Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Collectieve knettergekkigheid, 24-02-2023

Mogen we ervan uitgaan dat bewindslieden goed bij hun verstand zijn en weloverwogen beslissingen nemen? Nee, dat mogen we niet. Sterker: veel van wat ze doen is willens en wetens tegenstrijdig en onjuist.

We nemen actief deel aan een oorlog die door het westen is uitgelokt en verkondigen dat we vrede willen. Tanks en vliegtuigen leveren zal echter nimmer vrede opleveren en dat weten ze aan de top ook. Verdomd goed zelfs, maar ja, daar spelen andere belangen. Oorlogstuig leveren door vele NAVO-landen wordt in het westen (ook door de oorlogshitsers in Den Haag) breed toegejuicht, maar als China overweegt Rusland van wapens te voorzien is zelfs het universum te klein. Hoe durven de Chinezen daar zelfs maar een fractie van een nanoseconde aan te denken. Daarnaast is de Nederlandse bevolking niets gevraagd, terwijl het inmiddels een jaar eenzijdig indoctrinerend wordt voorgelicht, dus wordt gemanipuleerd. Maar ja, dit kan je verwachten wanneer kiezers dit soort inhoudelijke onbenullen tijdens de verkiezingen blanco mandaten verstrekken.

Groningen is als wingewest voor onze gasbehoefte en gas-uitverkoop aan het buitenland al meer dan 10 jaar aan haar lot overgelaten. Compassie hebben de ‘bendes’ (4 kabinetten Rutte) nimmer getoond, beslissingen -geen dus!- zijn voortdurend vooruit geschoven. Na het wereldkundig maken van de snoeiharde conclusies van de onderzoekcommissie weet Pinokkio Rutte niets anders uit te brengen dan dat het hard en pijnlijk binnenkwam. Wat hard en pijnlijk? Die opmerking is nog pijnlijker dan hard, is domweg onaanvaardbaar. Mark is of een vakinhoudelijke übernul, of liegt voor de zoveelste keer. Iedere Nederlander met een heel klein beetje verstand weet al jaren wat zo’n overbodige duurbetaalde commissie nu net uitbraakte. Heeft Mark dan nog minder verstand? In een beetje democratie ligt zijn hoofd symbolisch allang in het mandje voor het schavot!

Super democraat weerwolf Kaag wil alles en iedereen verbieden die kritisch zijn (FvD, O.N.). Zij en haar bendeleden hebben het referendum afgeschaft en de burgers opscheept met gigantische staatsschulden dankzij onnodige CO2 en stikstof onzin. Daarnaast samen met de klimaatfanaten van Jesse Klaver ondeugdelijke warmtepompen en e-auto’s gepromoot. Ze laat Van Huffelen en Weerwind wegkomen met bedrog. De 1e belazerde de Kamer, door zonder meerderheid in Brussel een onherroepelijke handtekening te plaatsen. De ander heeft zeker 5000 privé kilometers gereden in zijn dienstauto en is zich van geen schuld bewust. Eerder liet hij als burgemeester de bewoners van Almere achter met een Floriadeschuld van ruim 100 miljoen. Was hij daarom ministeriabel? Een fakkeldrager kreeg 5 maanden cel omdat hij bedreigend zou zijn geweest, maar nergens brand had gesticht. Zet dit eens af tegen de figuurlijke branden van Weerwind en Van Huffelen.

Dezelfde Kaag die eerder achter de schermen actief bezig was Omtzigt kalt te stellen met ‘een functie’ elders. Een toevallig? aanwezige fotograaf (verder was het pleintje leeg!) kon op een druilerige dag een plaatje schieten waarop opzichtig te lezen viel dat Omtzigt geloosd moest worden. Waar normaal documenten netjes in afgesloten attachékoffertjes zitten, moest dit uitlekken. Daarna knalde het kabinet, omdat de neus van Rutte alleen maar aangroeide, waardoor Kaag als een soort leerling van Stalin daarna eisen kon stellen. Met een totaal onbekwame Kamervoorzitter en een 66 regeerakkoord tot gevolg. Alles wat in de periode Rutte IV is fout gegaan, kan daardoor op het conto van 66 worden bijgeschreven. Ook alle successen overigens, maar die zijn er niet!

Komt het berichtje voorbij dat in de verbouwde Kamergebouwen overal waar toiletten gepland worden er steeds 3 moeten komen. Eentje voor haantjes, eentje voor hennetjes en eentje voor genderneutralen. What the fuck! Mensen die bij de geboorte een slurfje meekregen noemen we al eeuwen en eeuwen mannelijk, zij met een gleufje zijn gewoon vrouwelijk. Meer smaken had onze lieve heer niet. Dat er homoseksuelen en lesbiennes zijn is een gegeven en geen probleem, het slurfje en de gleuf zijn ook daar aanwezig. En mensen die in het verkeerde lichaam zijn geboren moeten geholpen kunnen worden als ze van sekse willen veranderen. Dus zijn 2 soorten wc’s voldoende. Tenzij er rekening moet worden gehouden met zowel vrouwelijke als mannelijke Kamerleden zonder ballen. En dat treft: we hebben derhalve op elke geplande plek alleen maar een genderneutrale pot nodig. Dat scheelt een hoop ruimte, geld, geleuter en snedig gekissebis.

En tenslotte een zeker geen onschuldig bericht uit Engeland, waar een uitgever spontaan over wil gaan boeken van Roald Dahl op te kuisen. Daar waar Rutte en Kaag in eendrachtigheid de democratie steeds verder voor de zwijnen werpen, is dit een barbaars voornemen zonder weerga. Iedereen blijft met zijn/haar jatten af van het tikwerk van een ander. Je mag het over passages en/of bepaalde woorden niet eens zijn, niemand wordt verplicht dat soort boeken te lezen. Niemand hoeft de bijbel of de koran te lezen waar heel wat kwalijke passages genoteerd staan. Toch worden die met bosjes verkocht!

In één van mijn boeken staat het volgende fragment. Dat was nog voor de
LGBTQIA+ hype-eritus. Toch was het woord neger of nog erger nikker toen ook niet aanvaardbaar. Toch meen ik dat geen enkele taalbarbaar veranderingen in deze tekst mag aanbrengen.
“In een café zitten twee overduidelijke donkere homoseksuele mannen aan de bar verwikkeld in een heftige woordenwisseling. Beide zijn zwarter dan Zwarte Piet oude stijl en vliegen elkaar bijkans in de redelijk uitgedunde haardossen. Zegt de ene man opeens: ‘Je bent een vuile vieze flikker nikker.’
Nou had ik het gekijf gevolgd en moet eerlijk zeggen het volledig met die vuilbekkerige gekleurde meneer eens te zijn. Kwam bij mij de vraag op of de gepassioneerde uitval racistisch, kwetsend en ongepast zou zijn, wellicht behoorlijk grensoverschrijdend. Maar ja, ze waren beiden even zwart en even gay. Dan is er immers geen sprake van racisme. Maar stel dat ik me in de discussie had gemengd en als enige bijdrage had ingebracht dat ik het volledig met de heetgebakerde man eens was. Ging ik dan zonder een onvertogen woord te hebben uitgebracht discriminerend veel te ver? Zou ik dan vervolgbaar zijn op basis van wat ik alleen maar dacht en zeer correct ter berde bracht?”
Blijven de woorden ‘vieze vuile’ over. Zouden deze voor de barbarenuitgever van Roald Dahl wellicht verdelgbare woorden kunnen zijn? Maar wat houd je dan nog over om je duidelijk uit te drukken? Spontaniteit en passie worden dan in ieder geval vermoord. Het stukje tussen de aanhalingstekens staat ongeveer zo in een van mijn boeken. En laat geen woker de gore moed hebben ook maar één woord te censureren.

Nederland is echt een mooi land met helaas teveel knettergekkige inwoners, waar wolven mogen en hertenkampen blijkbaar een gevaar opleveren..

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Harrie de Swart op 24-02-2023 om 22:30 uur:

  Prachtige analyse,Rients! Je slaat de spijker met veel humor op zijn kop!

 2. Rients Hofstra op 24-02-2023 om 23:34 uur:

  Dankjewel Harrie, hoewel de onderwerpen in wezen bloedserieus, dus verre van humor-waardig zijn.

 3. vandenberg bernard op 25-02-2023 om 10:35 uur:

  Ik zal wel niet de enige [bl.nk. ] reageerder/lezer zijn op ouwere dan oude leeftijd die zich afvraagt in welk totaal idiote maatschappij hij zal eindigen.
  Maar ook in andere [ ook Engels/Fr ] artikelen lees ik dergelijke idioterie.
  Het voorbeeld van die 2 n.g.r / h.m.s is een PRACHTIG voorbeeld hoe ver de gekkigheid gaat.
  Iedereen die in multi[culti]=rac.ale landen heeft gewerkt, of gewoond en nog erger, als bl.nke er is geboren weet dat de z.g.n. "alleen-van-blanke" afkomstige discriminatie totaal onzin is.
  Hoe ze onder elkaar discrimineren..........wel daar kon m,n vader zaliger smakelijk over lachen en verhalen.
  Maar ik dwaal af, gaat de gekkigheid zover dat in de niet al te verre toekomst foto's waarop bl.nken staan met de gekleurde medemens in een onderdaniger positie beter verbrand/vernietigd of verstopt kunnen worden, om moeilijkheden te voorkomen ?
  Ik heb hier zwart/wit foto's [ mag dat nog z/w ? ] in zowat uit elkaar vallende foto-boeken van 100 jaar oud [ jaren '20 vorige eeuw ]waarop de ontwikkeling van de olie-industrie in Venezuela/ Curaçao is te zien.
  Je ziet dan die kerels/mannen=bl.nken, waaronder m'n vader in spierwitte pakken en verderop het werkvolk het zware werk doen.
  De echte werkers, de inheemsen hebben een [ ik zal maar eufemistisch zeggen ] een "kleurtje".
  En die mannen in hun witte pakken hebben papieren in handen en leuteren maar wat met elkaar, terwijl de onderdrukten het werk doen.
  Dat ze vroeger in de tropen altijd witte pakken droegen heeft me altijd geïntrigeerd en ga ik eens verder uitzoeken.
  Zal ook wel met discriminatie hebben te maken, het onderscheid maken; wij zijn beter dan jullie en willen opvallen.........
  grts, Delamontagne, Fr......

 4. vandenberg bernard op 25-02-2023 om 10:35 uur:

  Ik zal wel niet de enige [bl.nk. ] reageerder/lezer zijn op ouwere dan oude leeftijd die zich afvraagt in welk totaal idiote maatschappij hij zal eindigen.
  Maar ook in andere [ ook Engels/Fr ] artikelen lees ik dergelijke idioterie.
  Het voorbeeld van die 2 n.g.r / h.m.s is een PRACHTIG voorbeeld hoe ver de gekkigheid gaat.
  Iedereen die in multi[culti]=rac.ale landen heeft gewerkt, of gewoond en nog erger, als bl.nke er is geboren weet dat de z.g.n. "alleen-van-blanke" afkomstige discriminatie totaal onzin is.
  Hoe ze onder elkaar discrimineren..........wel daar kon m,n vader zaliger smakelijk over lachen en verhalen.
  Maar ik dwaal af, gaat de gekkigheid zover dat in de niet al te verre toekomst foto's waarop bl.anken staan met de gekleurde medemens in een onderdaniger posities beter verbrand/vernietigd of verstopt kunnen worden, om moeilijkheden te voorkomen ?
  Ik heb hier zwart/wit foto's [ mag dat nog z/w ? ] in zowat uit elkaar vallende foto-boeken van 100 jaar oud [ jaren '20 vorige eeuw ]waarop de ontwikkeling van de olie-industrie in Venezuela/ Curaçao is te zien.
  Je ziet dan die kerels/mannen=bl.nken, waaronder m'n vader in spierwitte pakken en verderop het werkvolk het zware werk doen.
  De echte werkers, de inheemsen hebben een [ ik zal maar eufemistisch zeggen ] een "kleurtje".
  En die mannen in hun witte pakken hebben papieren in handen en leuteren maar wat met elkaar, terwijl de onderdrukten het werk doen.
  Dat ze vroeger in de tropen altijd witte pakken droeger heeft me altijd geïntrigeerd en ga ik eens verder uitzoeken.
  Zal ook wel met discriminatie hebben te maken, het onderscheid maken; wij zijn beter dan jullie en willen opvallen.........
  grts, Delamontagne, Fr......

 5. Rients Hofstra op 25-02-2023 om 12:11 uur:

  Wit weerkaatst warmtestralen, zwart absorbeert (zonne)warmte, vandaar licht gekleurde kleding in tropische landen.
  Verder hoop ik de idioterie van de woke gemeenschap, maar ook de incompetentie van mensen die in het huidige in-en-in foute politieke systeem willen functioneren, aan de kaak te stellen. Juist daarom is AS https://alternatiefstaatsbestel.nl ontwikkeld.

 6. HarryN op 26-02-2023 om 03:45 uur:

  Inderdaad een goed verhaal en wapens brengen natuurlijk nooit geen vrede. Het is ook niet zo dat meer roken longkanker voorkomt!!!
  Over R. Dahl ben ik het ook met U eens echter ik weet niet wie de uitgevers rechten in handen heeft. Is het de uitgever ? ja dan kan hij dat waarschijnlijk doen maar ben van mening dat niemand aan andermans zaken mag prutsen!

 7. Rients Hofstra op 26-02-2023 om 10:45 uur:

  Harry, Precies, daar blijven zelfs de uitgevers vanaf?

 8. scherpschutter1943 op 03-04-2023 om 10:43 uur:

  Rients Hofstra, ik geniet van uw pennenvruchten. Ga zo door. (is het nou pennenvrucht of pennevrucht?)

 9. Rients Hofstra op 03-04-2023 om 12:37 uur:

  Beste (anonieme?) Scherpschutter,
  Dank voor het compliment. Het zijn m.n. pennenvruchten betreffende nogal wat rotte vruchten in onze maatschappij..

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts