Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Schijt aan de overheid, 21-08-2022

Hoe betrouwbaar is de overheid, ónze overheid voor alle burgers?

Laten we eens kijken naar de AOW-uitkering. Nu komt het nieuws -wat overigens al tijden bekend is, zeker al ruim voordat ons perfect werkend parlement twee en een half jaar geleden met reces ging- dat heel veel oudjes met een klein pensioentje en zeker zij zonder, de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Een overheid die er is voor de burgers zou er zeker moeten zijn voor de mensen die op leeftijd zijn en geen extraatjes meer kunnen genereren. Protesteren heeft geen zin. Politici zijn daar a priori en zeer vasthoudend doof voor. En staken kán niet als je geen werkgever meer hebt. Is er dan geen geld meer voor de bejaarde noodgevallen? Uiteraard wel, we zijn een welvarend land. Helaas vaart de bovenklasse een stuk comfortabeler wel dan de minima en de uitkeringsgerechtigden waaronder de 67 plussers. De welvaart waarvoor de hedendaagse bejaarden krom hebben gelegen is langs hen heen gevloeid. Een rijk en beschaafd land gaat niet zo beschamend om met haar inwoners, of is Nederland toch minder beschaafd dan men wil doen be- en geloven.

Voor de krant was dit laatste niet voorpaginawaardig, dat de boeren zelf met een stikstofplan komen wel. Het tegenstrijdige van dit nieuws is het feit dat er geen stikstofprobleem is. En zou het er volgens ‘milieu’-organisaties (met directievoorzitters goed voor ruim meer dan een ton per jaar) en politieke partijen vol diskunde (D66 & GL) wel zijn, verklaar dan eens waarom de norm in Duitsland 100 maal ruimer is dan die van vakinhoudelijke onbenullen hier op de betreffende ministeries. Luister naar Kees de Lange of lees wat de stikstofdeskundigen, prof. Lindeboom en prof. Sanders te melden hebben. Dan moeten gasten als Jetten, Klaver en bovenal Kaag in gepaste stilte zwijgen. Kees de Lange spreekt over 66, omdat ze de D niet waard zijn.

Vervolgens het artikeltje over de Tasmaanse tijger die sinds 1936 is uitgestorven. De Frankensteinen en Mengeles van deze tijd willen met oud dna-materiaal van die dode, destijds in gevangenschap levende tijger gaan knoeien en mengen met levend materiaal van een nu nog rondlopende buidelmarter. Dan waren de makers van Jurassic-park hun tijd reeds ver vooruit. Huiver als die zich god wanende medische knip- en plakslagers aan dino’s of nog erger, aan de Neanderthalers beginnen.

Intussen hopen de Duitsers op extra aardgas uit Groningen. Eerst de Russen belazeren, daarna weigeren in roebels te betalen, om vervolgens gas uit Groningen goedkoper te krijgen dan wat wij als Nederlanders aan de NAM moeten aftikken. Als Groningen vervolgens weer centimeters verder onder de zeespiegel zakt, zullen de Duitsers handenwassend ‘empathisch’ van ons af oostwaarts kijken.

Pakken we de stikstofellende er nog eens even bij. Wedden dat Kaag iets meer van Rutte weet dan alle zelfbeschadigingen van Pinokkio Mark bij elkaar? Iets zeer ernstigs, essentieels? Wellicht heeft ze ook Hugo de Jonge in haar handtasje om zo kapot te kunnen maken; met hem het complete CDA! Want deze boerenpartij bij uitstek gaat slaafs mee met de minderheidsstandpunten van de terrortroepen van Kaag.
De VVD ligt in de touwen, heeft Rutte’s opvolger niet in huis, terwijl de premier al tijden over de datum is.

En de CU? Ach, al bijbellezend wordt gezagstrouwheid er met de moedermelk ingepompt. De bijbelboys en girls danken de heer op hun blote knieën dat ze mee mogen doen, terwijl ook zij weten dat ze in een echte seculiere staat politiek onwenselijk dan wel verboden zouden moeten zijn. Geldt uiteraard ook voor de god loochende hypocrieten van Wopke & Hugo. Maar ineens zien ook zij het licht: Plots (zie de keldering in de peilingen) is voor het CDA het stikstofplan 2030 niet heilig meer. Wat daar nog wel heilig is meldt de ochtendkrant niet.
Misschien zag Wopke het schijnsel van een leidende stalster, nadat bekend werd dat er op Vlieland drastische stikstofmaatregelen genomen moesten worden, terwijl er geen enkele boer woont.

Een nieuw schooltype krijgt een hele pagina om uit te leggen dat de kinderen er met regelmaat met nep wapens (zwaar geschut) in camouflagepakken rondrennen. Dezelfde krant die zich afzet tegen de renaissance scholen van het FvD. Vast omdat ze van het FvD afkomen. Nou is het Baudet-opleidingsinstituut ook niet de mijne, maar is te verkiezen boven de geweld-bevorderende leerplekken van militante leerkrachten.

Vanuit Ter Apel komen barbaarse beelden, zelfs in Den Haag wordt er schande van gesproken. Enkele andere gemeenten, dus niet alle, moeten gedwongen worden asielzoekers op te nemen, eerlijk de lasten dragen is het saamhorigheidsprincipe, met uitzondering van Wassenaar, Laren, Blaricum, Heemstede en nog een aantal welvarende gemeentes. Want de overheid is er voor de bevolking, de problemen dus ook, maar er zijn grenzen. Grenzen die wel gesloten kunnen worden. Sterker: uitverkoren gemeentegrenzen die ondemocratisch gesloten blijven.

Zomaar wat berichten in het nieuws om overdadig op te schijten, hoewel ik het liever anders had willen duiden.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. paul op 21-08-2022 om 14:27 uur:

  toch nog even zo'n niet onderbouwde sneer naar de Renaissance scholen van FvD die nog niet eens hun bestaansrecht konden aantonen. Dit zwakt de kracht van het overige betoog behoorlijk af want hoe valide zijn de andere argumenten dan?
  Paul

 2. Rients Hofstra op 21-08-2022 om 15:41 uur:

  Beste Paul, iedereen mag (ver)oordelen, de items komen van de msm, die ik voor 95% wantrouw. T.a.v. de renaissancescholen ben ik huiverig vanwege het feit dat ik tijdens een bijeenkomst opmerkte dat zittenblijven prioriteit nr. 1 zou moeten zijn. Dat werd (niet onderbouwd!!!) uit de losse pols afgewezen. De bezwaren van een B3 school werd gebagatelliseerd. Je zal maar 4 kinderen hebben en per kind rond de 400 euro per maand moeten bijbetalen. Dan verwordt een R. school tot een eliteschool en dat wil Baudet toch niet?

 3. paul op 21-08-2022 om 17:39 uur:

  als je tegenwoordig 800€ per maand moet betalen voor energie, woon je dan in een elitair huis? dat is allemaal relatief. sorry, het ligt wat gevoelig om nu juist even het FvD een sneer te verkopen. die krijgen veruit de meeste sneren en dan denk ik dat dat ook niet voor niets is. als je een goed gefundeerd stuk schrijft over onderwijs (of geen of zelf onderwijs?) dan help je ons of anderen wellicht met moeilijke keuzes.

 4. P. Kossen op 21-08-2022 om 19:47 uur:

  Wat deugt er niet volgens sommige hier aan de FvD, ze zijn zelf heel open, en duidelijk in zaken die bij andere partijen totaal onder de mat blijven. Of is dat het punt juist, veel mensen kunnen de waarheid niet verkroppen, dus blijven ze liever in dat omgekeerde wereldtje. En dat is Nederland tegenwoordig, slappe hap 2e kamer uitzonderingen daargelaten oa.FvD.?

 5. P. Kossen op 21-08-2022 om 19:47 uur:

  Wat deugt er niet volgens sommige hier aan de FvD, ze zijn zelf heel open, en duidelijk in zaken die bij andere partijen totaal onder de mat blijven. Of is dat het punt juist, veel mensen kunnen de waarheid niet verkroppen, dus blijven ze liever in dat omgekeerde wereldtje. En dat is Nederland tegenwoordig, slappe hap 2e kamer uitzonderingen daargelaten oa.FvD.?

 6. Rients Hofstra op 21-08-2022 om 21:59 uur:

  Als je meerdere blogs van mij had gelezen weet je dat FvD het dichtst tegen AS aanschurkt. Alle andere partijen serveer ik af vanwege misdaden tegen de democratie. FvD wil functioneren in een in-en-in verrot systeem en dat stoort mij. Ik heb grote waardering voor Van Meijeren, Baudet en Van Houwelingen, keur echt niet alles goed, w.o. de r.school. Ik heb hen een aantal malen benaderd over AS, maar dan geven ze niet thuis, helaas!

 7. Hansel op 22-08-2022 om 16:50 uur:

  doe nou gvd eens wat aan die achtergrond, maak het rustig leesbaar ese !

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts