Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Het WEF links? Dacht het niet, 05-11-2023

Het WEF wordt door tegenstanders steevast links genoemd. Dat zou inhouden dat fanatieke tegenstanders van Klaus Schwab in dat geval rechts tot extreem rechts zouden moeten zijn.

Niets is minder waar. Als we kijken wat linkse mensen vroeger kenmerkten, dan kan enigszins gechargeerd worden gesteld dat links ooit wilde strijden tegen armoede en de rijken best wat meer wilde laten bijdragen om de welvaart eerlijker te verdelen.
Ook was het voornamelijk links om tegen de (kern)wapenwedloop te zijn en natuurlijk de zorg voor de natuur, zonder extremistische waanzinnigheden. Maar alle kunstmatige toevoegingen (o.a. de E-nummers) en milieuverpestende bestrijdingstroep (Monsanto, enz.) waren items voor veel ‘linkse’ mensen, omdat het de gezondheid van velen schaadt.

Politiek links -PvdA, CPN en PSP, later aangevuld met SP en GL- streed voor de onderkant van de maatschappij. Het internationaal socialisme en communisme was er in theorie op uit de macht aan de burgers te geven en de rijkdom (nationale welvaart) eerlijker te verdelen. Hoofddoel was de armoede te lijf te gaan en er voor te zorgen dat iedereen gelijke kansen kreeg. Niemand was gelijk aan anderen, maar wel gelijkwaardig.

Redelijke verschillen in beloning bleven bestaan, zeker wanneer het specifieke kwaliteiten en het dragen van meer verantwoordelijkheid betrof. Een theorie die in de praktijk niet uitvoerbaar was, omdat mensen met een hebberige afwijking (superego’s, machtswellustelingen, narcisten en/of psycho(socio)paten) ook binnen zo’n systeem komen bovendrijven en dan aan zelfverrijking doen.

Noem daarom de regimes van Stalin, Mao ooit en Kim Jong-un nu niet socialistisch en dus zeker niet links. De aanduiding van een totalitaire dictatuur past(te) hun landen eerder. De leiders verrijkten zich ten koste van het proletariaat. De armen werden armer en afhankelijker, tegenspraak werd/wordt niet getolereerd. Straf- en heropvoedingskampen werden alom gesticht. Dat wat in theorie door Karl Marx (filosoof en grondlegger van de arbeidersbeweging) en Friedrich Engels (Duitse industrieel, sociaal wetenschapper, auteur en filosoof), bedoeld was om de mensen te bevrijden van het juk van de alles bepalende elite, keerde zich tegen de ontwerpers.

Daar waar de ideeën van Marx en Engels links genoemd kunnen worden, is de uitvoering door de genoemde “Marxistische” volksmenners helaas extreem rechts. De term links stond lange tijd synoniem voor sociaal en/of eerlijk delen Terwijl rechts werd geassocieerd met liberaal en kapitalisme.
Uiteraard zijn er verschillende gradaties binnen sociaal en liberaal en hebben beide voor- en nadelen. Maar tegenwoordig wordt het begrip ‘links’ volledig misbruikt en ‘linksen’ om foute redenen gedemoniseerd.

Milieuactivisten o.a. de weinig tolerante Extinction Rebellions worden links genoemd, maar de ‘rechtsen’ scharen ook de media (msm), de kabinetten Rutte en organisaties die opkomen voor de universele rechten van de mens en de natuur allemaal óók onder de linkse paraplu en dat is pure onzin.

Maar de ernstigste waanzin ten top is het om het WEF van Klaus Schwab extreem links te noemen. Als er 1 persoon op onze aarde niet links is, is dat wel Schwab. Zijn slogan: “You’ll own nothing and you will be happy” is terug te voeren naar het feodale stelsel in de Middeleeuwen. Toen heersten de heren in hun burchten en kastelen. Deze bevoorrechte klasse was de baas over het gewone volk. Zij bepaalden hoeveel belasting de burgers en boeren moesten afdragen. Zij bepaalden wie allemaal ten strijde moesten trekken (vaak met de dood als dankbetuiging) wanneer enkele heren onderling mot hadden. Zij bepaalden wie waar mocht wonen en hoe luxueus hun kot mocht zijn en zij bepaalden wie met wie mocht trouwen en heel veel meer dan deze korte opsomming.

De zogenaamde deugmensen hebben niet door dat er zat parallellen te trekken zijn tussen de Middeleeuwse misstanden en de krankzinnige plannen die binnen het WEF rondzingen.
Schwab is een moderne kasteelheer die alles bepalend wil zijn. Een heerser die wel weet wat goed voor het volk is. In de Middeleeuwen moest het plebs het maar doen met heel weinig, echt gelukkige mensen (onderdanen) heeft dat toen niet opgeleverd.

Maar er is een kentering gaande. Steeds meer mensen in de wereld worden langzaam maar zeker wakker betreffende de waarheid over het WEF en haar kwaadaardige, uiterst rechtse agenda van Schwab en zijn trawanten. Build back better gaat gelden voor de half miljard uitverkorenen die overblijven als de hedendaagse elite behoorlijk met ‘(gif)spuiten’ gaat huishouden onder de huidige 7,5 miljard plebs (‘de nutteloze mee-eters’) die hen nu nog in de weg zitten. En daar is geen zweempje links of sociaal denken en handelen bij te ontdekken!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Anton op 06-11-2023 om 08:15 uur:

  Pfff.... gelukkig want ik heb altijd van mezelf links genoemd als meeloper in vredesdemonstraties tegen de kruisraketten, oorlog in Vietnam en natuurlijk voor een eerlijker verdeling van de rijkdom die deze wereld ons te bieden heeft.
  Maar altijd met een gezond wantrouwen tegen overheden die zeggen het goed met ons voor te hebben.
  Als ik het wel heb komt de term rechts en links van de verdeling van het parlement, de tegenwoordige slaapkamer, in rechts voor de regerende partijen en links voor de oppositie.

 2. karton op 06-11-2023 om 10:46 uur:

  De demonstraties tégen het plaatsen van de kruisraketten, werden door de demonstranten "vredesdemonstraties" genoemd.
  Niets was minder waar.
  Er werd op grote schaal geweld gebruikt en vernielingen gepleegd door die "vredes-stichters".
  Ik werkte in die jaren bij Justitie en stond er midden tussen, dus kom mij niet aan met : "Dat waren vredelievende mensen, die demonstranten"!
  Klopt geen hout van, zodra er géén camera te zien was werd er geslagen en gemept, auto's bekrast en vernield.
  Ik zou er een boek(je) over kunnen schrijven, over die zg."Vredesdemonstraties".

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts