Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Angst sinds mensenheugenis als wapen, 19-05-2023

Angst is wellicht het oudste wapen dat er voor kan zorgen dat de angstzaaier macht heeft over één persoon, over enkelingen tot wel een compleet volk.

Ging ‘macht hebben over’ vanaf de eerste (rechtop lopende) mensen gepaard met brute spierkracht, al snel hadden bepaalde mensen in de gaten dat angst aanpraten of laten ervaren een machtiger wapen kan zijn. Waar ‘leiders’ zich hier meermalen van wisten te bedienen, zag je parallel hieraan dat mededogen plaatsmaakte voor gevoelloosheid. De eerste psychopaten verrezen aldus nadat ze macht vergaarden door met name angst aan te praten.

Later zag je dat vooral religies hier gebruik van maakten: angst verpakt in onheilspellende dogma’s. Bekend zijn de angstculturen binnen eerst het Joodse geloof, later binnen het Christelijke en vervolgens ook binnen de Islam. Zeker binnen sektes en in de oertijd bij kleinere groepen met een wijze man, een medicijnman of ‘de oudste’. De hel was/is een perfect abstract afschrikwekkend hulpmiddel, bij natuurvolkeren konden donder en bliksem als godentoorn wonderen verrichten.

Met aangepaste bijbelteksten hebben kerkleiders zich onkristelijk* verrijkt, de Koran wordt door mislims* verkeerd geïnterpreteerd, te allen tijde in het ego-belang. (* zie uitleg Romke D’13)
De giga-rijkdommen van het Vaticaan zijn onvoorstelbaar en bovenal onmenselijk en vaak met geweld (fysiek en/of psychisch) verkregen. Geweld zou zowel in de bijbel (Nieuwe Testament) alsook in de Koran worden afgewezen, de volgelingen beslissen al eeuwen geheel anders. De legale topcriminelen met immense macht zijn allemaal overtuigde snoden* of kristenen*. (de Rothschilds, de Rockefellers, de Bushes, de Morgans, George Soros, Bill Gates, enz., enz.) Lees hiervoor ‘Regeren vanuit het duister’ van Jim Marrs (vreselijk beangstigend, en daarom een aanrader!)

Landelijk en/of regionaal bedienden de heren zich in de Middeleeuwen volop van angst zaaien door te dreigen met geweld. De horigen dienden een deel van de oogst af te staan, moesten herendiensten verrichten en op komen draven als soldaat, indien er gevochten moest worden. Hierbij waren de geestelijke kompanen in machtswellust niet minder kwaadaardig dan het adellijk tuig. De boerinnen en hun dochters moesten huishoudelijke en aanverwante diensten verrichten. De jonge meisjes begonnen als dienstmaagden, veranderden al snel in dienstmeiden. De termen ongeoorloofd of grensoverschrijdend gedrag moesten nog worden uitgevonden. Uit angst voor maatregelen werd er even met de kont geschud en de werkzaamheden hervat. Kerkelijk werden vrouwen op de huid gezeten door dubieuze priesters, om zoveel mogelijk koters te baren, waar allerhande machtswellustelingen daarna weer over konden heersen, hen letterlijk en figuurlijk konden uitkleden. Belonen was een onderdeel van angst zaaien. Bij 11 kinderen kon de moeder later in de hemel beschikken over een zilveren zetel. Daar kwam Afke met haar tiental net niet aan.

Nu we geacht worden een democratie (welke onnozelaar gelooft daar nog in?) te zijn, waarbij de wil van het volk doorslaggevend zou (moeten) zijn, is de werkelijkheid helaas gans anders. Boetes en celstraffen kennen we al eeuwen, maar corona is van een andere orde. De spuiten werden uit angst genomen. En daar blijft het niet bij. Eerder werden we bang gemaakt met zure regen, gaten in de ozonlaag en drijfgassen. De aarde zou opwarmen waardoor het milieu onherstelbaar zou worden aangetast, met alle onwezenlijke gevolgen dan ook. De natuur zou klappen krijgen, maar de vegetatie bloeit als nooit te voren. Bedreigde plantensoorten (zwanenbloem, meeldauw, enz.) groeien weelderig, wolven en dassen worden door onheilsprofeten bijna doodgeknuffeld.

Steeds meer dringt het tot veel mensen door dat er iets onzichtbaars aan de hand is, als we naar de angsten van de laatste tijden kijken. Waar het vroeger nog enigszins overzichtelijk was, duikelen de angsten nu over elkaar heen. Het milieu brengt de meeste angsten voort, aangevoerd door Gore Al, Zweedse Greet en Bolle Frans. Het lijkt wel of corona de overtreffende trap vertegenwoordigde, waarbij Bill Gates kwalijk kwam bovendrijven, maar ook Tedros van de WHO, dr. Fauci (kwakzalvend adviseur van diverse presidenten, tevens in dienst van de farmamaffia) en hier in Nederland de Ab Osterhauzen, Marjon Koopmansen en de Jaap van Dissels.

Nu alle coronamaatregelen aantoonbaar als onjuist zijn blootgelegd (en niet met de kennis van nu, maar al vrij snel na de eerste symptomen), komen andere angsten de wegebbende angst van het coronabedrog vervangen, met de CO2 en stikstof als nieuwe wereldbedreigende pandemieën. Zijn CO2 en stikstof pandemieën? Ja, met de nieuwe pandemiewet, die nog snel voordat de nieuwe Senaat wordt geïnstalleerd erdoor gejast moet worden, kan elke scheet tot pandemie worden bevorderd, dus CO2 en stikstof ook. De angst zit er goed in als je kijkt naar de respectievelijke bedragen (35 miljard tegen CO2-idioterie en bijna 25 miljard voor de stikstof-gekte). Kijk eens bij Stichting Clintel!

Maar angst komt ook met het enorme aantal asielzoekers binnen. Angst is er eveneens bij met name jongeren die geen woonruimte kunnen vinden en 10 jaar of langer op de wachtlijst staan.
Angst, gepaard aan woede voelen ook de gasgedupeerden in Groningen en de toeslagenouders die wellicht hun uit huisgeplaatste kinderen nooit meer zullen zien, deels omdat ze niet meer leven.

Las ik laatst, dat we op moeten passen, omdat de lucht soms zo schoon is, dat de zon ongebreideld en zonder beschermend ‘stoflaagje’ de aarde verder opwarmt. Of zijn er tijdelijk even te weinig chemtrails in het luchtruim uitgestort? Alsof we nog voordat het vierkante wiel was uitgevonden nooit afwisselend pool- en woestijnklimaten hebben gehad.
Tegenstrijdigheden zorgen voor verwarring, dus angst, net als het Oekraïne schandaal: We moeten ons als een haas bewapenen, voordat Poetin bij Heiligerlee voor onze grens staat, terwijl de Russen de corrupte Zelensky met zijn nazi-kornuiten maar niet de baas kunnen volgens de kwaliteitsbladen! En de Duitsers met bruinkool-, steenkool- en gascentrales elektra opwekken. China opent dagelijks nieuwe steenkoolcentrales, terwijl wij van 66 de wereld moeten redden. Maar dat terzijde.

Kwam deze week in het nieuws dat de kwaliteit van water onvoldoende is. Goeie God, dat weten we al decennia. Hier is angst juist op zijn plaats. Waar Vitens jaren reclame maakt voor de sublieme kwaliteit van water, waarbij het zonder problemen op de menukaart van de meest gerespecteerde restaurants zou mogen staan, spoelen we massaal de wc er mee door en staan we per keer tussen de 5 en 15 minuten te douchen met ‘superieur’ drinkwater.
Maar hoe superieur is ons water? Het is gezuiverd riool-, grond- of oppervlakte water. Bij een goede analyse blijken er nogal wat watervreemde stoffen in te zitten, het merendeel zware metalen en medicijnresten die beide niet afbreekbaar zijn. Bij medicijnresten moeten we denken aan o.a. pijnstillers, antibiotica, Ritalin, ‘de pil’, chemoresten en andere troep. Bij elk glaasje water krijgen we dit allemaal samen met deeltjes cadmium, chroom, koper, ijzer, kwik, nikkel, mangaan, lood en zink in kleine porties binnen.

En toch worden er kapitalen uitgetrokken om kraanwater ‘gezuiverd’ aan te leveren. We gaan er mee doorspoelen, douchen, ramen en auto’s wassen en de tuin sproeien. Boeren laten hun dieren ’s winters kraanwater drinken (een koe drinkt wel 100 liter per dag!) en spuiten hun bedrijven er mee schoon, om maar een paar vreemde voorbeelden te geven. Ook zouden we weleens een tekort aan water kunnen krijgen. Nou, als er één land zich daar geen zorgen over hoeft te maken is dat wel Nederland, met aanvoer uit de Rijn en Maas, een enorme opslag in alle meren en Noordzeebewolking.

Stop met het half zuiveren van water om drinkwater te leveren en laat eenvoudig gefilterd water uit de kraan komen om alle shit door te spoelen. Lever drinkwater aan in recyclebare pakken.
Waar we echt angst voor moeten hebben, zijn nou juist de angsaanjagers zelf, die totaal incompetent zich gevoelloos, dus psychopatisch naar de machtszetels hebben geëlleboogd.

Misschien een welgemeende en daarom wellicht een terechte angsttip: Kijk eens naar de plastic vervuiling op het land en de plastic soep in de wereldzeeën. Da’s pas een giga probleem, naast alle idioten die blijven beweren dat we in een democratie leven, i.p.v. een dictatuur met vakinhoudelijke onbenullen aan Brusselse-, WEF- en Council of Foreign Relation touwtjes. Zij zijn het virus in onze leefwereld, in drievoud. En daar is een medicijn tegen ontwikkeld, zonder nare bijwerkingen: AS (Alternatief Staatsbestel)

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. jacques ruiter op 20-05-2023 om 11:27 uur:

  Een perfecte weergave van onze "angstaanjagende" werkelijkheid.
  Het is een mooie, evoluerende en veranderende, wereld waarin niets constant is.
  Helaas zijn er debielen en criminelen die er, voor macht en geld, een zootje van proberen te maken.
  Uiteindelijk, zoals altijd in de geschiedenis, zullen zij niet winnen maar het wel iedere keer opnieuw proberen.

 2. jacques ruiter op 20-05-2023 om 11:29 uur:

  zojuist gedaan

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts