Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Beethoven en de dove overheid, 08-03-2024

De Vijfde symfonie, ook wel Noodlot Symfonie genoemd, zou te maken hebben met Beethovens eigen noodlot, zijn toenemende doofheid.

Onze overheid stelt de hele natie bloot aan een niet tegen te houden noodlot. Zeker zolang Den Haag doof blijft voor de belangen van álle burgers.
Beethoven is de codenaam voor een uit de hand gelopen anti-bedrijfsbeleid. In achterkamertjes wordt nu gekeken hoe ASML en Boskalis binnenboord gehouden kunnen worden, nadat eerder al Shell en Unilever met hun hoofdkantoren naar het buitenland vertrokken.

ASML loopt tegen belastingproblemen (belastingongelijkheid waar buitenlandse werknemers mee worden gelokt) aan, maar ook tegen de rem op het aantrekken van buitenlandse werknemers. Werknemers met de vereiste kennis en opleiding die hier niet te vinden zijn. Zou dat met de afnemende kwaliteit van ons onderwijs te maken kunnen hebben? In het buitenland krijgen expats binnen 2 weken een visum, hier toch al gauw pas na 2 jaar. Daarnaast biedt het elektranet te weinig capaciteit, omdat dat overvol is en zorgen de XR- en andere milieufanatenbeperkende maatregelen met betrekking tot bv. CO2, Stikstof, een enkele vleermuis of een verdwaald woelratje voor te weinig woningaanbod voor de buitenlandse werknemers. Een aaneenschakeling van wanbeleid volgens de multinationals.

Maar daar blijft het niet bij. Niet alleen de beursgenoteerde bedrijven klagen steen en been, ook alle bedrijfjes van ZZPers tot bedrijven met enkele honderden werknemers worden in hun bestaan bedreigd door vakinhoudelijke onbenullen, waarvan het gros nog nooit een normale baan heeft gehad. Het gaat hier dan wel om ca. 2 miljoen ondernemingen, waarvan een groot deel eerst al door corona werd getroffen. De overheidshulp (leningen) moet zonder pardon worden afgelost. De energieprijzen rijzen de pan uit en de bedrijfsdiesels moeten allemaal vervangen worden door e-bakken. De dieseleigenaren die diesel blijven rijden worden naast hogere brandstofprijzen (Oekraïnebedrog en extra accijnzen) ook extra belast met een dieseltoeslag. Daarnaast worden ze vanaf het komende jaar alsnog gedwongen BPM over het gehele wagenpark te betalen, elektrisch dan wel fossiel.
Wordt besloten toch maar helemaal elektrisch verder te gaan, worden ze beperkt door onvoldoende laadpalen vanwege een overbelast elektranet. Eminent en doordacht beleid spat ervan af, maar niet heus.
Ondernemers met diesels mogen de binnensteden niet meer in en in alle wijken wordt zoveel mogelijk betaald parkeren ingevoerd, waardoor heel veel winkeliers klanten verliezen.
Als daarnaast gemeentes ook nog eens een aantal straten in de binnensteden autovrij willen maken door paaltjes te plaatsen waardoor autoverkeer, ook voor bevoorrading, van storings- en onderhoudsmonteurs onmogelijk wordt gemaakt, is dat de genadeklap voor menig ondernemer.

Wat mij van de ondernemers dan weer tegenvalt is dat ze niet verenigd zijn. Van de MKB en het VNO/NCW moeten ze het echt niet hebben, die heulen met de machthebbers mee. En de zogenaamde ondernemerspartij de VVD is alleen maar met zichzelf en de opdrachten van het WEF bezig.
De ondernemers zouden een partij moeten oprichten die het AS (Alternatief Staatsbestel) als speerpunt opneemt en daarmee de Kamer gaat bestormen om daar een politieke omslag te gaan bewerkstelligen. Met de 2 miljoen ondernemers en nog eens vele gezinsleden en werknemers kan al gauw op ca. 4 miljoen stemmen worden gerekend.

Want van de huidige volks-verlakkende-vertegenwoordigers moeten we het echt niet hebben. Die zijn druk bezig met zeer onwenselijke lentekriebels en idiote woordspelletjes. Moeder zou de persoon zijn waaruit een of ander vakonbekwaam carrièrecrimineel zou zijn geboren, die nu minister van dit of dat mag spelen. Wat hadden ze dan voor mijn oma bedacht? De persoon waaruit de persoon geboren is die mij voortgebracht? En hoe moeten we Eva dan duiden? De omgebouwde genderneutrale Adamsrib waaruit alle aardse ellende is voortgekomen?
Lentekriebels krijg je volgens mij als de temperatuur weer lekker stijgt en een terrasje lonkt, niet als je als persoon van 8 jaar met een uitwendig wormvormig aanhangsel naar een speciale ruimte op school kan om te masturberen. Flikker op. Hoe zou de uitslag zijn geworden als volgens de AS-principes dit de kiezers als referendum zou worden voorgelegd? We worden nu al een tijdje geteisterd door de dictatuur van een infame minderheid.
De lentekriebels zijn een kleine 20 jaar geleden bedacht en nu al voor 40% van de scholen gemeengoed. En de ondoordachte moeder-idioterie van Hugo was er wellicht door gekomen, als het kabinet niet was gevallen. Dan had Rutte IV nu nog kunnen rekenen op 76 slaafse volgelingen van de coalitieregenten. Nu de demissionarissen nog maar kunnen rekenen op 41 stemmen, hebben 109 Kamerleden de macht, zoals dat door Thorbecke bedacht was. Immers de Kamer is wetgevend, het kabinet slechts uitvoerend. De praktijk is dat kabinetten beslissen, daardoor zowel wetgevend als uitvoerend zijn en dat de Kamerleden middels een wurgende fractiediscipline kritiekloos ja knikken bij elk kabinetsvoorstel. Zelfs de senaat zit zo goed als altijd in de binnenzak van de regentenkliek. We zuchten onder de dictatuur van een kleine zelfbenoemde wereldvreemde elite.

Eigenlijk is de huidige demissionaire status een zegen en kan die niet lang genoeg duren. De vervolg stap zou dan moeten zijn dat alle Kamerleden losgezogen worden van de partijheerschappij en contact zoeken met de eigen achterban. Pas dan wordt er een begin gemaakt met het herstel van een democratische rechtstaat, hoewel er daarna toch nog heel wat te repareren valt. En hoefde Beethoven niet van stal te worden gehaald.

Beethoven was een genie, ook toen hij vanaf 1800 ernstig last van doofheid kreeg en zijn 5e in 1808 componeerde.
Gasten als Hugo, Mark, Frans, Pieter, Geert, Caroline, Sigrid, Rob zijn by far geen genieën, maar als vakinhoudelijke onbenullen wél stok en stokdoof en ook nog eens stekeblind voor alles wat er in de maatschappij speelt en bovenal voor wat broodnodig is.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Reinier op 09-03-2024 om 07:52 uur:

  Beste Rients helemaal eens met uw schrijven alleen had u erbij moeten schrijven Over die belasting druk.
  De asiel tsunamie Oekraïne waanzin EU terreur en dan ook nog steeds ontwikkelingsamenwerking kosten miljarden en ja die moeten toch opgehoest worden door Jan de arbeider.
  Van mij krijgt dst gajes uit Den Haag geen euro meer want ik ben vertrokken uit Europa.
  Maar als ik dit allemaal lees denk ik oh dat eens mooie Nederland helemaal kapot politiek verlinkst mede door dat smerigere D66.

 2. Reinier op 09-03-2024 om 07:54 uur:

  Beste Rients helemaal eens met uw schrijven alleen had u erbij moeten schrijven Over die belasting druk.
  De asiel tsunamie Oekraïne waanzin EU terreur en dan ook nog steeds ontwikkelingsamenwerking kosten miljarden en ja die moeten toch opgehoest worden door Jan de arbeider.
  Van mij krijgt dst gajes uit Den Haag geen euro meer want ik ben vertrokken uit Europa.
  Maar als ik dit allemaal lees denk ik oh dat eens mooie Nederland helemaal kapot politiek verlinkst mede door dat smerigere D66.

 3. Reinier op 09-03-2024 om 08:25 uur:

  Sorry voor dubbele plaatsing

 4. Rients op 09-03-2024 om 10:45 uur:

  Hallo Reinier, dubbel plaatsen komt ook dubbel aan.
  Ik had nog veel meer kunnen melden, maar dan wordt het stukje te lang.
  Dat 66 een onfrisse rol speelt bij diverse items is wel duidelijk.

 5. koddebeier op 09-03-2024 om 17:11 uur:

  Helaas is de Overheid niet alleen doof maar ook nog blind en hersendood !

 6. Willem op 28-04-2024 om 01:57 uur:

  In het verleden hadden alle rederijen hun schepen onder Nederlandse vlag. In de tijd ca. een 60 jaar geleden, begon er een discussie loon in natura. Werd aan ons verkocht dat een boeren knecht van zijn baas een zak aardappelen kreeg en eieren en melk, dat was een inkomen en daar moest belasting overbetaald worden, die wet werd aangenomen, het gevolg daarvan was dat ook bemanning van schepen voeding geld in rekening gebracht werd. Het ging om veel schepen die nooit in Nederland kwamen, het gevolg was dat veel schepen onder andere vlag gingen varen.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts