Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Complot denken een zege(n)?, 27-04-2021

Wat zegt het woord complotdenken in ieder geval?

Complot denken een zege(n)?

Wat zegt het woord complotdenken in ieder geval?

Nou, simpel, dat er tenminste GEDACHT wordt. Dat kan mensen die klakkeloos alle opdrachten uitvoeren, zonder zich af te vragen op basis waarvan maatregelen genomen worden, niet worden verweten. Veelal de laatste tijd niet, waar het niet wetenschappelijk onderbouwde maatregelen m.b.t. de Covid-hysterie betreft. Mensen die niet aan complotdenken doen zijn niet automatisch gasten die dan ook niet denken. Zij denken het liefst neutraal, aan eigen gewin, gelijk de gangbare paden c.q. de msm, of vrijblijvend uit tijdverdrijf.

Complotdenkers, of wappies, worden in het algemeen negatief bejegend, omdat de meeste slaafsen denken dat de andersdenkenden negatief naar alles en iedereen zijn. De waarheid is meestal geheel andersom. Hier enkele (niet tot in detail beschreven) voorbeelden.

De moord op Kennedy. Simpel: Lee Harvy Oswald was toch de dader? Een communist nog wel. Althans volgens de media en de onderzoekers. Dat mensen getuigden van 2 schoten, elk vanuit een verschillende richting werd nooit meegenomen in de berichtgeving. Een bepalend dossier werd decennia achtergehouden. Complotdenkers veronderstellen dat Kennedy de goudstandaard wilde herinvoeren om de elite in te kunnen tomen. Lee kon niet meer getuigen. De moordenaar van de president kon zomaar gedood worden. (net zo logisch als dat pedokoning Epstein in een streng regime-gevangenis zelfmoord kon plegen, voordat hij anderen mee de afgrond in kon trekken!)

The Twin Towers zouden door terroristen zijn aangevallen. Mededelingen van daar aanwezige mensen dat beneden in de getroffen gebouwen knallen gehoord werden waarna alles instortte en berichten van deskundigen die later aangaven dat het gebouw vanaf de fundering moet zijn ingestort, verdween onder het tapijt. Dat Nina Brink in de nacht voor de aanslag een droom kreeg om al haar aandelen van de hand te doen en dit rond 9 uur onze tijd ook deed, wekte geen verwondering bij de pers. Dat Larry Silverstein de Twin Towers zo’n 2 maanden voor de ramp minimaal de 3 ingestorte wolkenkrabbers kocht en ze zwaar verzekerde (per stuk!) was ook gewoon zoete koek. Hij werd er financieel niet slechter van. Wel was een verenigde natie geschapen, waarvan bijna alle 250 miljoen mensen wraak eisten, met alle gewelddadigheden van dien.

Pim Fortuyn zou door Volkert v d. Graaf zijn vermoord. Maar waar waren de onderzoeksjournalisten met de vraag hoe Volkert wist waar en wanneer Pim samen met Ruud de Wild even een luchtje zou scheppen. Nadat de achterdeur aan de rand van het mediapark open ging, stond Volkert gereed. Hoe vaak moeten gasten van Ruud daar luchten? Maar vragen borrelden ook niet op over hoe een compleet ME-arrestatieteam in vol ornaat al na zo’n 10 minuten na de fatale schoten (ja, meervoud. Ook hier bleken het er twee te zijn geweest uit twee verschillende wapens, volgens ingewijden!) Volkert bij zijn auto inrekende. En de privileges die hij nadien van de overheid kreeg, wordt ‘normale’ delinquenten ontzegt.

Was Jasper S de moordenaar van Marianne Vaatstra? Er zijn nogal wat onopgeloste vraagtekens. Ze is niet vermoord op de plek in het weiland. Geen bloed en geen geknakte grassprieten meteen rondom haar lichaam. Een verdachte caravan in het dorp waar Marianne uitging, vloog juist die nacht in de brand. Prins Friso werd in de geheime wandelgangen genoemd. De dagboeken van Marianne’s moeder mochten niet gepubliceerd. Jasper was die nacht dronken, wist zich, anders dan Rutte gewend is écht niets te herinneren.

Karst T. is officieel de aanslagpleger op koninginnedag bij de punt in Apeldoorn. Waar bleven de kritische vragen als: hoe wist Karst tot op de halve seconde nauwkeurig wanneer hij moest vertrekken en hoe hard moest hij over de gehele afstand van honderden meters racen, om de bus te kunnen raken? Was dat vooraf uit te rekenen, of betrof het een gok gelijk het winnen van de hoofdprijs van de staatsloterij? Waarom raakte hij met zijn Suzuki Saltootje de open bus niet in de flank, met hooguit een deuk en wat geschut bovenin? Hij maakte op het laatste moment een draai achter de bus langs. Waarom verbaasde niemand zich over de stoïcijnse houding van Beatrix, terwijl alle anderen opsprongen, of vol ontzetting de handen voor hun monden hielden? Feit is wel dat Oranje nadien populairder was dan ooit, na een verontrustend dieptepunt tot vlak voor de aanslag.

Demmink is een en al complottheorie. Na Panorama, Henk Krol is ook Pieter Omtzigt hierover de mond gesnoerd. Waarom? Zou niet iedere respectabele burger die meermalen ten onrechte wordt beschuldigd van pedoporno in de hoogste bomen klimmen om de rondstrooiers de mond te snoeren en juist hen veroordeeld te krijgen wegens laster? Demmink heeft niets ondernomen, terwijl invloedrijke partijgenoten (VVD) over elkaar heen buitelden om te verklaren dat Joris Demmink brandschoon was, is en zal blijven. Toevallig had hij als topambtenaar van Justitie in de jaren voor zijn terugtreden alom bevriende rechters voor het leven benoemd. Wie zou hem durven berechten? En wie zouden er allemaal tijdens de zittingen slapeloze nachten hebben?

Kortelings liet Ollongren zeer opzichtig één fotograaf een inkijkje nemen in zeer geheime notities. Een fotootje dat Sigrid Kaag erg goed uitkwamen, zeker nadat Rutte Alzheimer maar weer eens van stal haalde.

En nu weer een lek binnen het kabinet en naaste medewerkers. Als alles 20 jaar geheim moet blijven, is het dan zo raar dat goed denkenden doordenken? Dat ze vaak met plausibelere antwoorden komen dan de weggemoffelde officiële lezingen die ons worden voorgeschoteld? Oswald, Twin Towers, Volkert, Jasper, Karst, Joris, Kajsa en nu een lekkende Trêvezaler? Duidelijk is wel dat bewindslieden zich ver verheven voelen boven goed denkende en kritische volksvertegenwoordigers.
In een echte democratie is de Kamer de baas en bewindslieden de dienaars, die beleid ontwikkelen en bij toestemming van het parlement wetklaar maken.

Of staan er op dit moment enkele nare wetten onwettig in de steigers en komt dit lek als bliksemafleider als geroepen? Die gedachte zou een goed functionerende complotdenker niet misstaan.
Aanstaande donderdag 29 april wordt er in de Tweede Kamer immers gestemd over de wijziging van de Wet publieke gezondheid in verband met het stellen van tijdelijke regels over de inzet van testbewijzen bij de bestrijding van het virus SARS-CoV-2 (Tijdelijke wet testbewijzen covid-19) (35 807), de Wijziging van de Wet publieke gezondheid vanwege de invoering van aanvullende maatregelen voor het internationaal personenverkeer in verband met de bestrijding van de epidemie van covid-19 (35 808).

Misschien is complotdenker wel een geuzennaam!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Maarten Vasbinder op 28-04-2021 om 04:20 uur:

  De ministerraad bijkt een complotsmederij te zijn.

 2. Connie villavicencio op 11-05-2021 om 12:36 uur:

  Een duidelijke en informatieve uit eenzetting.

 3. Rients Hofstra op 11-05-2021 om 14:02 uur:

  Misschien zijn ministers wel zetbazen, Maarten?
  En Connie, dank voor je compliment!

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts