Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Perverse verkiezingen, 10-03-2023

Sijbe Knol van FNP Fryslân noemde de Haagse bemoeienis met de provinciale verkiezingen pervers. Maar het is nog erger. Het is democratisch gezien gewoon crimineel.

Perverse verkiezingen

Sijbe Knol van FNP Fryslân noemde de Haagse bemoeienis met de provinciale verkiezingen pervers. Maar het is nog erger. Het is democratisch gezien gewoon crimineel.

Immers de verkiezingen op 15 maart zouden moeten gaan om de invulling van de provinciale besturen. Daarnaast mogen we als ‘experts’ ook nog stemmen voor de waterschappen. Wat een krankzinnige onzin. Wie heeft iets met of weet iets van de provinciale waterhuishouding? We hebben toch ook geen provinciale kinderopvangschap of kunstkennersschap? Wel een landschap, maar dat is inmiddels onherkenbaar volgeplempt met op subsidies draaiende windmolens en ‘s nachts niet werkende zonnepanelenweiden. Wat een hypocriete schijn-democratische volksverlakkerij.

Vraag de gemiddelde voetganger waar het provinciebestuur over gaat. Dan zal wellicht 1 op de 100 iets uitkramen wat deels voor een redelijk antwoord zou kunnen doorgaan. Vraag daarna wie de commissaris van Lex de Laatste (dat alleen al!) van de eigen provincie is en het antwoord zal voor 99% een stilzwijgen zijn en 1% een gokje. De vraag om slechts 1 naam van een provinciaal statenlid te noemen kan domweg achterwege worden gelaten.

Kortom, daar gaan de verkiezingen dus over. Het leeft zo geweldig dat geen hond zich gaat verdiepen in de leugenachtige beloftes en hoogdravende plannen die tijdens eventuele provinciale coalitiegesprekken zonder pardon en ook zonder de kiezers te raadplegen overboord worden geworpen. Dat heet kiezersbedrog. Er is echter geen enkele stemmer die zich dat realiseert. Nog sterker: er is er geen eentje die zich hierover gaat opwinden.

Want waar stemt 9 van de 10 wel op? Precies, op een landelijke partij. En dan bijna altijd pro of anti regering. Dit alleen al zou een reden kunnen (moeten?) zijn om met deze bedriegende poppenkast te stoppen. Zonde van de energie, het geld en de ‘goede?’ bedoelingen. We kunnen gewoon zonder provinciale staten. Dit twaalfvoudig bureaucratische wangedrocht voegt helemaal niets toe aan de democratie die we toch al niet hebben.

Ja we kunnen zonder. Stop met de provinciebesturen, maar creëer een Ministerie der 12 Verenigde Provinciën, met 12 provincie afgevaardigden, ieder als een gelijkwaardige staatssecretaris. Stoppen we alle financiële middelen in 1 pot en het openbaar vervoer kan efficiënter passagiers verplaatsen, terwijl het onderhoud van het provinciale wegennet niet bij de provinciegrenzen stopt. Want dat zijn de 2 hoofdtaken van provincies, naast wat bestemmingsplannen goed- dan wel afkeuren. Nu bulkt Gelderland van de poen na de verkoop van NUON en moet Flevoland op een houtje bijten door deels de financiële strop van de Floriade, waarvoor de huidige senator Annemarie Jorritsma en minister Franc Weerwind verantwoordelijk zijn, maar zij verlieten op tijd het zinkende floraschip.

O ja, vergeet ik bijna één belangrijke taak. De nieuw gekozen provincieleden van de landelijke partijen bepalen de bezetting van de senaat. Getrapte verkiezingen noemen we dat netjes, manipulatie is een betere benaming. Manipulatie, omdat de landelijke kopstukken incl. ministers, worden ingezet om de kiezers te overtuigen dat de coalitiebelangen belangrijker zijn dan die van de stoffige provinciezetels. Groningen is in Den Haag net zo onbelangrijk als Limburg. De noden van het volk zijn er bekend, maar hebben geen prioriteit. De coalitiepartijen wringen zich in alle onmogelijke bochten, omdat ze nu al geen meerderheid in de Eerste Kamer hebben. Hugo de Jonge is in VI op komen draven met gladde praatjes en omzeilen van enigszins kritische vragen. Betreffende ruim 5 miljard zoekgeraakte euro’s, mauwt hij meteen over complottheorieën. Hij wil niets beloven, maar ziet het oplossen van de woningnood als een opgave. Zo kan iedereen op die stoel zitten. Mark Rutte is maandag de blikvanger die daar niet kan verliezen. Of hij pakt met geveinsde charme slapjanussen Derksen & co. in, of hij wordt keihard met schaamteloze grappen en grollen onderuit gehaald en manoeuvreert zich in de slachtofferrol. In beide gevallen levert dat veel stemmen op. We hebben het over provinciale verkiezingen, toch? Waarom wordt de lijsttrekker van Groningen In Verval niet uitgenodigd? Of de woordvoerder van Limburg Droge Voeten? De vooruitzichten voor het triootje Rutte/Kaag/Hoekstra zijn dramatisch. Niet uitgesloten moet echter worden dat na sluiting van de stembureaus en tijdens het tellen van de stembiljetten de coalitie er wederom onverwacht goed uitspringt. Sigrid kan dan nu al op de tafel gaan sloeren.

En wie mogen dan zitting nemen in de senaat? Incapabele partijgetrouwen. Naast een aantal min of meer afgedankte partijvertrouwelingen, die dit erebaantje nog even naast tig commissariaten erbij mogen doen, komen er ook wat jongere gasten die net buiten de Tweede Kamerplekjes vielen. Een stelletje inhoudelijke onbenullen die hun zakken komen vullen, want dát kunnen ze wel. Wat ze niet kunnen en waarvoor de senaat bedoeld is, is het beoordelen van nieuwe wetten. Niet op partijpolitieke gronden zoals nu, maar of ze (financieel) haalbaar zijn, niet strijdig zijn met bestaande wetten en of er geen natuur- en mensenrechten worden geschonden worden. En dat kunnen ze niet, daarvoor zijn ze niet opgeleid, die kennis hebben ze niet. Daarvoor heb je partijonafhankelijke rechtenwetenschappers, juristen en eerlijke, objectieve (oud) rechters, zonder VVD66 achtergrond nodig.

Maar wat zit er nu? Staatsrechtelijk niet veel soeps. De met baantjes volgevreten Annemarie Jorritsma, die klaagt dat ze met de trein naar Straatsburg moet, terwijl ze liever vliegt. Ene Henk Otten die namens het FvD werd ingezegend, toen hij de partij al was uitgetrapt, omdat hij iets ‘te goed’ met de boekhouding was omgegaan. Niet correct volgens de FvD-top. Zijn verdienste als senator is in ieder geval wél dat hij de kwaliteit van de bitterballen en uitsmijters bekritiseerde. Daar is Nederland van opgeknapt! En dan een andere voormalig FvD-overloopstertje. Nou je tje? Uiterlijk gewichtig aangeven dat de senaatszetels niet zo lekker zitten. Samen met nog 72 lichtgewichten zullen ze ongetwijfeld ook wel andere urgente bezigheden hebben gehad, staatsrechtelijk zo goed als zeker met weinig met inhoud.

Opheffen, de nutteloze provinciebesturen, de verderfelijke senaat oude stijl en de kneuterige waterschappen. Die laatsten mogen nooit bestuurd en gerund worden door politieke waterleken, maar moeten beheerd en gerund worden door waterdeskundigen op velerlei gebied. Mensen die gaan over de waterkwaliteit, de ideale grondwaterhoogte en de betrouwbaarheid van alle dijken. Dat kan heel gemakkelijk vanuit het Ministerie der 12 Verenigde Provinciën worden geregeld. Nu is er een waterschap dat de laagst gelegen polder in Nederland beheert. In al hun onkundige wijsheid hebben ze daar besloten het grondwaterpeil te verhogen. Dat is een slecht bericht voor de boeren, maar dat drassige weidegebied is ideaal voor de natuur. Welke natuur? Kan het waterschap waar de Haarlemmermeerpolder onder valt dit ook doen? Lekker hoog het waterpeil, waardoor er geen vliegtuig meer kan landen of opstijgen. Heel goed voor de natuur! Nogmaals: welke natuur? Nederland hééft geen natuur, daarvoor moeten die ecofreaks toch echt naar Siberië!

En de Senaat nieuwe stijl? Neem eens een kijkje op de site van het Alternatief Staatsbestel en dan m.n. het kopje Pluchen Revolutie. Je zal versteld staan al lezend te ontdekken dat het zó veel beter, dus wel echt democratischer, deskundiger en transparanter kan. On-voor-stel-baar dat AS niet wordt opgepakt!

Maar als Kaag en Rutte er een landelijke verkiezing van willen maken zou ik kunnen zeggen: stem niet op de democratische criminelen van VVD66, CDA en CU. Maar ook niet op de potentiële collaborateurs PvdA/GL. De BBB, JA21, DENK en Volt deugen ook al niet. Wellicht is het FvD wel de minst slechte keus, omdat zij het dichtst bij de idealen van AS staan. Je leest het goed: ik geef geen stemadvies. Ieder is toch verstandig genoeg?

Want, het is niet pervers beste Sijbe, we zijn de perversie reeds voorbij!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Harrie de Swart op 11-03-2023 om 22:52 uur:

  Wederom een perfecte analyse! Helaas hebben de meeste mensen niet door hoe pervers onze verkiezingen zijn. Met "dank" aan de mainstream media.

 2. Rients Hofstra op 11-03-2023 om 23:08 uur:

  Dank Harrie, inderdaad de msm zijn de doorgevers van het grote kwaad. Toch heb ik de minimale indruk dat er een kentering plaatsvindt, m.n. door de vroegere NSB-krant De Telegraaf.
  Nu hebben de NRC en de Volkskrant de verraders rol op zich genomen. Mensen die niet zelf denken denken helaas na!

 3. Aart op 12-03-2023 om 11:40 uur:

  Deze blog is een lichtpuntje in de donkere duisternis die met name over Europa en dus NL is neergedaald. Hoopvol is dat licht PER DEFINITIE duisternis overwint, kwestie van genoeg voeding geven aan dat licht. De geschiedenis leert dat. Een niet te duiden factor daarin is, tijd. Wanneer dan? Kijk nog eens naar de beelden van de laatste speech van de Roemeense dictator Nicolae Ceausescu (https://www.youtube.com/watch?v=wWIbCtz_Xwk). Het leek wel alsof het, uit het niets, ineens over was! Mijn hoop is dat zoiets in NL gebeurt bij voorkeur met een fluwelen revolutie.

 4. scherpschutter1943 op 03-04-2023 om 10:35 uur:

  Misschien komt er in nl ook een regimechance volgens de roemeense methode. Je weet maar nooit

 5. Rients Hofstra op 03-04-2023 om 13:29 uur:

  Welke chance dan ook, veel erger kan het niet, tenzij de poppetjes (Rutte / Kaag) worden vervangen door Schippers en Paternotte.
  Juist daarom een Pluchen Revolutie zoals in AS is beschreven.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts