Rients Hofstra Pluchen Revolutie

De rood wit blauwe vlag van de koning: de hens erin., 11-08-2022

Oud militairen spreken schande over mensen die de nationale vlaggen omgekeerd ophangen. Vanwege ‘onze’ driekleur hebben velen hun leven gegeven. Zo’n dundoek bezoedel je niet.

Zo kan je er naar kijken, maar je blikveld kan zich ook verruimen, waardoor er wat kritischer naar ‘de vlag’ wordt gekeken.

Volgens Wikipedia werd in 1937 de Nederlandse vlag door Koningin Wilhelmina bij Koninklijk Besluit vastgesteld. Hierin zijn de drie kleuren van de vlag omschreven: helder vermiljoen (rood), helder wit en kobaltblauw. Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de Nederlandse vlag. (Dus laat hangen die omgekeerde protestuitingen. Vrijheid van meningsuiting hoort toch bij een democratie? Een democratie die we echt niet hebben!)
Over de herkomst en betekenis van het rood-wit-blauw van de Nederlandse vlag bestaan volgens Wikipedia meerdere uiteenlopende theorieën. Volgens sommige onderzoekers zijn de kleuren gebaseerd op het wapen op de jachthoorn van Willem van Oranje. Maar er is ook een andere verklaring, welke gebaseerd is op symboliek.
Het rood zou staan voor het volk, het wit voor de kerk en het blauw voor de adel.

De omgekeerde vlag is een signaal, waarmee wordt aangeduid dat men in nood zou verkeren. Al in de middeleeuwen werden vlaggen ondersteboven gehesen op kastelen in noodsituaties. Het omkeren van de vlag werd vanaf de 16de eeuw in de scheepvaart gebruikt om aan te geven dat een schip in nood was. Tot zover Wikipedia.

Als de driekleur al gelieerd wordt aan Willem de Zwijger, dan zijn er in naam van de Oranjes heel veel misdaden begaan. Om er 2 te noemen: slavenhandel en de onderdrukking van overzeese gebieden, met als dieptepunt de oorlogsmisdaden na de overgave van de Japanners in Indonesië. Met goedkeuring van Wilhelmina heeft het Nederlandse leger daar huisgehouden, vergelijkbaar met de gruwelijkdaden van de nazi’s hier in 40/45, of nog erger. Let wel, met de rood wit blauwe vlag in top.

Als deze driekleur verbonden is aan onze monarchie, dan mag de vlag helaas terecht ondersteboven, denkend aan de symbolische betekenis van de kleuren. Daar waar het volk prioriteit zou moeten hebben, wordt het door de adel (elite) nu als voetveeg gebruikt. De kerk is altijd al wereld- en vooral mensvreemd geweest, blijft met de witte kleur overal neutraal in het midden. Wast de smethanden in ongepaste onschuld waar het de uitbuiting van mensen, het misbruik van kinderen en de eeuwenlange inquisitieterreur betreft.

Dat de boeren de vlaggen massaal en alom omgekeerd laten wapperen, is dus volledig legitiem. De boeren zijn in nood. Ze moeten worden opgeofferd met als ‘legitiem’ argument dat er een stikstof-probleem zou zijn. Stikstof is nodig om planten te laten groeien. Bomen nemen een groot deel van de stikstofconsumptie voor hun rekening. Maar laat de staat nu de afgelopen jaren massaal bomen hebben laten kappen? Stikstof kan ten koste gaan van sommige plant- en diersoorten, maar er komen andere varianten voor terug. Hadden er duizenden jaren geleden Klavers, Jettens en Kaagen rondgelopen, hadden we nu nog last van dino’s en andere uitgestorven molochen. Nee, boeren moeten verdwijnen om ruim een miljoen huizen te bouwen en een 3 statenstad met 20 miljoen inwoners te realiseren in het grensgebied van Duitsland, België én Nederland.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die de boeren steunen. De omgekeerde vlaggenparades in veel dorpen, langs secondaire wegen en aan viaducten zijn hartverwarmend. Jammer dat vreedzame demonstraties escaleren in brandstichten en asbest blokkades. Maar onder de boeren is allang bekend dat dit van overheidswege wordt geregeld met zogenaamde Romeo’s: betaalde relschoppers in dienst van de staat.
Aan de andere kant zou een wekenlange blokkade van Schiphol en Tata-Steel effectiever en behoorlijk stikstofbeperkender zijn.

Evenwel kan er getwijfeld worden aan het nut van de huidige protesten. Stel dat de stikstofnormen onder druk zouden worden losgelaten, dan zouden de boeren terecht feestvieren. Maar na enkele maanden gaan ze op een iets andere manier gepakt worden, net zo lang tot ze door Den Haag murw ‘geregeld’ worden en niet meer actie gaan voeren.
Met een ‘deel’succes is niet het misdadige politieke stelsel waar machtswellustelingen, narcisten en psychopaten de dienst uitmaken veranderd.
Want in Den Haag zetelt het probleem. Daar wordt onder de vlag van de monarchie het volk onderdrukt, uitgemergeld en kapot gemaakt. Mark Rutte is voor de 3e keer, nu voor 15,5 miljard aan bonnetjes kwijt, De regering koopt voor miljoenen aan gifspuiten, waar HCQ en Ivermectine (patentvrij) heel wat levens hadden kunnen redden en een corrupt land met een nazileider wordt gratis voorzien van militair materieel.

Zijn de 3 duidingen (onderdrukt, uitgemergeld en kapot gemaakt) niet een beetje baldadig aangezet? Nou nee, kijk dan naast dat hierboven genoemde ook nog eens naar de toeslagenouders, de jeugdzorg met duizenden uithuisplaatsingen, de gasbelslachtoffers in Groningen. En daarnaast nog miljoenen individuele gevallen, op allerhande vlakken.
Nou vooruit, slechts een van de ontelbare gevallen en tevens de ongelijkheden: Waar een welvarende elektra-rijder gesponsord wordt (o.a. geen wegenbelasting) komt een arts bij een 80-jarige vrouw. Ze is door geldgebrek afgesloten van gas en elektra. Ze kookt op waxinelichtjes. De monarchie van Willem de Laatste kost jaarlijks zo’n 350 miljoen euro (RTLnieuws). Let wel: Dat kan hier in een geciviliseerd Nederland.

Dit alles overziende zijn omgekeerde vlaggen nog maar een milde vorm van protest. Wat mij betreft de hens in de driekleur, als reactie op destructie.
En dan geen vlag meer? Wel ja, een eenvoudige inktzwarte graag, tenzij AS (Alternatief Staatsbestel)wordt ingevoerd. Dan stel ik een vlag met een opkomende zon voor.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Yvonne op 12-08-2022 om 00:45 uur:

  Ik zie dat AS helemaal zitten;daar moet veel meer bekendheid aan gegeven worden anders komt het er nooit!

 2. Marcel op 12-08-2022 om 08:45 uur:

  Ineens had ik het door.
  Politiek Den Haag is de nieuwe adel.
  Ze gedragen zich exact hetzelfde als de adel voor de Franse revolutie.
  Naar de guiliotine met die lui.

 3. Peter op 12-08-2022 om 08:56 uur:

  ER IS GEEN STIKSOF PROBLEEM!!!!
  iK ZOU WEL MET EEN DELEGATIE KAMERLEDEN DOOR DE DUINEN WILLEN WANDELEN, EN HEN DAAR WILLEN VERTELLEN DAT ER NIETS, MAAR DAN OOK NIETS MIS IS, AL ZOLANG IK ER RONDLOOP(58JAAR) EN DAT GELDT OOK VOOR DIE ONNOZELE ZEESPIEGELSTEIGING. ZEI DIE ER VAN DENKEN TE WETEN, OF ZICH LATEN VOORLICHTEN DOOR GOED DOOR DE STAAT GESPONCORDE WETENSCHAP, KOMEN ZELF MAAR WEINIG BUITEN, OF WEL, MAAR DAN ZIEN ZE NIKS. KOMT HEEL VAAK VOOR.

 4. Tiny op 12-08-2022 om 10:10 uur:

  Je zegt het goed Rient. Wij hebben voor het eerst een vlag gekocht (75 en 72 jaar) in een gewone straat en hem ondersteboven neergehangen. Wij kopen rouwe melk en eieren bij de boer bij een andere boer onze groenten, waar we zelfs helpen met schoffelen en rooien. Voelt heerlijk.

 5. Max-Q op 12-08-2022 om 16:02 uur:

  EEn massagraf in de Sahara maken voor alle ter dood veroordeelde leden van het wef, who, rijke stinkerts welke voorgaande clubs steunen met als doel er zelf beter van te worden. Ook wij 70 en 66 hebben de vlag ondersteboven hangen met een boerenzakdoek. Tevens een Friese vlag met Grutte Pier en de tekst: Liever dood dan slaaf. Helaas wonen wij in een linkse gemeente. Te weinig mensen schijnen het belang in te zien van steun aan de boeren. Ook zien we bij test/priklocaties de schapen braaf naar binnen hobbelen hun gifprik te halen.......

 6. Boorzalf op 12-08-2022 om 16:18 uur:

  Als oud militair steun ik de boeren de vlag hangt onderste boven aan de vlaggenstok. En die militairen die lopen te zeiken dat het een schande is kunnen voor mij de boom in. En het wordt eens tijd dat romeos die sadistische politie eens flink worden aangepakt dat die lui eens een flinke pak rammel krijgen.

 7. Rients Hofstra op 12-08-2022 om 18:54 uur:

  Beste Yvonne, als het door 1 of enkele prominente niet ego's wordt opgepakt, kan het snel gaan. Voorlopig nog niet gevonden.
  Beste Marcel, een bloederige revolutie dreigt als het nog erger wordt. Ik opteer voor de Pluchen revolutie, want wat krijgen we na een revolutie terug?
  Beste Peter, klopt. Poolklimaten hebben woestijnklimaten afgewisseld zonder dat de mens nog bestond. De natuur regelt zichzelf.
  Beste Tiny, volgens mij heel goed bezig. We hoeven niet te leunen op al die multinationals.
  Beste Max, een eerlijk tribunaal, desnoods door buitenlandse rechters (Strafhof in Den Haag) moet al voldoende zijn. Volgens sommigen is de doodstraf te genadig. Een Friese vlag is perfect. Wellicht kan Friesland zich afscheiden en een echte democratie als AS invoeren.
  Beste Boorzalf, Ik denk dat veel veteranen er zo over denken. Een pak rammel inleveren voor een eerlijk tribunaal!

 8. Wakkere Joost op 12-08-2022 om 23:50 uur:

  Het is niet eens de echte kleur.
  De echte oude ned vlag was oranje wit rood
  En rood staat voor communisme en fascisme.

 9. Wakkere Joost op 12-08-2022 om 23:56 uur:

  Uu sorry blauw niet rood
  Lol

 10. koddebeier op 13-08-2022 om 10:14 uur:

  Hopelijk de allerlaatste en er is geen plaats meer voor de corrupte kartel handlangers van het fascistische WEF/WHO clubje !!!

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts