Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Een gevallen kabinet kan niet nog eens vallen, 15-01-2021

Is de val van Rutte III een zege(n), of een strategische zet? Dat laatste lijkt het waarschijnlijkst.

Immers een demissionair kabinet kan niet nogmaals vallen, de regeerakkoorden zijn grotendeels uitgevoerd en de 4 partijen zijn verlost van een roestvrijstalen korset van tegenstrijdige afspraken. Tegenstrijdig met diverse eigen partijstandpunten en kiezersbeloften van vier jaar geleden.

Nu heeft Rutte zijn handen enkele maanden vrij om te shoppen bij bijvoorbeeld de PVV, om zich ter rechterzijde te profileren i.v.m. de verkiezingen van 17 maart a.s.

Mensen die al zwaarwegende vraagtekens plaatsten bij een groot aantal ridicule corona-maatregelen, kunnen nu zeker hun borst natmaken. De PVV is voor veel strengere regels en 50+ zal voor de kwetsbare oudjes ook drastische maatregelen steunen. Samen met VVD en CDA hebben ze een meerderheid, in de senaat bij lange niet!
Nee, het zal zeker niet beter gaan. Door de val zal de demissionaire staat met 2 maanden worden verlengd. Gezien de verdere versnippering en het elkaar uitsluiten, zal het een ongelofelijke klus worden om partijen zover te krijgen bij de combi VVD/CDA aan te schuiven. En dan krijgen we Rutte 4.0 en gaat het door waar het gebleven was, wellicht met een iets ruimere meerderheid van 5 of 6 regeringspartijen.

De PvdA is bang na deelname over 4 jaar nog eens gehalveerd te worden. GL is klaar voor regeringsdeelname, snakt naar macht, maar of de achterban wel in dienst van zo’n stevig rechts blok wil functioneren, is nog maar de vraag. Ook het FvD is niet happig, neemt slechts 2 senatoren mee en is alleen al daarom onaantrekkelijk. SP zal de VVD wel weer uitsluiten, de PvdD is verdeeld en met de SGP haal je wellicht de verplichte zondagsrust het kabinet in. De CU zit op een instabiel vinkentouw. Geen van alle andere partijtjes heeft senatoren om een mogelijke combinatie aan een meerderheid in de Senaat de helpen. D66 draait zich wellicht weer een nieuw kabinet in, echter samen met VVD, CDA en GL hebben ze voor een meerderheid in de Tweede Kamer een 5e partij nodig. Gezien de zetelverdeling in de senaat zijn er minimaal 8 partijen nodig. Dan zal het kiezersbedriegende kwartetten een onmogelijke klus worden. Misschien blijft Rutte III demissionair tot na de eerstkomende Provinciale verkiezingen op 20 maart 2023.

Dus is er maar 1 oplossing: Het AS-systeem (alternatiefstaatsbestel.nl) invoeren. Dan spreken we over echte democratie, over de best mogelijke vaklieden als bewindspersonen en over volledige transparantie, omdat achterkamertjes gesloten blijven. Referenda zijn ingebouwd en we zijn verlost van partijpolitieke benoemingen. Een zegen voor Nederland, maar ook, bij invoering daar, de redding van België, want kabinetten kunnen dan niet meer vallen.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

  1. Qvic op 23-01-2021 om 21:37 uur:

    Ook hier in Nederland wordt vol op gefraudeerd met de uitslagen, niet voor niets hanteren ze zogenaamde de exitpolls om zo de burgers te misleiden dat toch de gewenste regering tot stand kan komen.Bij de verkiezingen in 2012 hoorde je enkel dat mensen op de PVV en de SP hadden gestemd, maar tot ieders verbazing was de PVV gehalveerd en de VVD veruit de grootste partij geworden.Dus hoezo zal het nu anders lopen.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts