Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Koning Willem de Laatste, 20-09-2022

Onze nationale koninklijke klaploper Willem de Laatste was een kerel geweest als hij tijdens het uitspreken van de troonrede Rutte en Kaag in hun bezoedelde hempies had gezet.

Klaploper, omdat hij als niet gekozen staatshoofd enorme sommen geld toucheert en er amper iets tegenover stelt. Ja, hij geeft onder dwang toegang tot enkele bospercelen, waarvoor hij nog subsidie krijgt ook. Alleen als hij niet jaagt, zijn de rijksdomeinen af en toe open voor het gewone volk.

Als hij geen klaploper, maar een kerel was geweest, had hij genereus de paleizen Soestdijk, Het Loo en Noordeinde vrijgegeven voor asielzoekers. Had Drakensteyn erbij betrokken kunnen worden, indien hij met zijn gezin plus mama Bea zijn intrek had genomen in het paleis op de Dam. Groot genoeg en lekker centraal, dicht bij een aantal aantrekkelijke kroegen. En niet onbelangrijk: was ook het Amalia-probleem wat betreft haar studentenoptrekje opgelost. Zou er zomaar voor minimaal 10 studenten broodnodige ruimte vrijkomen.

Als hij een kerel was geweest en begaan met zijn minder gefortuneerde onderdanen, dan had hij een eigen tekst uit zijn kontzak getrokken en had bv. gezegd: “Beste, doch onkundige leden van de Staten Generaal. Als ik het voor het zeggen zou hebben, zou ik beginnen met een echt anti-armoedebeleid, waar nu niets van terecht komt omdat de bewindslieden en de Kamerleden in overgrote meerderheid nooit met armoede van doen hebben gehad. Ze hebben bijna allemaal gestudeerd en nooit een echte baan gehad. Dus kan ik met mijn achtergrond en voor mijn enorme gage armoedebeleid evengoed aansturen.”

Dan had hij zich tot bv. Hugo de Jonge gericht met de vraag op basis van welke kennis en kunde hij eerst de zorg verder de vernieling in heeft gedraaid en hem vervolgens de retorische vraag gesteld waarom juist wonen bij hem per ongeluk wel in goede handen is.
Meteen daarna zou hij Kuipers moeten vragen waarom hij zijn ongetwijfelde kennis overboord heeft gegooid, toen hij eerst lid moest worden van 66, om daarna zijn oren te laten hangen naar coalitieafspraken, in muffe achterkamertjes tot stand gebracht. Als voorbeeld had Wimpie kunnen zeggen dat corona echt wel meevalt als je nog jong en gezond bent. “Ik schijn het ook gehad te hebben, maar ik ben wel vaker verkouden geweest en heb ook wel eens de griep gehad. Dus waarom al die ongrondwettelijke heisa vanwege een voor sommigen vervelende griepvariant?”

Ook had hij stil kunnen staan bij de ambities van Kaag en Hoekstra. Zeteltje wisselen van Rutte III naar Rutte IV. Hij had Wopke kunnen vragen welke grote bank al toezeggingen heeft gedaan voor na de val van het kabinet. En Kaag had hij moeten vragen waarom zij ten koste van alles (zeg maar ten koste van de burgers) zonodig de 1e vrouwelijke premier wil worden. In het kader van transgender en woke-idiotie zal ze vast met hij aangesproken willen worden, of met ‘het’. Vervolgens zou hij Rutte moeten adviseren terug te keren naar de schoolbanken om de werkelijke geschiedenis onder de knie te krijgen.

Uiteraard had hij, als hij een vent was, het complete kabinet ter verantwoording geroepen met de vraag waarom de toeslagenouders niet per direct gecompenseerd worden. “Het ‘bestuur’ van een land met ruim 17 miljoen onderdanen moet toch altijd de allerbeste ic-techneuten in dienst hebben? Die horen niet bij een bedrijf met 10.000 werknemers te zitten? Krankzinnig die kaaskoppenzuinigheid. En natuurlijk hadden alle ten onrechte uit huis geplaatste kinderen allang bij hun ouders terug moeten zijn. Het is van de zotte dat de instanties die er over gaan niet eens weten waar een heleboel kinderen zijn gebleven. En geloof me op mijn woord, ik heb ze ook niet gezien op mijn jachtpartijen in jullie natuurdomeinen.”

Uiteraard had hij, als hij een kerel was, gevraagd waarom de Nederlanders met diverse gasbellen onder de grond het meest van alle Europese landen voor gas en elektra moeten betalen en waarom een kar met boodschappen in Frankrijk € 53.00 goedkoper is dan hier in ons land?

Dan had hij subtiel gevraagd waar de politiek de moed vandaan haalt zich met de pensioenen te bemoeien. Er zitten afgedankte oud politici in de raden van bestuur van pensioenfondsen, sommigen zelfs als directeur. Maar, had Alex moeten zeggen, de pensioengelden zijn van de werkenden die nog pensioen opbouwen en de reeds gepensioneerden. En van niemand anders! En dat griezels als ooit Ruud Lubbers er met hun jatten vanaf moeten blijven.

Over Demmink zou hij waarschijnlijk niets hebben gezegd, want Willem weet dat die man een enorme klauw boven zijn hoofd wordt gehouden, omdat hij wellicht nog al wat van heel veel mensen weet. Waarschijnlijk ook iets vervelends over papa Claus, broertje Friso en misschien over nog meer mensen met nep Oranje- en nep Nassau-bloed in de aderen.

Als hij het andere allemaal wel gezegd had, zou er een kans bestaan dat de meerderheid van zijn onderdanen hem (terecht?) in hun hart zouden sluiten. Dan was het koningshuis ongekend populair geworden. Dan was op korte termijn niet nog een actie als die van Karst Tates bij de Naald in Apeldoorn nodig om het imago van de familie op te krikken.
Dan ook was er een uitgelezen kans voor eens en voor altijd een eind te maken aan de poppenkast van Prinsjesdag, waarop de vorst leugens en valse beloftes van het kabinet moet uitspreken.

Maar hij heeft dit allemaal niet gezegd, dus moet hij als Willem de Laatste zo snel mogelijk zijn hele hebben en houwen inleveren en alle bezittingen en rijkdommen teruggeven aan de staat, aan zijn voormalige onderdanen. Lockheed heeft vast nog wel een erebaantje voor de kleinzoon van Bernhard op de plank liggen. Kunnen we ook eindelijk werk maken van een ander volkslied.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Monique op 20-09-2022 om 23:02 uur:

  Hear Hear!

 2. Fien op 20-09-2022 om 23:19 uur:

  Super goed artikel.
  Idd Hear Hear!!

 3. Yvonne op 20-09-2022 om 23:20 uur:

  Scherp gezien en 100% met u eens!

 4. Qvic op 21-09-2022 om 00:38 uur:

  Het inderdaad de laatste, hij is vernoemd naar de zonen van Koning Willem 3 de 1e zoon Willem en naar de 3e zoon Alexander. Hij zal de eerste en de laatste zogenaamde koning zijn. Want hij regeert namens de gratie gods, nu er met een WOB is aan getoond, dat deze gratie gods niet bestaat. Hiermee zijn alle wetten inclusief de grondwet ongeldig. Dan is hij koning af. Kijk maar eens op www.degratiegods.com

 5. Marcel op 21-09-2022 om 08:19 uur:

  Ook nog nooit een DNA test op gedaan.
  Willem 3 had geen nageslacht, kan echt niet, gezien de feiten.
  "Onze" "koningin" Wilhelmina is gevlucht naar Engeland, waarmee ze haar koningsschap wettelijk inleverde.
  Hoor je ook niemand over.
  Tja, mooie baantjes, ook rondom het koningshuis.
  Allemaal parasieten.

 6. Svalbard op 21-09-2022 om 10:04 uur:

  Ik had eerder redelijk grote verwachtinge van onze koning.
  Maar een paar jaar terug had hijMahmoud Abbas met alle regards op zijn paleis ontvangen!
  Terwijl deze terrorist het bloed van tallize burgers in Israël aan zijn handen had kleven.
  Vanaf dat moment heeft de koning voor mij afgedaan. Als hij bij de gratie God's regeert, brengt dat ook verantwoordelijkheden met zich mee, en dan ontvang je geen terreurleider in je paleis!

 7. Bach op 21-09-2022 om 11:59 uur:

  doe nou eens (gvd) een keer wat aan die achtrgrond van je website, jodokus !

 8. koddebeier op 21-09-2022 om 12:19 uur:

  Kleurloze man zonder ballen !!

 9. Rients Hofstra op 21-09-2022 om 16:52 uur:

  Monique, Fien en Yvonne: Dank voor jullie complimenten.

 10. Anita Van der Klooster op 22-09-2022 om 10:38 uur:

  Geweldig goed verwoord !! Helemaal met u eens.

 11. Rients Hofstra op 22-09-2022 om 11:22 uur:

  Anita, dankjewel.

 12. Jan op 23-09-2022 om 15:29 uur:

  @Svalbard:

  De 'gratie Gods' bestaat niet en dus is wim von amsberg een illegale koning.

  https://open.overheid.nl/repository/ronl-1e3948c1f374da437e764cae6d02cca504949689/1/pdf/Besluit%20Woo-verzoek%20over%20gratie%20Gods.pdf

  Alle wetten die hij heeft ondertekend (of zijn voorouders hebben ondertekenend) zijn onwettig en niet rechtsgeldig. Hij dient terstond zijn functie neer te leggen en alles wat er door hem en zijn voorouders geroofd is terug te geven aan het volk. Misschien kan hij nog dominee worden en verhaaltjes gaan voorlezen uit de bijbel 'bij de gratie Gods'.

 13. Thomas op 28-09-2022 om 16:11 uur:

  Kan het niet beter verwoorden! Chapeaux!

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts