Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Hoe deze uitslag duiden?, 19-03-2021

Gaat de ME komend weekend nog meedogenlozer optreden tegen vreedzame betogers, nu hun bazen Rutte en Kaag de verkiezingen merkwaardig genoeg gewonnen schijnen te hebben?

Gezien de onbegrijpelijke waardering van kiezers die VVD en D66 hebben gestemd en ondanks alle ellende van de laatste 4 jaar in het bijzonder en de 10 jaar Rutte in het algemeen, zou je geneigd zijn de uitslag een regelrechte ramp te noemen.

Aan de verkiezingen met die dubbele winnaars binnen de huidige coalitie plakken wel wat kwalijke kanttekeningen. Waarom moest naast een uitbreiding tot 3 stemdagen ook nog poststemmen voor 70+ geregeld worden? Als je immers genoeg geloof hecht aan muilkorfjes en de ridicule 1,5 meter, kon iedereen, net als altijd, veilig op 1 van de 3 dagen zijn/haar stem uitbrengen. Nu stromen de berichten over fraude met betrekking tot de geposte stemmen de stemkliko’s uit. Adequate controle was in ieder geval niet ingebouwd.

Tot aan de verkiezingen bepaalden de tv-bazen welke politici permanent in beeld mochten komen. Dit zou een verklaring kunnen zijn voor het verschijnsel dat in een week de peilingen voor De66bende van Kaag van 12 kon opstomen naar 23 zetels. Let wel: de partijen die nul zetels scoorden moesten net als alle anderen € 12.000,- neertellen en zijn die kwijt, omdat ze het niet hebben gered. Onvoorstelbaar onrechtvaardig en verre van democratisch. Dit zou na invoering van het AS-systeem onmogelijk zijn.

Siegrid Kaag wint fors, ondanks dat haar elitaire ziel en zaligheid bij Europa, Klaus Schwab en George Soros ligt. Roep virtueel in een drukke straat ‘Europa’ en 99 van de 100 mensen gruwt. Hoe en waar heeft zij al die stemmen bijeen gescharreld?

Historisch gezien verliest de op een na grootste partij uit het nog demissionair kabinet fors voor de hand en spandiensten aan de grootste. Het CDA had wellicht juist beloond kunnen worden voor het sleurwerk van Pieter Omtzigt, maar verliest 4 zetels. De SP van Renske Leijten, met Pieter verantwoordelijk voor het toch nog boven water krijgen van de misdadige wijze waarop de toeslagenaffaire is ontstaan en kon voortwoekeren, wordt ook afgestraft. Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te weten dat er fundamentele zaken fout zijn gegaan. De trouwe D66 kiezers van 4 jaar geleden zouden zich toch minimaal bescheten moeten voelen, maar nee, deze D-onwaardige partij knalt naar een 2e plek!

D66 heeft de zorg mee uitgekleed, Groningen ondanks de gasvoorraden in de kou laten staan, ouders in de toeslagenaffaire verraden, zijn medeverantwoordelijk voor zeer on-D., dus onrechtmatige noodwetmaatregelen en diverse misstappen van bewindslieden. Dit kabinet is niet voor een lullig bonnetje de laan uitgestuurd. Demissionair mocht het aanblijven tot er een nieuw groep vakinhoudelijke onbenullen aan gaat treden. Weer een kabinet met VVD, D66, CDA en CU? Allerminst verfrissend en gezien de eerdere val een onvoorstelbare belediging voor de rudimentaire restanten van wat we ooit een democratie meenden te moeten noemen.

De messen worden intussen geslepen. Partijen willen over 4 jaar niet gefileerd worden indien ze niet nu genoeg binnen kunnen halen. Let wel: genoeg minderheidsstandpunten. De CU zou een D66 standpunt om hulp te bieden bij een menswaardige beëindiging van een voltooid leven om zeep kunnen brengen. Een standpunt waar rond 80% van alle Nederlanders voor zou zijn.

Hoe geheel anders zou het gaan binnen een AS-systeem? In ieder geval al geen kiezersbedriegende coalitie, laat staan eentje met vele minderheidsstandpunten en al helemaal niet 4 jaar lang elkaar ten koste van heel veel kiezersbeloftes pleasen.
De VVD zal heel veel trouwe kiezers moeten gaan schofferen om tot een stabiel kabinet te komen. Kleintjes zijn nodig, omdat PVV en FvD zijn buitengesloten en de drie linkse partijen elkaar hebben beloofd gezamenlijk op te trekken tot ook daar het verraad toeslaat. Stabiel gaat het zeker niet worden. Uitgaande van de ‘gemakkelijke’ oplossing van doorgaan met de demissionaire vier, mag geconstateerd worden dat ze bij lange na geen meerderheid in de senaat hebben.

JA21 zou met de 8 van de FvD geroofde zetels uitkomst kunnen bieden. Dan heeft een combi VVD, D66, CDA en JA21 een minimale antidemocratische meerderheid van 76 zetels in de 2e en 40 in de senaat. Of Kaag met zo’n rechts blok in zee wil is zeer de vraag. Want geloof maar dat de 3 JA-knikkers voortdurend nee zullen schudden als ze niet veel meer binnenhalen dan Seegers met zijn CU voor mogelijk zou houden. Problemen die bij een AS-systeem niet voor kunnen komen.

Dan blijkt Kaag aan te geven geen door en door dichtgetimmerd coalitiecontract te willen en met een minderheidskabinet te kunnen leven, waarbij er wisselende meerderheden per item gezocht moeten worden. Rutte gruwt hiervan, hij raakt zo de controle kwijt. Dit schuift al enigszins richting AS. Maar als er voorlopig geen kabinet te formeren is en we in een Belgische krankzinnigheid terecht komen, zou AS sneller dan verwacht de oplossing kunnen zijn.

Dan verandert een voorlopige ramp alsnog in een weldadige zege(n)!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

  1. grote henk op 21-03-2021 om 09:33 uur:

    kijk voor meer mogelijkheden op www.eindstrijd.eu

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts