Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Jarenlang demissionair na de val van het kabinet?, 24-08-2022

Echt, politiek is zo simpel. Je genereert macht door samen te spannen met andere minderheidsgroepen om daarna minderheidsstandpunten te promoveren tot meerderheidsleugens.

En dat is precies de helft van het verhaal, want de taak van de oppositie is niet meer dan het kabinet ten val proberen te brengen (want verder hebben ze niets in te brengen dan slechts wat kruimelwerk binnen te halen). We noemen dit democratie, democratie met de burgers als slachtoffers .
Vals kraaiende haantjes en kakelende hennetjes profileren zich in de Kamer als zeer belangrijk, onmisbaar welhaast. En erger nog, ze geloven zelf heilig in de gehele poppenkast waarin zij figureren, waarbij de poppen niet onderhands van onder het kijkraam (door de burgers) als bij Jan Klaassen worden gestuurd, maar van bovenaf via ijzersterke draadjes zeer beperkte eigen werkruimte krijgen toebedeeld.

Af en toe ontstaan wat haarscheurtjes, die in opdracht van de marionettenspelers worden gedicht. Verworden die scheurtjes tot onlijmbare barsten, dan flikkert alles ogenschijnlijk in elkaar. Ogenschijnlijk, want het kabinet gaat demissionair maanden verder, met meer macht dan daarvoor. En een nieuw kabinet kent andere poppetjes, maar de marionettenregisseurs daarboven veranderen juist niet. Alles blijft bij hetzelfde.

Nu dreigt een barst, veroorzaakt door Wopke Hoekstra, die met boerenklompen aan een van de fundamenten van het huidige kabinet aan flarden trapt. Hij doet dit uitsluitend omdat hij heel veel boerenstemmers dreigt te verliezen, terwijl de kristenen toch altijd dé boerenpartij bij uitstek was. Nou kan dat. Als je vindt dat je een bepaalde bevolkingsgroep denkt te vertegenwoordigen, dan mag je (moet je?) daarvoor opkomen. Maar Wopke heeft met zijn volle verstand (hoe vol is dat?) ingestemd met de dictaten van Kaag en haar bendegenoten van 66., buiten het kabinet om gesteund door Klavers GL.

Het kabinet (lees 66) heeft in al haar wijsheid, gedicteerd door Klaus Schwab, stikstof- en CO2-doelen opgesteld. Daarbij voorbijgaand aan wetenschappelijke onderbouwing. De wetenschappers die er wel positief over waren zijn gecorrumpeerd, hebben elders andere belangen. Dijkgraaf en Kuipers werden gelanceerd als deskundigen, maar moesten wel eerst lid worden van 66 en zich aan de standpunten committeren, om vervolgens akkoord te gaan met uitkledingen vanwege de in achterkamertjes bekokstoofde compromissen.

Nu dreigt de stekker-constructie waar m.n. het CDA, de VVD, maar ook 66 strontnerveus van worden, omdat ze alle 3 in de peilingen op fors verlies staan. Een zegen voor de boeren lijkt het.
BBB schijnt hier behoorlijk baat bij te hebben. Maar wat doen we met Caroline, als ook die wordt ingepakt door Schwabisten? Wie moet het land leiden als Rutte zelf ook eindelijk tot de conclusie komt dat zijn houdbaarheidsdatum al 8 jaar voorbij is. Bij gewone eerlijke producten spreek je dan al gauw over rot, beschimmeld of vergaan.

Mochten er vervroegde verkiezingen komen indien Wopke met de klompen in de drek zijn poten stijf houdt, dan komen er -als de peilingen werkelijkheid gaan worden- heel veel kleine partijen, wellicht 20 of meer in de Kamer en zijn er mogelijk 7 of meer partijen nodig om nog meer minderheidsstandpunten te verheffen tot een soep ellende dat kabinetsbeleid gaat heten. Een combinatie waar geen kiezer voor heeft gestemd. En met Kaag voor Rutte komen we van de regen in een stortbui.

Wat dan zal uw vraag kunnen zijn? Nou te hopen valt dat er geen kabinet te vormen valt, temeer daar PVV, SP en FvD -ook al zo lekker democratisch- worden uitgesloten. Met 8 partijen zijn er al weer meer ministeries nodig, want iedere partij eist o.a. een of meerdere eigen machtsbases.
Het mooiste binnen het huidige in-en-in rotte staatsbestel zou zijn dat er geen coalitie ontstaat, maar dat van buiten de politiek onafhankelijke (voor zover mogelijk) vakinhoudelijke deskundigen de ministeries gaan runnen en bij voortduring per item een meerderheid gaan zoeken.

Dan zijn wezenlijke zaken niet bij voorbaat voorzien van een dictaat als er naar oplossingen wordt gezocht. Dan kunnen zaken als stikstof, begeleid door adviezen van echte deskundigen, worden beoordeeld. Dit komt een heel klein beetje in de buurt van de AS-principes, die uitgaan van een democratie waarbinnen burgers wel serieus worden genomen. Een systeem waar de Trias Politica in ere wordt hersteld, waar ook Nederland een Constitutioneel Hof gaat krijgen en art 120 (het wetsartikel dat rechters verbiedt nieuwe wetten te toetsen aan de grondwet) kan verdwijnen.

Dan ook geen cordon sanitair meer waar het PVV, SP en FvD betreft, geen achterkamertjes, geen wurgende fractiediscipline en vallende kabinetten. Wel meerdere referenda. Dit tot ontsteltenis van de huidige super-ego’s, machtswellustelingen, narcisten en psychopaten die nu onder regie van niet gekozen EU-leiders en onfrisse NGO’s als WEF, WHO, NATO zo goed als alles voor ons bepalen.

Wees eens eerlijk: zouden de volgende ‘zaken’ ook door de burgers zijn goedgekeurd?
Lid van EU, overstap op de euro, instemmen met het Oekraïneverdrag (waardoor indirect de huidige oorlog daar is ontstaan) met TTIP, CETA, uitrol 5G, maar ook met het korten van de huisartsen voor 80 miljoen, het bedrag dat met een pennenstreek wordt overgemaakt naar een zeer corrupt en fascistisch regime in Kiev? Zouden de burgers de boeren ook zo drastisch in de stront laten zakken, alle uithuisplaatsingen (duizenden) van kinderen accepteren en de verzakkingen in Groningen voor lief nemen? Er is vast draagkracht om iets te doen aan de welvaartskloof. De armoedeval van heel veel mensen is op dit moment een fatsoenlijk land onwaardig.

Maar wat als er een agenda achter zit? Achter de dreiging van een kabinetsval? Wat als er inderdaad 20 of meer partijen in de TK komen en VVD, CDA en 66 alle drie gehalveerd worden? Dan kan het huidige zooitje jarenlang demissionair verder. Maak dan je borst maar nat.

Nee, we zijn een bruine bananenmonarchie, waarvan de blauw/wit/rode vlag wat mij betreft donker zwart mag worden.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Yvonne op 24-08-2022 om 23:33 uur:

  Ik vind AS een super idee!Het huidige kabinet kan ,wat mij betreft,bij het grof vuil.Een andere benaming heb ik er niet voor.

 2. Rients Hofstra op 25-08-2022 om 09:14 uur:

  Yvonne, dank voor je steun, nu nog zo'n 10 miljoen stemgerechtigden.

 3. Aldo de clercq op 25-08-2022 om 10:25 uur:

  Prachtig onder woorden gebracht en dus tevens de nagel op de kop!
  De revolutie is nakend!

 4. H. Vaes op 25-08-2022 om 10:40 uur:

  Ik heb ooit zware discussies met mijn 2 beste vrienden . Wij zijn allen rond de 77 jaar. Zelf doe ik heel veel op internet en pluis uit wat ik kan. Zij.....doen dat niet. Lezen de krant en kijken braaf tv. Als er dan punten komen waar we het zwaar over oneens zijn....krijg ik altijd als antwoord....dat kan niet wat je zegt....want dat is niet op de telivisie geweest en dat heeft ook niet in de krant gestaan.
  De hersenspoeling heeft zijn werk goed gedaan. En ik vrees dat dat niet meer te herstellen is en dat we steeds verder wegzinken in het stinkende moeras van de eu en de Schwab idealisten.

 5. Roland op 25-08-2022 om 13:51 uur:

  Weer uitstekend verwoord, Rients. Met name dat punt van 'toetsing aan de GW', middels een Constitutioneel Hof. Maar ik dacht dat dat wordt overruled omdat we nog steeds onder duits grondgebied vallen, sinds 1945?

 6. Rients Hofstra op 25-08-2022 om 14:22 uur:

  Aldo en Roland, dank voor jullie complimenten.
  Aldo, een revolutie is niet uitgesloten, zelf hoop ik nog steeds op een Pluchen Revolutie (zie AS https://alternatiefstaatsbestel.nl/pluchen-revolutie)
  Roland, formeel juist, er is nooit een vrede getekend. Maar art 120 doet het lijken dat het Nederlands is, terwijl dat ergens in 1983 door de Kamer kwam.
  H. Vaes, Zo zijn er vele vriendschappen en familiebanden gebroken.
  Maar het hoeft niet te laat te zijn, elke dag worden er mensen wakker. Het zou zomaar bij Telegraaflezers door bv. Leon de Winter kunnen.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts