Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Democratie of toch maar dictatuur?, 07-12-2022

Nederland is een democratie, Hongarije een dictatuur. Daarom steunen we Zelensky van Oekraïne en bestrijden we Orbán van Hongarije. Toch?

Enkele kenmerken van een democratie:
Burgemeester Halsema van Amsterdam wil dat de boa’s “tijdelijk” een knuppel mogen gebruiken. Ze dient een aanvraag in bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Hoeveel mensen in Nederland hebben hierover hun mening middels een referendum gegeven?

Koning Willem de Laatste komt waarschijnlijk niet naar de rechtbank. Hij wordt aangeklaagd wegens ‘zijn macht’. Ieder privépersoon kan worden gedaagd te verschijnen, de koning hoeft dit niet. Hij zou dan in een zaal verschijnen met zijn beeltenis prominent op de muur achter de rechters. Rechters die hun trouw moeten zweren aan de koning. Een koning die wetten moet ondertekenen en kan blokkeren. Wie van de overige 17 miljoen Nederlanders bezit dezelfde rechten? Komt dit omdat we geen Trias Politica kennen? Alle macht is immers al tijden bij de partijelites, lobbyisten en de marionettenspelers in Brussel, Davos en de Bilderbergclan.

Hugo de Jonge als Minister van de zieke zorg -als zodanig derhalve een vakinhoudelijke onbenul- kon zonder volksraadpleging de hele maatschappij ontregelen, niet voor een dag, maar voor ruim 2 jaar. Dit vanwege ongrondwettelijke nood- c.q. spoedwetten. Dankzij art. 120 mogen rechters, die weer partijpolitiek (m.n. VVD & 66) voor het leven zijn benoemd, geen wetten toetsen aan de grondwet. Alle, echt alle covid-maatregelen zijn antidemocratisch ingesteld en onwetenschappelijk uitgevoerd. Dit heeft vele levens gekost, of geruïneerd en de economie kapot gemaakt. (Lees eens de columns van Leon de Winter in de woensdagkranten van De Telegraaf die in De Andere Krant en Gezond Verstand niet zouden misstaan) Intussen blijft de deal met Sywert van Lienden onder de pet. Sterker, Hugo zit veel dieper in deze met de pet bedekte beerput dan officieel mag worden gepubliceerd. Als dank mag hij Wonen verder de vernieling in helpen. Hoeveel kiezers hebben keer op keer over deze tegen de bevolking gerichte maatregelen van dit dictatoriale leeghoofd mogen stemmen?

De Winter vraagt zich zeer ongerust ook af wat de staatsrechtelijke status is van de zogenaamde vertegenwoordigers van de Nederlandse burgers die aanschuiven bij Davos-dinertjes en Bilderberg-borrels. De Argentijnse dochter van een heuse oorlogsmisdadiger speelt daar namens ons de hoogste noten uit een middeleeuwse bandoneon. Waarom die omhoog gevallen taart wel en mijn buurvrouw niet?

Vervolgens lopen de parlementariërs (noem hen a.u.b. geen volksvertegenwoordigers) te hoop tegen premier Victor Orbán van Hongarije. Hij maakt (democratisch?) gebruik van zijn vetorecht waar het de toetreding van Zweden en Finland tot de EU, maar bovenal waar het de militaire hulp van het westen aan Oekraïne betreft. Een vetorecht dat allesbehalve democratisch is, maar met alle landen (incl Malta) is afgesproken en waar Nederland dan weer wel gebruik van maakt om de toetreding van Bulgarije tot de EU te verhinderen. Meten met 2 maten als het even goed uitkomt.

Waarschijnlijk is Orbán niet democratisch gekozen, hebben zijn medewerkers wat aan de verkiezingsuitslag gedaan. Maar waarvan kennen we dit fenomeen nog meer? Is het niet Biden die dankzij grootscheepse malversaties onze wereldleider mag zijn. De grote leider die garant staat voor diverse oorlogen en onbezonnen sancties? In het westen zijn we geneigd Orbán een dictator te noemen, maar hij is wel goed voor zijn ‘onderdanen’, gelijk ooit ook Kadhafi van Libië. Kunnen de Knagers, Ruttels en de rest rond het Binnenhof dat ook zeggen?

We worden geconfronteerd met een njet van de rechter waar het om de hereniging van gezinnen van asielzoekers gaat. De VVD was eindelijk zover te doen wat ze voor de verZieKingen had beloofd, maar ’66-rechters wisten Rutte te melden dat het strijdig was met regelgeving, waarschijnlijk uit Brussel. Waar blijft art. 120 nu het eens nuttig had kunnen zijn? Of is de uitverkoop van ons land aan de EU al verworden tot een algehele opheffingsuitverkoop?

Als onze regering democratisch was geweest, had het net als Orbán geluisterd naar de bevolking en niet naar de leugens van Biden en de kliek van de CIA en WEF-haviken. Dan hadden we geen steun gegeven aan een bewezen dictator in Oekraïne. Aan een monster die achter aan mag sluiten in de rij met Stalin, Mao en Hitler. Dan hadden we geen oorlogsverklaring van Rutte hoeven horen, hadden we gewoon gas en olie in roebels betaald en waren we na de covid-misdaden van de overheid niet nog eens getroffen door giga energiekosten, inflatie en het omvallen van bedrijven die de corona-idioterie net hadden overleefd. Als die oorlogszuchtige Yanks de Nordstream gasleidingen in tact hadden gelaten, hadden we hier aan armoedebeleid kunnen doen. Dat had vele voedselbanken kunnen schelen, veel minder stress met daaraan gerelateerde ziektes en kwalen.

Ik ben een democraat in hart en nieren, maar gezien het huidige machtsspel hebben mensen meer aan een verlicht despoot als Orbán, dan aan ‘democraten’ als WEF-slaaf Rutte, seniele Biden, t zwijn Zelinsky en vele andere westerse leiders/lijders.

In diverse gevallen lijkt onze ‘democratie’ een onderdeel van de Brusselse WEF-dictatuur, terwijl dictator Orbán vaak voor de belangen van zijn volk (demos) staat. Democraat Zelensky heeft heel veel dictatoriaal bloed aan z’n klauwen.

Met AS kan het wel echt Demokritisch Demokraal!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. yvonne op 07-12-2022 om 20:34 uur:

  Wij wonen als Nederlanders sinds 2015 in Hongarije en kan met zekerheid zeggen dat Orban democratisch is verkozen!

 2. Rients Hofstra op 07-12-2022 om 20:38 uur:

  Yvonne, daarom stelde ik waarschijnlijk niet, ik was er niet bij en in het "vrije" westen zijn nogal wat twijfels. Een gevalletje zoals de waard, enz.!

 3. Harrie de Swart op 07-12-2022 om 22:15 uur:

  Het is dat ik de taal niet spreek, anders verhuisde ik ook naar Hongarije.

 4. Robert op 07-12-2022 om 22:32 uur:

  Ook al spreek ik de taal niet ben ik toch vorige maand verhuisd naar Hongarije.

 5. Rients Hofstra op 08-12-2022 om 12:56 uur:

  Harrie, de taal zou geen echt bezwaar moeten zijn. Er wonen al betrekkelijk veel Nederlanders en andere West Europeanen in Hongarije. Ik ken een gezin dat er al jaren met plezier woont.
  Robert, valt het mee zonder Hongaars te verstaan en/of te spreken?
  Wij hebben er ook over gedacht, maar andere redenen weerhouden ons van de inzet van verhuisdozen.

 6. Marcel op 08-12-2022 om 15:56 uur:

  Nederland stemde tegen dat Bulgarije bij Schengen mocht. Bulgarije is al een tijd lid van de EU.
  Ze voldoen wel totaal niet aan de eisen over corruptie, maar regels en wetten zijn er voor anderen.

 7. Kee op 09-12-2022 om 08:18 uur:

  Nederland is ook een dictatuur land aan het worden .
  Brussel drukt al zijn plannen door
  Digitale id digitale euro
  onze tweede kamer volgt als makke lammetjes .
  De burger heeft het maar te slikken
  Wanneer worden mensen nu toch eens wakker
  En beginnen zij op te staan als éénheid .

 8. Rients Hofstra op 09-12-2022 om 11:05 uur:

  Marcel, Brussel is corrupt en bepaalt. AS https://alternatiefstaatsbestel.nl is de oplossing.
  Kee, Wakker worden valt voor vele slaafse schapen niet mee. Maar toon hen AS en van daaruit 1dv.nl

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts