarna beslissingen op grond daar van. Beste voorbeeld is de Synode van Dort.

  Maar de Remonstranten kwamen weer terug in Nederland na Napoleon Bonaparte. Ze hebben het Vrijzinnig Protestantisme opgezet, en andere sektes. Het verschil tussen Remonstrant (Oldenbarnevelt) en Contraremonstrant (Prins Maurits), het is echt te moeilijk allemaal voor een land waar intelligentsia werkelijk geen kans maken om hun terechte plaats te krijgen op de positie waar ze behoren. Het is oorlog, al ruim 400 jaar.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts