Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Fiscalist Leo Stevens partijloos? Dan kansloos!, 18-12-2014

Eric Wiebes heeft wat anders gestudeerd en raakt in de ambtenarentop een aantal fiscalisten kwijt aan het bedrijfsleven. De belasting moet allang eens op de schop: rechtvaardiger, simpeler en efficiënter. En een topper als Stevens loopt los rond.

Wat is het probleem? Ben je niet lid van een politieke partij of niet van de juiste, dan kan je het wel schudden: Je zal nooit Minister of Staatssecretaris worden.

Als je de middelbare meisjesschool, een studie tandheelkunde, of een aantal cursussen Frans, biologie of astrologie hebt gevolgd heb je beduidend meer kans.

Leo Stevens, kroonlid van de SER is zijn hele arbeidsleven al bezig als pleitbezorger van eerlijke, eenvoudige en effectieve belastingen.

Heeft net als Piketty een dik boek geschreven, schijnt echt deskundig te zijn, maar heeft waarschijnlijk één nadeel. Ik vrees dat hij geen VVD- of PvdA-lid is. En dan ben je kansloos.

Ik pleit voor enkele mensen als Stevens. Benoem een aantal (3?) topfiscalisten tot Staatssecretaris. Voor 2 dagen in de week. Kunnen ze de andere 3 dagen doorgaan met wat ze al deden. Houden ze automatisch voeling met het veld. Drie topfiscalisten in deeltijd lijkt mij werkbaarder dan fulltime één niet fiscalist met partijbelangen. Een redelijke kans dat ze ook de topambtenaren de baas zijn.

In het onderwijs, de zorg, en, en, en, zou dit ook moeten kunnen: deskundigheid AAN de knoppen, gaan die beleidsonderdelen misschien niet NAAR de knoppen!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts