Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Faillissement huidig politiek systeem, 02-02-2015

Peilingen regeren de regeringspartijen. Leden van de regeringspartijen werken zich het zweet de bilnaad in, niet voor het land, maar voor hun partij. Ministers, staatssecretarissen en TK leden voor hun eigen hachje.

De onbekende en niet tot de verbeelding sprekende kandidaten voor alle Provinciale Staten krijgen volop Haagse steun, alsof het land even niet geregeerd hoeft te worden.

Peilingen geven de twee regeringspartijen plus de drie gedogers geen meerderheid meer in de Eerste Kamer. Te weinig Senatoren, die door een aantal 'nobody's' uit de provincie 'mogen' worden aangewezen. Anno 2015!

De Senaat kan werk van de TK dunnetjes over doen, terwijl de leden in deeltijddienst zijn. Ze hoeven niets te kunnen. Een diploma meisjesschool is voldoende.

De Senaat zou uit wetsdeskundigen moeten bestaan, enkele staats-, civiel- en strafrecht specialisten. Heb je aan hooguit 10 vaklui genoeg. Vaklui! Geen bonusbaantjesjagers bestaande uit gepasseerde, uitgerangeerde oud politici, die de rest van de week lobbyist zijn van 1 of meerdere multinationals.

Nu kan de regering (slecht of goed???) ten ondergaan aan kiezers stemgedrag voor de Provinciale Staten, waarvan niemand de taken en de afgevaardigden kent.

Krankzinnig 'democratisch' systeem, uit 1848.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

  1. Femke op 02-02-2015 om 09:49 uur:

    AMEN

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts