Rients Hofstra Pluchen Revolutie

CDA: geen bestaansrecht, 17-06-2021

Gij zult niet liegen is toch één van de 10 heiligheden.

Farizeeër Hoekstra liegt een alternatieve bijbel bij elkaar als hij alleen al zegt Omtzigts vertrek te betreuren en dat Pieter te allen tijde welkom terug mag keren als de verloren zoon.
Deze leugens zijn pure minachtingen richting de weinige CDA-kiezers die nog niet volledig gehersenspoeld zijn. Jessus, wat een glibberige kwijlebabbelaar.

Echter, Pieter is ondanks zijn terechte agitaties absoluut geen heilige. De door hem bijeengebundelde misstanden zijn niet van vandaag en ook niet van gisteren. Jarenlang stemde hij in het partijbelang fractiedisciplinig met de rest van de hypo’s mee, regelmatig tegen zijn geweten in. Hoezo een ware democraat?
Het CDA is door en door rot. En dit al decennialang zo. Als hij oprecht de overtuiging aanhangt dat de partij ten goede valt te veranderen, is hij ook nog eens onvergeeflijk naïef. Machtswellustige regenten zijn nimmer bereid ook maar iets van hun macht af te geven aan bewogen volksvertegenwoordigers, om over die aan burgers maar te zwijgen.

Daarnaast is hij een onderdeel van een kerkelijke bid en belazerclub. Een rioolrattenbende met aan boord een zich rijk schuimende filantroop. Met huichelachtige makkers die met hetzelfde gemak als dat ze amen zeggen een prominente broeder een klootzak, psychopaat en/of tering hond noemen, heb je geen ergere vijanden nodig.

Maar welke godvrezenden worden door deze huichelachtigen met een onterechte hoofdletter C in de naam dan vertegenwoordigd? De armen? De eenzamen? De vredelievenden? De empathische kerkelingen? Of toch de bezittende, steeds rijker wordende bovenklasse? De ijzervretende houwdegens? De psychopaten? Mensen met een hoge hypotheek, 3 auto’s en ergens een vakantiehuis worden door het CDA aantoonbaar beter vertegenwoordigd dan huurders in de mindere buurten met alleen een oude fiets om regelmatig voedselpakketten bij de voedselbank af te halen?
Hoekstra moet niets hebben van 2 rooie partijen binnen de komende coalitie, die beheerst wordt door de VVD en D66. Hij heeft als een pseudo-VVD’er op Financiën gewoon VVD-beleid uitgevoerd. Voor de goede orde, de D van D66 en die van de VVD hebben net zoveel inhoud als die van het CDA: nada. De nood- en spoedwetgeving heeft dat ruimschoots bewezen.

Verder liegt hij de gaten zijn sokken in als hij beweert, dat een donateur, goed voor € 1,2 miljoen, geen invloed koopt. Zolang Hugo de Jonge -geheel ten onrechte- partijleider was, gaf hij geen cent. Nadat Pieter wederom werd gepasseerd om een volledig ondemocratische minkukel die geen leider wilde worden en dus ook niet meedeed aan een gemanipuleerde lijsttrekkersverkiezing, kwam V.d. Wind met zijn zak geld over de bevlekte brug.
Met Pieter op veilige afstand in Twente, werd een programmapunt geschrapt. De verkiezingen werd ingegaan met de belofte te pleiten voor een 10% verhoging van het minimumloon. Nadat de bankbiljetten waren nageteld (vertrouw niemand, zeker geen kristenen -zie over kristenen met een k mijn verklaring in het blog 'Knuppel de kristenen de Kamer uit'-) ging die 10% van tafel.

Nee, de C, maar ook de D staan samen ten onrechte voor een rot appèl, wat net zo goed de rottige appel van Eva had kunnen zijn. Toen zij die van de boom van goed en kwaad had geplukt, had ze die meteen diep onder de klei moeten verdelgen. Dan was ons heel wat ellende bespaard gebleven. Die Pandora-appel past de partij beter dan een niet aanwezig moreel appèl betreffende wat dan ook.

Deze partij heeft totaal geen bestaansrecht, al was het maar dat Nederland als een seculiere staat gezien wil worden. Kijk eens naar de 1e twee letters van de SGP, de zwartekousen fanaten van o.a. de biblebelters en je weet genoeg.

Nu Pieter opstapt en wellicht een aantal Tweede Kamerleden meekrijgt, terwijl hij zo rond de helft van het Appèl-electoraat achter zich weet, is het wenselijk en zeer te hopen dat het CDA door de bezoedelde fundamenten heen zakt en zich daarna laat euthanaseren.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Brabander op 18-06-2021 om 06:22 uur:

  Reputatie en omvang van CDA kan prima worden verwoord met herschikking van de letters: Anti Democratisch Clubje, ADC.

 2. Wim op 18-06-2021 om 13:25 uur:

  "...de SGP, de zwartekousen fanaten van o.a. de biblebelters..." 'gedegen'te zijn. Twee keer mis: zwarte kousen vind je onder SGP-ers nog nauwelijks - al was dat wel het geval, wat zou daar op tegen zijn? en fanaten? Van der Staay komt op mij over als het meest coöperatieve, afgewogen formulerende Kamerlid van de Tweede Kamer.
  Heel zwak om met karikaturen te werken in een stuk dat de pretentie heeft

 3. Rients Hofstra op 18-06-2021 om 13:41 uur:

  De SGP van die geweldige Vd Staat had tot voor kort de doodstraf nog in haar programma staan, schrapten dit omdat ze ook tegen abortus en euthanasie zijn. Mensen zullen lijden tot de heer hen haalt? Doodstraf toepassen is blasfemie, immers voor god of magere hein spelen mag niet. Als het aan die kerkenclub ligt, wordt het op zondag weer doodstil en komt 'god zij met ons' ook op elke Nederlandse euro munt, naast die van de 2 euro. Ze willen 95% van de bevolking hun 5% standpunten door de strot prediken. Ze zijn vrouw-onvriendelijk en willen dat schoolkinderen het Wilhelmus staande rondbrullen. Dat niet elke SGP'er nog zwarte lieskousen draagt, is een nietszeggend detail. Maak u zorgen over alle andere misstanden, o.a. kindermishandeling/misbruik dat hoog scoort in die kringen.
  Dat soort hoort niet in het parlement!

 4. Wim op 18-06-2021 om 21:53 uur:

  O,o die doodstraf. Maar dat is helemaal geen exclusief standpunt van SGP-ers:
  https://www.trouw.nl/nieuws/meerderheid-tegen-doodstraf-in-peiling~b7235f4c/ Maar dat vindt u ook vast "een nietszeggend detail". Maar ik zal niet veel woorden vuil maken aan uw ongefundeerde beweringen. U valt door de mand met een zin als: "Ze willen 95% van de bevolking hun 5% standpunten door de strot prediken." Geen geweld dus! Alleen woorden, waar u niet naar hoeft te luisteren. U wilt hen gewoon het zwijgen opleggen. Vrijheid van meningsuiting geldt kennelijk alleen voor Rient Hofstra en dat is heel erg eng.

 5. Marieke op 19-06-2021 om 09:18 uur:

  Ik haak af, ik vond het altijd leuk om je blogs te lezen, een kritische noot is prima, maar de manier waarop je dat de laatste tijd doet staat me erg tegen, ik word er beroerd van, ik proef haat naar christenen, je ware aard komt nu wel duidelijk naar boven en die is niet best. Schrijf mij maar uit, ik hoef je mails niet meer te ontvangen.

 6. Rients Hofstra op 19-06-2021 om 10:34 uur:

  Beste Marieke, Dat ik je kwets betreur ik. Maar kan het zijn dat je de essentie hebt gemist? Ik heb heel veel waardering voor oprechte Christenen, evenals voor echte Joden en goedwillende Moslims. (let wel: met een hoofdletter)
  Waar ik op afknap zijn kristenen, snoden en mislims. In mijn beleving zijn Sywert en Wopke voorbeelden van kristenen. Deze verschillen heb ik al sinds 2013 aangeduid, te lezen in mijn 1e boek Romke D'13
  Zonder hem te kennen wil ik er van uitgaan dat Pieter een Christen is.
  Haat is er niet, naar Christenen al zeker niet. Afkeer van het handelen van kristenen zou je mij kunnen verwijten en dan heb je nog gelijk ook. Als jij jezelf tot de Christenen schaart (wat ik graag aanneem) hoef je je niet aan mijn stukjes te storen.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts