Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Jens Toornstra: Piketty in De Kuip, 05-12-2014

Op de constatering van een journalist van het AD dat Jens Toornstra bij een topclub zit en een uitstekend salaris heeft, antwoordde Jens: ‘Als ik eerlijk ben, zeg ik: Geef die verpleegster wat meer geld en ons voetballers wat minder.’ Jens –Piketty- Toornstra, nu de rest nog.

Heel schattig. En hij meent het. Zo’n quote zou nou eens op grote spandoeken voor de ramen van woningcorporaties, zorginstellingen en andersoortig ongeregeld moeten worden opgehangen

Las net dat de 375 Nederlandse woningcorporaties weer zo’n slordige 13 miljard hebben toegevoegd aan het al niet misselijke gezamenlijk vermogen van 32 miljard. Dit zal in de directiekamers als prettig, doch zeker nog niet als voldoende worden ervaren. Er kan altijd meer bij. Rupsjes Nooitgenoeg! Vinden huurders met tochtdoorlatende deuren en ramen ook!

Nee, dan Jens. Ik zou hopen dat hij volgelingen krijgt, vrees het ergste.

Overigens valt er voor alle mensen buiten Amsterdam wel meer te genieten in De Kuip.
‘Hand in hand kameraden’, en ‘Geen woorden maar daden’, zou bij menig bedrijf, maar ook zeker in Den Haag op tegeltjes aan elke wand moeten hangen.

En dan het legioen. Een voorbeeld voor achtergestelden, ouderen, werklozen en bijstandsgerechtigden.
De saamhorigheid ook in slechte tijden, de massaliteit als het er toe doet en het staan voor een gezamenlijk doel zou model moeten staan voor vakbondsleiders.

Wordt vervolgd.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

  1. Frank Boereboom op 05-12-2014 om 20:10 uur:

    Jens Toornstra. Een prachtig voorbeeld. Zowel als speler van Feyenoord maar naar ik uit de media heb mogen vernemen zeker ook als mens.
    Als Feyenoord aanhanger ben ik blij en trots op een speler met zulke goede initiatieven. Geen woorden maar daden. Ik hoop eveneens dat het een vervolg krijgt bij de beter verdienende mens. Want niet alleen voetballers zouden deze daad bij het woord moeten voegen.
    Over de terechte opmerking dat het Legioen (lees; supporters van Feyenoord) voorbeeld is van saamhorigheid en dat wij daar als inwoner van Nederland best trots op mogen zijn en er bovendien een goede les van mogen leren, staat mijnsinziens buiten kijf. Voorwaarde is dan wel dat mijn vrienden, de echte supporters, een geweldig voorbeeld blijven.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts