Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Een Eskimo plant je niet in de Sahara, 14-08-2022

Als je dat zo stelt, ben je dan een racist? Welnee, dan kijk je duidelijk naar de mens, in dit geval naar een Inuit. (zoals deze mensen van Groenland en Canada zich liever noemen).

Evengoed zullen bedoeïenen zich niet prettig voelen indien ze om wat voor reden op de Noordpool verder moeten nomaderen. Mensen moeten niet worden weggehaald uit hun eigen leefgebieden. Donkere mensen hebben niet voor niets een bruine of zwarte kleur, die ze in Nederland niet nodig hebben, behalve nu even tijdens enkele hete dagen.

Mensen met een blanke huid lopen het risico levend te verbranden in landen rond de evenaar, waar gekleurde mensen ‘normaal’ kunnen functioneren. Dat is van oudsher een feit. Waarom zouden we daar moeilijk over doen als het genetisch is bepaald.
Daarbij komt dat mensen die vanuit hele verre landstreken ontheemd over kunnen komen, een geheel andere taal moeten leren en zich aan moeten passen aan een totaal andere cultuur.

Ik kwam hierop toen ik zwetend mijn krantje (De Andere Krant) zat te lezen op de 1e hittegolfdag. De media waren weer eens hyper, terwijl ik me zomers eind jaren 50 en daarna kan herinneren, dat het ook al bloedheet was. Van mijn ouders vernam ik ooit dat ook daarvoor verschillende hittegolven ons land kwamen teisteren. Het KNMI schijnt de gegevens daarvan niet (meer) te hebben om de opwarmingsangst in stand te houden. Daar is over nagedacht, zelfs over douchen en airco’s. Blijk ik met mijn airco dus ook fout te zitten. Die dingen zouden stroom vreten en dat is niet goed volgens de fanaten van D66. Ook al heb ik zonnepanelen die mijn airco lekker laten koelen.

Wij met onze blanke huidjes kunnen niet zo goed tegen hitte, zeker als je ook nog lichamelijk zwaar werk moeten doen. Maar een paar hete dagen zijn te overzien, als er maar geen valse linkjes worden gelegd naar het opwarmen van de aarde. Op die momenten benijd ik mensen die er van nature veel beter tegen kunnen. En dat is geen discriminatie, ook niet een positieve. Ik heb aan de ene kant Iraanse en aan de andere kant twee voordeuren verder Irakese buren, aan de overkant van de weg woont een Marokkaans gezin. Geen enkel probleem. Als de naaste buitenlandse buren in de tuin zijn, waan ik me in het buitenland. Prima mensen, ze proberen zich aan te passen, maar toch, waarom hier en niet thuis in eigen land?

Wat anders is wanneer binnen Nederland mensen willen verkassen, bv. vanuit de drukke en soms bedreigende grote steden naar buitengebieden als Drenthe, Zeeland of Limburg.
Gaan ze voor een vrij leven naar een provincie die zich wil afscheiden om zo autonoom te zijn, verlost van wurgende dictaten uit diverse buitenlanden en ondemocratische organisaties, dan is dat te begrijpen, legitiem en niet tegen te houden. Friesland zou wel eens te klein kunnen zijn. Samen met Groningen en Drenthe zou dat als democratische vrijstaat een mooie uitdaging kunnen worden.

Terug naar het landelijke vluchtelingen probleem. Komen ze naar Nederland omdat het in eigen land absoluut niet veilig is, dan moeten ze hier in vrede kunnen worden opgevangen. Maar is het gek hen te vragen een contract te ondertekenen weer te vertrekken als het in hun vaderland veilig is? Dat zet meteen een groot vraagteken bij alle vluchtelingen uit Oekraïne, even los van de vraag wie nou erger is, Putin of Zelensky! Feit is dat de oorlogshandelingen zich in het uiterste Zuidoosten voordoen. Meer dan 4/5 van Oekraïne is oorlogsvrij, dus veilig. Zeg het maar. Hier speelt dus iets anders, wordt een andere agenda uitgevoerd.

Dat economische vluchtelingen onverwijld weer teruggestuurd dienen te worden, ook al is hun situatie hartverscheurend, is beredeneerbaar de enige oplossing. Dat is niet omdat we geen compassie met hen zouden hebben, maar één triest geval toestaan is de deur openzetten voor miljoenen economische vluchtelingen. En dat kunnen onze grenzen niet aan. Dus is het consequent er niet eentje toe te laten, hoe dramatisch de situatie ook kan zijn.

En zij die een contract hebben ondertekend, gedragen zich uiteraard als gasten. Want dat zijn het. Gasten die gastvrij en correct worden behandeld. Die hier onderdak krijgen, die de handen uit de mouwen willen steken en met een zeer dankbaar gevoel terug gaan als de dreiging in het land van herkomst voorbij is. Velen hebben hier dan arbeidservaring opgedaan, of zelfs het een en ander kunnen leren, waardoor hun land bij terugkomst baat heeft bij de teruggekeerden. Zij zullen vol lof en dankbaarheid over ons land spreken.

Zo zou het moeten, als intelligente bewindslieden de departementen zouden aansturen in plaats van vakinhoudelijke onbenullen die met marionettentouwtjes zonder eigen bewegingsvrijheid zijn vastgeklonken aan de partijelites, die weer worden aangestuurd door niet gekozen NGO-kopstukken (WEF, WHO, NATO en EU).
Met partijonafhankelijke bewindslieden en volksvertegenwoordigers die echt doen wat het volk wil, zou een Nexit en een terugkeer van de gulden, gebaseerd op goud als tegenwaarde, tot de mogelijkheden gaan behoren. Baas over onze grenzen en alles daarbinnen. En dat heeft nogmaals niets met discriminatie te maken. Ook de monarchie zou dan ter discussie kunnen worden gesteld.

Een Hollandse kaaskop verplaats je niet naar de Noordpool, evenmin naar de Sahara. Een Inuit heeft rond de evenaar geen leven. Een Afrikaan hoort niet in West Europa. Maar als het thuis even echt niet goed gaat, zijn ze tijdelijk op stringente voorwaarden van harte welkom.
Met een AS-systeem zijn het de burgers die dit bepalen, niet een stelletje psychopaten in opdracht van 'hogere' machten.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Marcel op 15-08-2022 om 08:47 uur:

  't Is weer voorbij die mooie zomer
  Die zomer die begon zo wat in mei
  Ah, je dacht dat er geen einde aan kon komen
  Maar voor je 't weet is heel die zomer
  Al weer lang voorbij.
  Uit 1973.
  Die aanstellerij van tegenwoordig, niet te geloven als je er niet zelf bij bent om het mee te maken.
  Er is geen klimaat probleem.
  Hooguit dat de aarde afkoelt.
  Mensen zijn de schuld van millieuproblemen, niet van klimaatproblemen.
  Er ligt nu 15% meer ijs op Groenland dan het gemiddelde over de afgelopen 30 jaar.
  http://polarportal.dk/en/greenland/surface-conditions

 2. Rients Hofstra op 15-08-2022 om 11:31 uur:

  Marcel, helaas helemaal correct. Dank voor de aanvulling.

 3. Aart op 15-08-2022 om 23:12 uur:

  1976, Dat was pas een warme zomer! Dat jaar het hoogste gemeten record neerslagtekort. Dat herinner ik me om eerdere redenen. Slaagde voor Havo, tuinfeestjes de hele zomer door. Vakantiebaan in snikheet V&D (airco's, wat zijn dat?). 's Nachts buiten in de tuin slapen, want zolderkamer was niet om te harden. Kamperen in Nederland, waar kampvuren vanwege de droogte verboden waren.
  Ach de msm, wat een leedvermaak zal het zijn wanneer ze alle leugens moeten bekennen.
  Beluister de podcast van Jorn Luka met prof Kees De Lange en je wint elke discussie over milieu, klimaat, CO2 en stikstof!

 4. Aart op 15-08-2022 om 23:12 uur:

  eerdere is meerdere :-)

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts