Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Waarom De 1e Demokritische Volksbeweging noodzakelijk is, 04-03-2023

Politiek Nederland is een regelrechte ramp. Onvrede onder de burgers neemt alleen maar toe. Oplossingen op de korte en lange termijn zijn maar niet voorhanden. Daarom moet het anders.

Met de toevoeging van de 1e Demokritische Volksbeweging volgt de logische vraag: nog een partij, terwijl het politieke landschap al zo versnipperd is en er zonder extra partijen al (bijna) geen kabinet te vormen valt?
Het antwoord is dan: nee, niet nóg een ordinaire partij, maar een eerste echte volksbeweging. Ordinair in de zin van gewoon, zoals bedoeld en vooral niet willen functioneren in een in-en-in fout systeem.

En bij dat ‘functioneren’ kan zeker een dubbel uitroepteken worden gezet. Immers alle huidige partijen willen macht, zijn bereid veel kiezersbeloftes overboord te gooien omwille van die macht en laten hun kiezers 4 jaar aan hun lot over.
Ze regelen liever kwalijke zaken -waaronder een coalitie- met politieke tegenstanders in achterkamertjes, zonder de kiezers te informeren en nog erger: hen toestemming te vragen. Daarna gaan de regeringspartijen op alle ministeries -aan de partijelites onderdanige- vakinhoudelijke onbenullen plaatsen. Want de partijelites, ook wel het kartel genoemd, wensen de volledige regie te houden. Dat lukt alleen als alle Kamerleden dwingend aan het kiezersbedriegende regeerakkoord worden gehouden. Dat noemen we een wurgende fractiediscipline. Want de belangrijkste doelstelling van de oppositie lijkt te zijn: het kabinet ten val te brengen.

FvD is de enige partij die het kartel wil breken, maar wil intussen wel functioneren binnen de huidige particratie (particratie is een systeem waarbinnen de partijen allesbepalend en de Kamerleden slechts slaafse carrièrepolitici i.p.v. oprechte volksvertegenwoordigers zijn) Maar binnen het huidige stelsel zijn FvD’ers wel de horzels waar de andere partijslaven niet van gediend zijn. De partij die in 1966 een democratische omwenteling voorstond, is volledig ingepakt en momenteel democratisch gezien de meest verdorven partij, die we kunnen missen als kiespijn.

Kortom, FvD is de meest democratische partij die in de Kamer is vertegenwoordigd, maar wordt verguisd door heel veel ontevreden kiezers. Deels door het misselijkmakende zwartmaken en het structurele tegenwerken door de machtsslaven, deels ook door de elitaire opstelling van met name Thierry Baudet zelf. De msm is mede schuldig, omdat ze niet onafhankelijk zijn; zelfs collaboreren met de machtsblokken. Er wordt gemanipuleerd en gesjoemeld bij het leven.
Daarentegen gaat het FvD wel mee in de zeer ondemocratische vriendjespolitiek carrousel. Ook nu weer zijn de Kandidaten voor de Eerste Kamer partijpolitiek aangewezen. FvD wil de grootste worden en dan ministers leveren, incl. de Minister President. De fractie stemt zo goed als altijd unaniem. Fractiediscipline is absoluut niet democratisch. En korte lijntjes naar de achterban kennen ze niet. Probeer maar eens in contact te komen met FVD-Kamerleden. Ook FvD-Kamerleden werken derhalve vier jaar lang met een blanco mandaat. Jammer!

Terug naar de verkiezingen op 15 maart: Het zou moeten gaan om de provincies, maar de praktijk is dat het kabinet de maat wordt genomen. De vier kabinetten Rutte (ruim 12 jaar) hebben al die tijd he-le-maal niets goed gedaan en toch staat de VVD in de polls op voorsprong. De ledenaanwas van FvD stijgt enorm, terwijl deze partij in de peilingen alleen maar zakt. Behalve Mark Rutte en Sigrid Kaag gelooft niemand in eerlijke verkiezingen. Dit destructief handelend duo suggereert geloof. Juist deze twee weten wel beter. Ja precies, zo ziek is Nederland. Verkiezingen zijn er daarom eigenlijk slechts voor de bühne, terwijl de msm, ingefluisterd door de partijelites afgeven op verkiezingen in Rusland, China en andere (vermeende) corrupte landen. Als het om de democratie, incl. de verkiezingen gaat, zijn wij een bananenmonarchie.
Iedereen begrijpt dat het FvD alleen geen structurele veranderingen tot stand gaat brengen, het heeft hulp nodig. Intussen moeten ze zelf nogal wat democratische aanpassingen invoeren, willen ze hun hoofdletter D echt eer aan doen.

De 1e Demokritische Volksbeweging kan hen binnenkort die hulp bieden. 1DV.nl is gebaseerd op het Alternatief Staatsbestel en streeft op een nette en doortastende wijze naar een pluchen revolutie. Dat betekent o.a. echte volksvertegenwoordigers met korte lijntjes naar de eigen achterban. Tevens sluit 1DV partijpolitieke benoemingen uit. Dus geen partij gerelateerde personen als bewindslieden (ministers, staatssecretarissen, burgemeesters en wethouders). Zij worden aangezocht en benoemd op basis van bewezen kundigheid binnen het vakgebied waar ze leiding aan gaan geven. Dat betekent meteen dat er geen kabinetten in elkaar worden geknutseld door enkele partijbonzen. 1DV wil volksvertegenwoordigers die doen wat ze de kiezers hebben beloofd. Daarbij kunnen diverse minireferenda worden ingezet, waardoor de burgers actief worden betrokken bij de besluitvorming. Bijna democratie in optima forma. Als ook rechters partijonafhankelijk voor bepaalde tijd worden aangesteld, is niet meer alle macht in handen van enkele partijelites. Dan is eindelijk de wil van de (meerderheid van de) burgers bepalend.

Dit realiseren kan het FvD niet alleen, de vraag is interessant of die partij dat allemaal wel wil. Maar het moet wel duidelijk worden dat het eindelijk echt anders moet, demokritisch demokraal: sociaal waar het moet, liberaal waar het kan. Maar ook het FvD en 1DV zullen het samen niet redden. Er moet meer te kiezen vallen, juist wanneer het Alternatief Staatsbestel is ingevoerd. Kijk bv. eens naar een partij als 50+. Voor welke oudjes komt die partij op? Voor de rijken of voor de mensen onder de armoedegrens? Voor woningbezitters of voor huurders? Voor voorstanders van de EU of voor bejaarden die van de EU af willen? Voor verstokte monarchisten, of voor republikeinen? Voor pacifisten, of voor oude houwdegens? Voor mensen die 120 willen rijden en maling hebben aan de stikstof en CO2 idioterie, of voor zogenaamde grijze milieufreaks die 90 aanhouden, de kachel laag zetten, koud douchen en alles elektrisch willen? Zeg het maar. 1DV biedt intern heel veel keuzemogelijkheden. Maar wellicht is er een militante 2DV, een ‘dure’ 3DV en/of een reli 4DV partij nodig. Want iedere bevolkingsgroep dient vertegenwoordigd te zijn. Zelf vind ik de laatste 3 niet nodig, maar dat is niet demokritisch gedacht!

Helaas zijn er nog geen DV-partijen zover dat ze aan de Provinciale (nep)verkiezingen meedoen, dus zal voor deze schijnvertoning (ga ik de volgende keer uitleggen!) ons advies zijn om eenmalig op het FVD te stemmen. Al was het maar om Rutte en Kaag klappen te geven.

Maar kijk intussen alvast vooruit en klik eens door naar AS, daarbinnen naar de Pluchen Revolutie en tenslotte naar 1DV , de 1e beweging die AS heeft omarmd!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts