Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Zoek de fouten!, 21-12-2023

Berichtje in de Telegraaf: ‘Het ministerie van Defensie heeft een uitgewerkt plan klaar liggen om een Nederlands tankbataljon op te richten. Een nieuw kabinet moet beslissen of het daarvoor jaarlijks zo’n 300 miljoen euro wil neertellen.’

Dit stukje alleen al stikt van de democratische fouten. Niet het kabinet beslist, dus ook het nieuwe niet. Kabinetten vallen onder de uitvoerende macht. Het parlement en dan m.n. de Tweede Kamer beslist. Dat is de wetgevende macht.

Het kabinet kan hooguit met plannen komen. Maar wie is binnen het nu demissionaire kabinet capabel genoeg om militaire plannen te ontwikkelen? Zij van Ollongren? Welnee, het zijn hooguit wat topmilitairen die lobbyisten inzetten om de Nederlandse burgers een loer te draaien, misbruik te maken van de gemanipuleerde situatie rond Zuidoost Oekraïne. Binnen een democratie zouden juist de burgers moeten beslissen. Nou valt het uiteraard niet mee om de mening van 13 miljoen kiesgerechtigde Nederlanders te vragen.

Daarom zijn er volksvertegenwoordigers gekozen om namens het volk te beslissen. Maar onze volksvertegenwoordigers vertegenwoordigen uitsluitend hun partijbazen met een blanco mandaat van de kiezers. Immers de meerderheid van de Kamer is zeer getrouw aan de regering. Een regering die namens de regentenkliek via diezelfde partijen landelijk de dienst uitmaakt.

Is de bevolking erin gekend om een nieuw tankbataljon op te richten? Of om toestemming gevraagd? En waarvoor? Om Poetin tegen te houden? Poetin die in de media op dezelfde bladzijde of uitzending gevreesd moet worden als een onmenselijke vernietigende veroveraar, naast een artikel, of uitzending waarin trots wordt gemeld dat Oekraïne in staat is de Russische beer staande te houden en dat de overwinning aan Zelensky en zijn kompanen gaat toevallen. (moet de boevenbende van Zelensky wel oneindig financieel en met militair materieel worden gesteund, waardoor we indirect in oorlog zijn met Rusland.)

We zouden wat minder ontzag moeten hebben voor de kabinetten met vakinhoudelijke minkukels als Ollongren. Ze moeten weer gewoon uitvoerders worden, zoals grondwettelijk is bepaald, hooguit ambtelijk gesteund door topambtenaren.
Want neem ene Hugo de Jonge. Waarom in godsnaam mocht deze clown de zorg ongezond maken? Waarom is hij daar beter op zijn plaats dan mijn huisarts? Omdat Hugo weet hoe de spreekwoordelijke Binnenhoofse slangen sluipen en kruipen? De giftige serpenten die alles ontregelen! Mocht Hugo vervolgens daarom naar Wonen glibberen om er alles tot en met de fundamenten te slopen.

In zijn ‘zorgtijd’ zorgde Hugo ervoor om 5,1 miljard zoek te maken. 5,1 miljard aan corona-uitgaven die niet terug te vinden zijn. Op zijn minst zeer zorgelijk. Maar Hugo gaat door op Wonen. Hij heeft geen reprimande gehad, is geen dag geschorst, in tegenstelling tot de Kamerleden van het FvD. Natuurlijk moeten ze alle nevenfuncties melden. Maar zij zijn niet betrapt op handeltjes ten koste van de burgers. En al helemaal niet in de orde van grootte van 5,1 miljard of zelfs maar van 300 miljoen. Hugo wordt beloond met het pluche op Wonen, de FvD fractie met een week schorsing.

Kabinetsleden zijn altijd verantwoording verschuldigd aan de Kamer. In normale zaken meteen. In gevallen van een noodsituatie (corona) of een oorlog (Oekraïne) binnen een half jaar. Waar en wanneer zijn Hugo en Kajsa voor een eerlijk tribunaal met onafhankelijke rechters verschenen? Is hun excuus dat er geen onafhankelijke rechters op hoog niveau zijn, omdat ze allemaal partijpolitiek zijn benoemd? Dan hebben ze wellicht een punt.

Dat krom goed krom is blijkt staatsrechtelijk. De waxinelichtjesgooier tegen de gouden koets ging de bak in, de fakkeldrager nabij de woning van Kaag werd gestraft en Huig Plug, die kindermisbruik tot in de hoogste kringen aankaartte, zit in de cel, terwijl Demmink niet vervolgd wordt, terwijl er diverse gedetailleerde getuigenverklaringen tegen hem liggen en er gerotzooid wordt met de Turk Hüseyin Baybaşin. Joris D. was ooit de hoogste ambtenaar op Justitie. Als hij meerdere malen door diverse personen en instanties van zulke zware misdrijven wordt beschuldigd, dan zou hij toch de wegen naar bevriende juristen en rechters kennen om iedereen voor lange tijd veroordeeld te krijgen wegens smaad? Hier zit geen geurtje aan, dit stinkt erger dan alle CO2 en stikstof samen, waar toch samen ca. 60 miljard voor is uitgetrokken.

Nee, het wordt de hoogste tijd dat de 3 poten van de Trias Politica uit de klauwen van de regentenkliek wordt gerukt. We hebben volksvertegenwoordigers nodig die de eigen achterban vertegenwoordigen i.p.v. de belangen van de partijelites, en als leden van de wetgevende macht korte lijntje onderhouden met die achterban. De 2e poot vormt het kabinet waarin vakinhoudelijke toppers die plannen voorleggen en vervolgens uitvoeren wat de Kamer heeft besloten. En ten slotte een rechterlijke macht die toeziet of alles volgens de door de burgers vastgelegde wetten wordt uitgevoerd.

En het grappige (nou ja grappig?) is dat we nu in een positie zitten dat het kabinet nog maar door 41 Kamerleden wordt gesteund. Dit is het ultieme moment, dat de Kamer de terechte macht pakt en de ministers opdraagt wat er namens het volk moet gebeuren. Weigeren ministers dit: opzouten. Dan krijgen we er een inhoudelijke kanjer op Onderwijs, een onafhankelijke topper op de Zorg en iemand met verstand van fundamenten op Wonen voor terug. De demissionaire status kan niet lang genoeg gaan duren.

Als dan een oud generaal van de volksvertegenwoordigers, die via een mini-referendum de eigen achterban om een stemadvies hebben gevraagd, een fiat krijgt om een tankbataljon de grond uit te stampen, dan is er een breed draagvlak, ook als de meerderheid het tegenhoudt. Dan gaat zo’n kostbaar plan om een vleugellamme Poetin tegen te houden niet door. Immers bijna 2 jaar lang wordt ons voorgehouden dat Oekraïne gaat winnen en Poetin met de staart tussen de benen naar Siberië wordt verbannen.

Burgers weten heel goed wat er gedaan moet worden waar het ‘t asielprobleem, de toeslagenouders en de Gasgroningers betreft. Maar ook ten aanzien van onderwijs, zorg en wonen komen er dan menswaardige oplossingen, waar de multinationals wellicht van gruwen.
Met 60 miljard klimaatonzineuro’s kan heel mooi beleid worden gerealiseerd.

Want de overheid is er toch voor de burgers? Dat kan alleen als de overheid ook dóór de burgers wordt aangestuurd. Zie ook het boekje: Het Nederlandse volk verdient een echte democratie, overal te koop, maar aantrekkelijk en gesigneerd via rhofsof@gmail.com

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Yvonne op 21-12-2023 om 23:54 uur:

  Precies de vinger op de zere plek,maar het zou fijn zijn als je uw artikelen ook kon delen!

 2. Marcel op 22-12-2023 om 07:51 uur:

  Uit mijn toetsenbord komt alleen nog maar roverheid.

 3. Rients op 22-12-2023 om 11:45 uur:

  Beste Yvonne, dankjewel.
  Mijn stukjes staan ook altijd op https://commonsensetv.nl/we-zijn-geen-democratie-en-geen-rechtstaat/ en op https://www.stichting-jas.nl/2023/12/zoek-de-fouten.html
  Vanaf daar kan je ze ook delen met anderen.

 4. Rients op 22-12-2023 om 11:46 uur:

  Beste Marcel, na invoering van AS wordt de overheid voor en door de burgers. Dan krijgt zelfs belasting betalen draagvlak!

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts