Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Hoe lossen we de politieke puinhopen op?, 12-10-2022

Onvrede heerst, algehele tevredenheid is een uitzondering. Kijk naar de stijgende prijzen, coronabeleid, Oekraïne betrokkenheid, Groningen, toeslagenouders, boeren, asiel-ellende, afkeer van de politiek in het algemeen en Rutte & Kaag in het bijzonder.

Politieke onvrede en de oplossing

Onvrede heerst, algehele tevredenheid is een uitzondering. Kijk naar de stijgende prijzen, coronabeleid, Oekraïne betrokkenheid, Groningen, toeslagenouders, boeren, asiel-ellende, afkeer van de politiek in het algemeen en Rutte & Kaag in het bijzonder.

Dit hierboven en heel veel andere problemen (wonen, stikstof, personeelsgebrek, faillissementen, enz., enz.) oplossen lijkt een klus gelijk het reinigen van een Augiasstal. Niet meer stemmen, anti-stemmen op bv. SP, PVV, FvD, kiezen voor CDA, 66, GL, of PvdA dan maar? Lost protesteren en demonstreren wel iets op? Wat doen petities? Referenda dan, die door 66 de nek om zijn gedraaid.
Zelf het heft in eigen hand nemen en parallelle samenlevingen opzetten? Of is het wachten op een bloederige volksoproer?

Eensgezindheid in het afkeuren van bijna alles wat ‘Den Haag’ arrogant uitvaardigt, is ver te zoeken. Dus gebeurt er niets wezenlijks en kunnen Rutte, Kaag en de rest van de psychopatische machtswellustelingen rustig hun gang gaan. Wie welk ministerie gaat leiden is totaal niet van belang. Kennis en kunde is ondergeschikt aan partijbelangen en ego-ambities. De meerderheid van de Kamer steunt dankzij een wurgende fractiediscipline het beleid kritiekloos, ook als het beleid duidelijk niet in het belang van het volk is, of zelfs tegen de belangen van grote groepen burgers indruist.

Kijken we naar alle uitingen van de onvrede, dan zullen we zien dat die bijna niet tot helemaal geen effect sorteren, dus in wezen zonde van de moeite zijn. Alleen de geuite frustratie is bij de een wellicht aanmerkelijk intenser dan bij de ander.

Is er derhalve helemaal geen hoop meer? Moeten we de status quo maar accepteren met een redelijk voorspelbaar resultaat dat de lijntjes van Den Haag met Brussel en Davos steeds wat strakker worden aangetrokken, of is er nog een ontsnappingsroute?
Ja, die is er wel degelijk, maar dan moeten alle ontevreden mensen de handen in elkaar slaan. Dat kan zelfs vanuit de luie stoel. Ook de mensen van alle parallelle samenlevingsinitiatieven tot en met Society 4.0 zullen dan (gecontroleerd gesanctioneerd) verder kunnen gaan met hun plannen.
Die oplossing ligt beschreven in AS (Het Alternatief Staatsbestel) met een inhoudelijke uitwerking onder de titel: De Pluchen Revolutie
Leg de voordelen van het huidige bestel en die van De Pluchen Revolutie eens langs een democratische meetlat, daarna alle nadelen van beide. Dan zult u zien dat AS niet perfect is. Uiteraard niet, want Utopia bestaat niet. Echter, is er iets mis om van een vette 3 min (huidig systeem) te streven naar een dikke 7 plus (AS-systeem) Er hoeven alleen maar partijen (die grondwettelijk niet verboden kunnen worden) op te staan die AS naast al hun partijpolitieke standpunten als speerpunt gaan toevoegen. De 1e is er al: De 1e Demokritische Volksbeweging1(dv.nl).

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts