Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Rare, burgervreemde overheid, 04-06-2022

De overheid is er toch voor alle burgers? Die laatsten mogen eens per 4 jaar een rondje rood kleuren, waarna de ‘uitverkorenen’ geacht worden in het belang van de bevolking te handelen? Toch? Precies! Zo zou het moeten. Maar is het ook zo?

Helaas. Een greep(je) uit recent nieuws.
Rob Jetten wil niet in roebels betalen waardoor wij geen gas en olie meer van de Russen krijgen. Wie boycot nu wie? Hebben de Russen niet het recht zelf te bepalen in welke munt zij betaald willen worden? Jetten verplicht indirect Japanners en Chinezen toch ook een toegangskaartje voor de Floriade of de Keukenhof met euro’s aan te schaffen? Inclusief een hapje en een drankje gaan de Aziaten zonder gemor in euro’s afrekenen.
Door te weigeren roebels als ruilmiddel te gebruiken, jaagt hij alle Nederlanders op hogere energiekosten. Dit heeft niets met principes te maken, eerder met het pleasen van de nergens gekozen Davosgangers (waaronder Schwab, Gates én Maxima), ten koste van voornamelijk de mensen met een zeer smalle beurs.

Kijk naar de benzineprijzen. Nergens in de EU moet meer per liter afgetikt worden dan hier in Nederland. Wellicht om vanuit ons land de aarde te gaan redden van een vermeende opwarming. Daarvoor moeten de mensen zich hier ook nog eens gigantisch in de schulden steken om hun woningen te isoleren en bovenal een warmtepomp aan te schaffen. Warmtepompen die niet energiezuiniger en zeker niet milieuvriendelijker zijn dan de nieuwste types cv. De kosten kunnen oplopen tot meer dan € 15.000,--. ‘Onze’ overheid gaat burgers zware lasten, incl. schulden opleggen om de wereld te redden. Wat verzwegen wordt is dat de VS, Rusland, China en India niet meedoen aan deze gekte, omdat men daar al wel weet dat het klimaat voor 99% wordt bepaald door kosmische invloeden, met de zon als hoofdrolspeler.

Vervolgens gaat de prijs van een pakje sigaretten richting de € 45,--. In wiens belang? Als het is ingegeven om ziektekosten te besparen, verbied het dan helemaal. Nu treft het wederom mensen met een kleine portemonnee. Rijke mensen kunnen het zich gemakkelijk permitteren per dag een pakkie peuken weg te paffen. Maar juist voor mensen die al bijna niets meer hebben is een sjekkie een stress verminderende gewoonte, wellicht een fijne verslaving. Door de prijs rigoureus te verhogen wordt aan klasse bevoordeling gedaan en blijft deze melkkoe (b)loeien. De smokkelcriminaliteit zal bij een verbod even welig tieren dan wanneer de prijs fors wordt opgetrokken. Welke burgers vertegenwoordigt de overheid hier?

Dan het woningprobleem. Heel bewust heeft de overheid een woningtekort gerealiseerd, waardoor de prijzen skyhigh gingen en woningen onbetaalbaar werden voor starters. Vervolgens komen diezelfde starters ook niet zomaar in aanmerking voor een huurwoning. Wachttijden van 15 jaar is in vele steden geen uitzondering. Veel meer woningen bouwen is geen enkel probleem, kan zonder verhoogde staatsschuld worden gerealiseerd. Maar dan knallen wel de huizenprijzen in Laren, Blaricum, Wassenaar of bv. Bloemendaal gigantisch in elkaar. Voor wie zat de overheid er ook al weer?

Dat geldt ook voor huurwoningen. 100.000 extra woningen realiseren is geen probleem bij de juiste besluiten. Maar wat beslist de overheid in al haar onkundige wijsheid en tevens anti democratisch? Statushouders gaan voor de Nederlanders die al jaren op de wachtlijsten staan. Ook het statushouderschap, vluchtelingen- of immigratieprobleem is met een pennenstreek op te lossen. Dan moeten de parlementariërs naar de bevolking luisteren en niet naar de regenteske partijelites en buitenlandse bemoeials als Brusselse blaaskaken zonder burgermandaat en niet gekozen WEF-dwazen.
In het verlengde van de woningnood zijn er ook extreme wantoestanden bij de studentenhuisvesting. Daar is heel moeilijk een kamer te vinden en zo ja, dan amper leefruimte met weinig privacy, tegen extreem hoge huurkosten. Behoorlijk wat geluk, een bevriende huisjesmelker of heel veel geld levert een plekkie op. Eén beginnend studente had blijkbaar uitzonderlijk veel mazzel. Nog voor ze besloot niet in Leiden, maar in Amsterdam te gaan studeren, had ze al een kamer. Naar ik heb horen fluisteren enkele kamers bijeen. Volgens Maxima heeft ze geen kruiwagen, maar een mammoettanker vol geluk gehad. Tuurlijk, een koningin liegt niet. Toch?

Waar de overheid (ook die op gemeentelijk niveau) ook al onbetrouwbaar is, is op het terrein van de benzine- en dieselauto’s. Eerst decennia lang geld verdienen aan btw- en bpmheffingen en vervolgens deze voertuigen over enkele jaren verbieden? Nu al worden ze geweerd in diverse binnensteden. Maar die auto’s zijn toch ooit legitiem aangeschaft? De overheid maakt van zo’n keurige bestuurder in wezen een milieucrimineel, terwijl gewoon netjes wegenbelasting is betaald, alsmede accijns en BTW voor de brandstof, wat vliegpassagiers niet hoeven, terwijl er vervolgens ook nog eens miljarden aan staatssteun vervliegt. Voor welke burgers was de overheid er ook al weer? Tussen neus en lippen door wordt structureel 5 miljard uitgetrokken voor defensie. Dat bedrag zou vredelievend elders veel beter besteed kunnen worden. Dit besluit is in ieder geval de burgers niet ter beoordeling voorgelegd.

Als de overheid dus echt wat voor de burgers wil doen, zou die naast de zorg, het onderwijs, toeslagenouders en bv. Groningen eens moeten kijken naar het boetebeleid en het solidariteitsprincipe.
(Verkeers)boetes zijn bedoeld om mensen aan te zetten fout gedrag te corrigeren. Maar door iedereen hetzelfde te laten betalen voor bv. enkele km. te hard rijden, schiet de overheid haar doel voorbij. Zo’n boete valt iemand met het minimumloon heel zwaar, terwijl een miljardair na de flits het gaspedaal nog eens extra indrukt, omdat er wellicht de eerstvolgende kilometers niet nogmaals geflitst zal worden. Zo wel: jammer dan!
Waar het de ziektekostenpremie betreft zou een solidariteitsprincipe een nobel initiatief kunnen zijn. Een premie per maand naar draagkracht, zoals de hypotheekrenteaftrek inkomensafhankelijk al decennia als normaal wordt gezien, terwijl daar het solidariteitsprincipe ver te zoeken is.

Voor onze overheid die echt aan de eigen burgers wil denken, is nog een lange weg te gaan. Daarvoor hoeft niemand een socialist of communist te zijn. Empathie en echt kijken naar de wensen van de mensen in het land kunnen al wonderen verrichten.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

  1. Yvonne op 05-06-2022 om 00:13 uur:

    Wij hebben geen overheid,maar een Roverheid,helaas!En zo lang het volk op de handen blijft zitten zal er niks veranderen!Afzetten,dit kabinet dat zichzelf onterecht steeds herplaatst;nieuwe verkiezingen!En,als we weer zelf willen beschikken over onze rechten,grens en geld:Nexit!In plaats van levenslang af te dragen aan Brussel en in ruil daarvoor:bek dicht,luisteren en betalen!

  2. Rients Hofstra op 05-06-2022 om 10:23 uur:

    Beste Yvonne, afzetten en een nieuwe verkiezingen schiet niet op. Van Rutte naar Kaag is van de drup naar een stortbui. Het hele systeem moet om waardoor dat soort gasten geen kans meer maken. AS https://alternatiefstaatsbestel.nl kan dit mogelijk maken.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts