Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Tegenstellingen, 29-06-2022

In het nieuws stikt het van de tegenstellingen die door de massa gedachteloos worden geaccepteerd.

Een automobiliste met een VVD-hoofd kwam zich beklagen over het feit dat ze wat uurtjes in de file had gestaan omdat ‘die boeren’ haar hadden belemmerd thuis te komen. Wat ze er niet aan toevoegde was dat ze slaafs tijdens de lock-downs gedwongen werd thuis te zijn.

Rutte en Kaag zijn laaiend dat boze maar onschuldige boeren naar de woning van een minister gaan, terwijl ze het heel normaal vinden dat die bewuste minister leugens vertelt en beleid voert gebaseerd op valse info. Zie o.a. de bewijzen van prof. Lindeboom (D66) en Louis Fresco (voorzitter Raad van Bestuur van de universiteit Wageningen)

Een man met een brandende fakkel voor de deur van Kaag krijgt ca. 6 maanden cel, terwijl een 62 jarige man die de woning van Van Haga binnendrong werd overgedragen aan een zorginstelling. Rutte hierover niet gehoord, maar tierde als een stier over de fakkelman.

Waar onze regering zeer rigide de stikstofidiotie verkondigt, slaan de burgers in Duitsland en België hun handen kapot van leedvermaak.
En in Frankrijk worden de boeren zwaar gesubsidieerd, terwijl Rutte & co de boeren hier de nek om willen draaien.

Rutte kan niet verklaren waarom de stikstof van koeien zo erg is en die van Tata Steel, DSM, olieraffinaderijen en alle vliegtuigen niet.

Waar een tijd geleden politieauto’s (geen particulier eigendom) gebruikt werden om enkele wegen te bokkeren door heel langzaam in breed uitgewaaierde colonnes medeweggebruikers achter zich te laten, moeten diezelfde agenten wegblokkades met trekkers (wel eigendom van de bestuurders) aanpakken.

Waar boeren door de overheid verantwoordelijk gehouden worden voor de stikstof problemen, heeft diezelfde overheid toestemming gegeven honderden duizenden bomen te laten kappen. Bomen die o.a. in leven blijven door stikstof op te nemen.

Waar vakinhoudelijke onbenullen als bewindslieden van boerenzaken ons belerend toespreken wat korter te douchen en de cv 's winters graden lager te zetten, vliegen dezelfde zwaar overschatte gashoofden met zo'n 1500 vliegtuigen naar Davos om manipulator en mensenvernietiger Schwab een kleffe hand te mogen geven, om hem daar toe te zeggen de chaos onder de burgers te gaan verergeren. Terug in Den Haag verontwaardiging acterend dat het welzijn van de bevolking hen zo aan het hart gaat.

Waar m.n. GL en D66 de voorvechters zijn ons een klimaatprobleem aan te praten, alsof de mens hierop invloed op zou hebben i.p.v. de kosmische krachten en daarin vooral de zon, komen die Zweedse Greet adepten met kolen- en houtsnippersgestookte energiecentrales, omdat een principieel non-argument om niet in roebels te willen betalen belangrijker is.

Voor de coronawaanzin mochten auto’s nog maar 100 rijden, maar na 19.00 uur waren ze ineens milieuvriendelijker en kon er zonder bezwaar 130 worden gejakkerd.

Over corona gesproken, breek m’n bek niet open. Daarover ga ik nu geen tegenstellingen noteren, ben ik morgen nog bezig!

Maar Jules de Corte zag het in 1969 met al zijn zichtbeperkingen toen al duidelijk:

“Aan Luther en de anderen

Hoe kan de kerk nog blijven preken dat de wereld is verlost
Terwijl miljoenen levenslang het allernodigste ontberen
Terwijl er elke dag soldaten op de slagvelden creperen
Omdat de rijken als de dood zijn dat de vrede centen kost
En de regeerders niet geloven in gezag zonder geweren

Hoe kan de kerk maar steeds herhalen dat wij allen zijn bevrijd
Terwijl van uur tot uur de vreselijkste gevaren ons bedreigen
Terwijl de noden en problemen in getal en omvang stijgen
En de vooruitgang steeds gebonden is aan geldelijk profijt
En zij die vragen om het recht, zullen het vragend nooit verkrijgen

Hoe kan de kerk nog steeds beweren dat de mensheid is gered
Terwijl die hele theorie eenvoudig nergens blijkt te kloppen
Er is geen God meer en geen duivel om je achter te verstoppen
Er is geen macht in het heelal die ons de ondergang belet
We zullen het samen moeten doen of we gaan samen naar de knoppen.

Mooi toch het woordje ‘samen’ aan het eind!
Fons Jansen raakte de juiste snaren in 1971 met zijn gedicht ‘Iedereen is bang’

De rijken zijn bang voor de armen
De armen zijn bang voor hen met geld
De linksen zijn bang voor de rechtsen
De rechtsen zijn bang voor verandering
Iedereen is als de dood voor een ander
En verzamelt dan de bangen aan zijn kant
Gaan ze hitsen, gaan ze haten, gaan ze stoken
En ze schrijven vuile stukjes in de krant

De blanken zijn bang voor de zwarten
De zwarten zijn bang voor de macht
De massa is bang voor de homo’s
De homo’s zijn bang voor de hetero’s
Iedereen is als de dood voor een ander
Wie ’t toegeeft valt als lafaard door de mand
En de angst wordt zo de vader van agressie
Want wie bang is houdt zijn wapens bij de hand

Arabieren zijn bang voor de joden
De joden zijn bang voor de Rus
De bazen zijn bang voor de bonden
De knechten zijn bang voor hun meerderen
Iedereen is als de dood voor een ander
Die gaat denken en die pijnigt zijn verstand
Hoe te zorgen dat hij banger is dan ik ben
En wie lacht is de wapenfabrikant
De mannen zijn bang voor de vrouwen
De vrouwen zijn bang voor een kind
Het zuiden is bang voor het westen
Het westen is bang voor de oosterling
Iedereen is als de dood voor een ander
En wie slim is krijgt de bangen aan zijn kant
Ook al noemen ze ’t eerste nog wel defensie
Even later loopt de vrede uit de hand.

Verdeeldheid was toen dus al voorspeld.

Bob Cluwen ziet niet zozeer angst maar eerder moedwil, een eigen agenda
bij de machthebbers en minachting voor mensen die wel ter zake kundig zijn:

Sinds jaar en dag is de Wageningen University & Research een van de belangrijkste landbouwuniversiteiten ter wereld. De Nederlandse boeren behoren tot de meest succesvolle en innovatieve boeren ter wereld dankzij het Plan-Mansholt, Europese steun en onderzoek. Parallel loopt de Nederlandse landbouw. Die is duurzamer en milieuvriendelijker dan elders. Prof. Han Lindeboom en Louise Fresco, de briljante voorzitter van de Raad van Bestuur Wageningen Universiteit & Research, zijn beide deskundigen. Hun gelijken hebben zij in het parlement niet en ook niet in het kabinet. Het stikstofrapport van het RIVM is door Prof. Lindeboom voorzien van kritische noten en aanbevelingen. Hierover is door Pieter Omtzigt een motie ingediend. Het parlement wees deze zinnige motie af!!
Mede door dit gegeven stel ik mij de vraag: "Leiden onze politici en bestuurders collectief aan verlies van werkelijkheidszin?" Ja!
Er is over nagedacht. Onze bestuurders nemen geen contact op met dissidente deskundigen omdat zij de crisis niet willen wegnemen maar willen verdiepen: viruscrisis, energiecrisis, Ruslandcrisis, de klimaatcrisis. Desnoods verzinnen ze een crisis zoals de stikstofcrisis. De politiek laat zich niet met of door feiten overtuigen. Het naar buiten brengen van een groene utopie is heilig.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Marcel op 30-06-2022 om 09:23 uur:

  Heerlijk artikel. De politiek is verrot tot op het bot.

 2. Rients Hofstra op 30-06-2022 om 09:59 uur:

  Beste Marcel, dank voor je compliment en helaas, jouw korte conclusie klopt.

 3. Roland op 30-06-2022 om 11:07 uur:

  Uitstekend stukkie, Rients! Tekenen van het aanzwellend totalitarisme, waar elke vorm van logica is verschroeid. Wat rest zijn vormen van gaslighting door de WEF-marionetten, alias 'ons' kabinet dat statsrechtelijk hoogverraad pleegt.

 4. koddebeier op 30-06-2022 om 11:09 uur:

  We moeten zo snel mogelijk van d kartlpartijen en hun handlangers in de zogenaamde oppositie af.
  Maar hoe bewerk je het achterlijke deel van de bevolking die steeds weer op deze lamlendige partijen stemmen ???

 5. Anna op 30-06-2022 om 13:19 uur:

  Hi Rien,

  Mooi geschreven en toevoeging gedicht van Jules Deelder, die toen al doorhad wat er speelde. Dank je wel! :)

 6. Rients Hofstra op 30-06-2022 om 14:07 uur:

  =Beste Roland, ook jij bedankt. Er is maar 1 oplossing: een ander staatsbestel waarbij de burgers centraal staan en gasten als Rutte en Kaag geen kansen krijgen, bv het AS-systeem (https://alternatiefstaatsbestel.nl)

  =beste Koddebeier, omdat partijen bij (grond)wet niet kunnen worden verboden, zullen er partijen moeten komen die dienend zijn ipv alles bepalend, zoals bv 1dv.nl die de AS principes in haar programma als speerpunt heeft opgenomen. Daar moeten alle ontevreden (en dat zijn er heel veel) kiezers op gewezen worden. Bijna niemand weet dat het structureel anders kan.

  =Beste Anna, fijn dat je het stuk kon waarderen. Kleine correctie, het 1e gedicht was niet van Deelder, maar van Jules de Corte, de blinde troubadour.

 7. Tiny op 30-06-2022 om 16:12 uur:

  Dat heb je mooi verwoord de regering is zo verrot als het maar zijn kan.

 8. Rients Hofstra op 30-06-2022 om 16:40 uur:

  Beste Tiny, dankjewel en ja helaas heb je gelijk! Ken je De 1e Demokritische Volksbeweging (1dv.nl) die AS (https://alternatiefstaatsbestel.nl) als speerpunt nr 1 heeft opgenomen in haar programma. Dan gaat echt alles anders, dan is de tijd van de regentenelite voorbij!

 9. Kynske op 25-07-2022 om 13:08 uur:

  Wat ik van niemand in dit artikel en reacties begrijp is,dat we wel degelijk een k klimaatcrisis hebben. Het ijs op de Noordpool hoor je smelten,de gletsjers zie je verminderen. Hoe denken deze klimaatontkenners hier mee te gaan? Volgens mij met de gedachte:"Na mij de zondvloed". Onze kinderen en kleinkinderen hebben straks geen leven meer hier op aarde,mede dankzij de ontkenners van wat iedereen met eigen ogen kan aanschouwen. Behalve de complotdenkers ,uiteraard. Zij storten ons in de ellende. Ik beweer niet dat onze regering alles goed doet maar niets doen is geen optie meer.

 10. Kynske op 25-07-2022 om 13:10 uur:

  Wat ik van niemand in dit artikel en reacties begrijp is,dat we wel degelijk een k klimaatcrisis hebben. Het ijs op de Noordpool hoor je smelten,de gletsjers zie je verminderen. Hoe denken deze klimaatontkenners hier mee te gaan? Volgens mij met de gedachte:"Na mij de zondvloed". Onze kinderen en kleinkinderen hebben straks geen leven meer hier op aarde,mede dankzij de ontkenners van wat iedereen met eigen ogen kan aanschouwen. Behalve de complotdenkers ,uiteraard. Zij storten ons in de ellende. Ik beweer niet dat onze regering alles goed doet maar niets doen is geen optie meer.

 11. Rients Hofstra op 25-07-2022 om 13:56 uur:

  Beste Kynske, Iets doen is contraproductief, omdat het veel kost, niets oplost en mensen laat panikeren, terwijl de natuur z'n gang gaat en ook alles zelf oplost. Kosmische invloeden, waaronder de zon en in mindere mate de giga bosbranden bepalen het klimaat. Voor er mensen rondliepen wisselden ijstijden de woestijnklimaten elkaar af. Nu komen er zonneschaduwen, die de temp. gaan drukken, daar is geen mens voor nodig. 15.000 jaar geleden was de zeespiegel ca. 50 meter lager. De aarde warmde sindsdien op terwijl de mensen toen nog met vierkante wielen werkten. Dus realisten zijn nog geen klimaatontkenners en geen complotdenkers. Zij denken zelf ipv na.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts