Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Democratie met kennis en kunde?, 03-03-2015

We hebben een vrouwelijke Minister van Defensie, die voor haar benoeming nog even snel alle militaire rangen en emblemen moest bijleren. Vrouw zijn is niet het probleem, maar niets van defensie weten, er niet in gediend hebben is wat anders. En dan roeptoetert Hennis, dat Poetin wel weet dat wij hem aankunnen. Zoals de ene patser op het schoolplein de andere wel aankan.

Vervolgens hebben we er uitgeblust eentje van Binnenlandse Zaken, die van toeten noch blazen weet en dat zelf voortdurend in onnavolgbare onzinnen duidelijk maakt.

Henk Kamp staat bekend als uitmuntend bestuurder, maar slaat de plank finaal mis in het gas debacle. Intussen met z'n allen o.l.v. Mark en Halbe fraude een opgeblazen item vinden.

Aan de andere kant van het kabinet rommelt Plasterk op verzoek van de VVD de zorg de vernieling en de gemeentehuizen in. En weet Van Rijn, op zorg voor zijn moeder na, niet wat er allemaal fout gaat. Denkt te moeten melden dat er ook veel goed gaat, zich blijkbaar niet beseffend, dat daar voor betaald wordt. Nee Martin, het hoort goed te gaan, dáár wordt voor betaald. De oproep van Kleinsma om een volkstuintje te beginnen heeft nog niet geleid tot een run van oudjes met groene vingers.

Deze bewindslui met alle andere Bleke Blokjes van het kabinet, bepalen straks voor een groot deel de stemkeuze voor provinciale staten. Je zal maar kandidaat voor de VVD of PvdA zijn in Groningen.

Maar die keus is weer belangrijk voor de bezetting van de Senaat. Krijgt de VVD toch nog genoeg stemmen, krijgen we Annemarie Jorritsma en voor 50+ Jan Nagel in de Eerste Kamer. De een in een fractie, de ander alleen. Daar in de Senaat moeten wetten worden beoordeeld. Zien we dat Jan en alleman, sorry, Annemarie al doen? Welnee, die zitten daar ijdel te zijn en de lobbyclubs te behagen.

Dit heet democratie, ingevuld door mensen die denken vaklui te zijn.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Gus op 21-03-2015 om 01:42 uur:

  Wat je beschrijft is niet nieuw. Al in me kindertijd verbaasde ik me over de achterlijkheid van politici. Bij baantjes op de bouw merkte ik dat bouwvakkers gemiddeld een hogere intelligentie hebben dan politici. Aanvankelijk meende ik iets over het hoofd te zien, maar steeds maar weer merk ik na onderzoek en ondervinding, dat wat ik zag als kind was gewoon waar.

  Vrouwen zijn volstrekt ongeschikt als minister van Defensie. Vrouwen spelen met poppen in hun kindertijd, niet met pistooltjes, ze kunnen niet autonoom nadenken en beslissen over strategische problemen. Economie zou misschien mogelijk zijn voor een vrouw, althans de eerste post, omdat economie ook voor moeders een realiteit is.

  Echter, Minister Voorhoeve, die als enig militair succes op post defensie het woord Nukubu in omloop bracht. Dat kan een vrouw misschien inderdaad evenaren. MAW, de meest ongeschikte kandidaten worden minister, maar daarnaast bestaat er nog een tweede vorm de infiltrant zoals Minister Pronk. Althans, nadat ik jaren na de Dutchbat interventies kon ontdekken uit buitenlandse bronnen wat de waarheid is en was over dat conflict, moest ik concluderen dat Pronk buitenlandse geheime dienst is, omdat hij de afleidingsmanoeuvre Srebrenica aanzwengelde.

  Democratie in Nederland wordt van onderaf gecontroleerd. Elke kandidaat die op een lijst komt. Militaire manipulaties bepalen de posities van mensen in partijen en daarna op opinie peilingen. Zelf heb ik dit slechts bij een partij kunnen waarnemen, maar daarna herkende ik opmerkingen over die realiteit van anderen die op lijsten hebben gestaan. Dat wil zeggen, om op een verkiesbare plek te komen, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Iemand die protesteert in een immigrerende vijfde colonne zoals Pim Fortuyn deed wordt neergeschoten. Dit laatste als voorbeeld, de werkelijkheid achter de Fortuyn moord heeft nog veel andere aspecten, maar maakt zichtbaar voor minder geïnformeerde mensen, dat eerlijke kandidaten worden neergeschoten. Zowel letterlijk als figuurlijk. Nu was Fortuyn niet bepaald een toonbeeld van hoog intellect, maar als men een hoog intellect tegen komt onder politici, dan kan men verwachten dat die voor een buitenlandse geheim dienst werkt.

  Wie koos voor de inval in Afghanistan?
  Wie koos voor het plaatsten van Kerncentrales?
  Wie koos voor interventie in Irak of Joegoslavië?
  Wie koos voor opheffen van de gulden?
  Wie koos voor het chippen van al het vee?

  Ga zo maar door. Kijk, als iemand democratie steunt, dan steunt die ook dergelijke tirannieke beslissingen. Democratie is Rooms, zelfs onder Keizer Nero was er democratie. Democratie heeft geen relatie met beschaving. Waarde er aan hechten heeft een evidente relatie met dwaasheid, echter, ik heb ook gemeend dat democratie veranderd moet worden in een ver verleden.

  Contrademocraten zijn doorgaans mensen van minimaal middelbare leeftijd, omdat deze door ervaring het systeem gaan doorzien. Democratie is een vertrouwenstruc, door verkiezingen meent de burger dat hij verantwoordelijk is voor buiten zijn toestemming, vaak zelf buiten zijn weten om, genomen beslissingen met zijn werk, geld, wapens.

  Als je meer wil weten, ik vond onlangs een Brit die het ook uitlegde in een video, ik kon me 100% in zijn observaties vinden. Ook hij stond ooit op een lijst, en in de UK werkt het exact hetzelfde als hier. De grijsheid van zijn baart illustreert de leeftijd waarop mensen het systeem gaan doorzien.
  https://twitter.com/Gretige/status/575122399286411265

 2. Rients Hofstra op 21-03-2015 om 11:39 uur:

  Dit doet denken aan complottheorieën, wat ook ik niet uitsluit. Je blog over Erasmus is zeer de moeite waard, een aanrader voor geïnteresseerden.

  Zelf ben ik iets optimistischer, denk dat de mensen slimmer zijn als de alternatieven aansprekender worden. De frustratie over het huidige systeem, het gesjoemel aan de top, de minachting richting het 'gepeupel' kan het begin zijn van een ommezwaai.

  Deze revolutie heb ik in 2 boeken beschreven. Niet in een droge politieke verhandeling, maar met humor en zelfspot. Ook het geloof wordt niet ontzien. Af en toe choquerend, dan weer iets filosofisch, gebruikmakend van historische feiten en gegevens.

  'Romke D'13' is al uit, 'Revolutie: Wat als...?' komt binnenkort.

  Misschien heb ik mijn leeftijd al mee, ben grijzend en heb een baard.

 3. Gus op 18-07-2015 om 00:47 uur:

  Ik houd veel van optimisten.

  Mijn pessimisme is ontstaan door sabotage op elke kans die ik had in het leven, te beginnen met de excommunicatie door mijn eigen moeder, omdat ik geen Katholiek wilde worden. Ik wordt geplunderd door de contrareformatie.

  Als ik in het noorden had gewoond, dan was ik vast ook optimist geweest.

  Maar ik ben wel gelukkig.
  Een pessimist die gelukkig is.
  Maar als alles wat ik onderneem kapot gemaakt wordt, omdat Calvinisme moet worden vernietigd voor altijd, waar dan moet ik optimisme vinden?

  Mijn kans voor optimisme, als ik de noordelijke provincies kan uitleggen wat deze smerige slang in het zuiden aan snode plannen smeedt, zo dan deze plannen kan verijdelen.
  Daarom ben ik gelukkig, want dat is me al vaker gelukt. Als ik zie dat Kardinaal Simonis doodsbang wordt, af treedt en vlucht, omdat ik informatie kon geven aan mijn land die voor hem zo bedriegend is, dat hij doodsangsten uit slaat. Hij heeft nogal wat te verbergen.

  Maar optimisme?
  Katholieke bron zegt, dat in de 17de eeuw het Calvinisme al verslagen was door Katholieke predikanten. Dan zien dat het nog zo is ook. Dat Prins Maurits zich verdedigde met de Synode van Dordrecht, een synode waar Nederland trots op kan zijn, maar alsnog verliezen? Hoe moet ik optimistisch worden over 4 Hollands-Engelse oorlogen in de 17de eeuw, terwijl het Katholicisme verboden was in zowel Nederland als Engeland, maar dat door die geagiteerde oorlogen de inquisitie in Frankrijk, Spanje en Portugal kan door gaan zonder gestoord te worden door Hollanders en Britten?

  Meer dan 90% van de Nederlanders gelooft de leugens van Rome. U niet Rients? Het verband waarin u het woord "geloof" gebruikt in uw commentaar, dat woord wijst niet op wat de Bijbel leert, maar wat propaganda leert. Het geloof. Het is de tegenstelling van, het onderzoek leverde op. Want onderzoek verondersteld twijfel, niet geloof.

  Ik wordt enigszins optimistisch, als ik meen dat, als Rients dit leest, misschien begrijpt hij hoe het woord "geloof" gerelateerd is aan het woord "propaganda", maar niet aan DE HEERE HEERE.

  Abraham gehoorzaamde DE HEERE HEERE, geloof heeft geen rol in het verhaal van Abraham in Genesis. Als het woord Geloof in het verhaal van Abraham wordt geplaatst, dan verwacht men een verhaling van een leugen, waar men Abraham mee zou verzoeken.

  Waarheid = kennen
  Leugen = geloven ... of niet geloven

  Als dat het theologisch begrip is van het Nederlandse volk, wat ik helaas moet vaststellen, dan is alle religie in dit land satanisme, want satan is de koning van de leugen.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts