Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Wetenschap van een leek, 04-11-2020

Vaak hadden wetenschappelijke onderzoekers hun gelijk heel goedkoop gewoon bij logisch denkende leken kunnen halen.

Hier een citaat uit De Volkskrant: “Nederlandse basisschoolleerlingen hebben ’weinig tot geen progressie’ geboekt in de maanden dat de scholen dicht waren vanwege corona. Kinderen van laag opgeleide ouders scoorden het slechtst.” Einde citaat.
Dit is een conclusie van onderzoekers van Oxford University na wat analyses.
Tsjonge jonge, wat een verblindende eye-opener. Voor een kratje Corona-bier had ik dit zinnetje ook wel naar de msm, inclusief het media-park van John de Mol kunnen sturen.

Zelfs Diederik Stapel had zich hiervoor geschaamd. (Even een korte Stapel-reminder: Hoogleraar sociale psychologie Diederik Stapel kwam regelmatig met onderzoeksresultaten zonder onderzoek en bouwde wereldfaam op). Fact-checkers die het even niet meer weten, vervallen vaak tot de volgende wanhopige vraag: ‘Waar is het wetenschappelijk bewijs?’ Pas dan zijn ze tevreden. Stapel had met een natte duim ontzettend veel waarheidszoekers om een middelvinger kunnen winden.

Maar, stel -ik zeg nadrukkelijk- stel, de waarheidszoekers hadden uit de folder van een grootgrutter vier kratjes Coronabier voor de prijs van drie kunnen scoren.
Een kratje voor elk feit dat dure wetenschappelijke bemoeienissen onnodig maakt. De eerste had ik dan al binnen. Zonder noemenswaardige inspanning kan ik in één ruk door nog wel drie Coronawaardige wijsheden bedenken.

1 Mondkapjes werken niet. Het biedt schijnveiligheid. Iedere handige knutselaar kan een mondkapje ineen naaien, zonder aan welk voorschrift dan ook te voldoen. Voorwaarde (zonder dat dit wettelijk is geregeld, maar voor de drager wel prettig) is dat je met zo’n symbolische muilkorf kunt blijven ademen. Wat je inademt is niet van belang (hoewel?), maar virussen zitten er 100% zeker bij. Tijdens het uitademen vliegen diezelfde virussen alle kanten uit. Zelfs onze nationale dierenarts die na een LOI-cursus zich zelf viroloog laat noemen, blijft zonder mondkap rondtoeteren dat het voorbinden van alle dure tot en met Action-doeken onzin is.

2 De PCR-testen kunnen ingepakt blijvend terug om vervolgens gerecycled te worden tot wattenstaafjes. Die virusverraders werken niet. Fact-checkers zullen meteen de barricaden bestijgen met de vraag waar wetenschappelijk verhandelingen gevonden kunnen worden m.b.t. de veiligheid van die wattenstaafjes 2.0, maar dat terzijde. Zelfs de uitvinder van die malle dingen geeft aan dat de coronahysterici hier hun handen niet mee moeten besmetten. Die krengen testen je ook positief als je maanden geleden al enkele Covid-19 virussen je slijmvliezen hebt laten passeren. Zelfs ordinaire griepvirussen schijnen een positieve uitwerking te hebben op die neuspulkers. Verwisselingen van DNA en RNA zouden veel verkeerde uitslagen opleveren. Maar kijk eens hoe negatief al snel positief kan worden. Voetbalclubs laten positief geteste spelers enkele dagen later nog eens testen en welk een goddelijke interceptie -ja, immers ook bij diverse Ajacieden- ineens allemaal negatief en dat is dan weer positief: dus gaan met die bananenbal.
Mijn testuitslag voor mijn derde krat Corona-bier: staafjes werken niet. Afschaffen.

3 Heel iets anders: de paus. De kerkelijke opperherder Franciscus is een boefie van het kaliber Willem Alexander. Deze vergelijking kan ik voor een heel krat moeiteloos leeks wetenschappelijk aantonen.
Van oudsher geloven we in twee zekerheden: god is bovenaards en onfeilbaar, zijn hulpje beneden is de plaatsvervanger van zijn zoon en ook al onfeilbaar. Mijn, of iemand anders’ god, wat zijn we uitverkoren, intens gelukkig. De paus als marionet van de baas hierboven is gelijk aan alle andere schepselen. Hij en alle kindvriendelijke? onderdanige kerkdienaren, de priesters, dekens, lakens en beddenspreien dienen op te komen voor de kerkelijke schapen. Zijn één met hen, zelfs in dragelijke armoede en ondragelijke ellende. Mooi toch. Ben je het nog niet, je zou zonder missionarisgezever spontaan kerks worden.
Totdat laatst bekend werd dat er een hooggeplaatste vaticaanse kerkleider werd ontslagen, omdat er een slordige 20 miljoen (laat dit even goed doordringen!) van de pauselijke spaarrekening was ontvreemd.
Grappig detail: als de heilige Frans dit bedragje al die tijd niet eens heeft gemist, hoeveel heeft hij dan nog meer op zijn rekening(en) staan?
Hoe wordt een arme popi jopi-sloeber zo rijk? Vraag het ons nationale oranje oogappeltje Willempie Lex maar, die zal een miljoentje of 20 ook niet missen, maar zijn bezittingen delen met de onderdanen is een speedboot te ver, zoals dat in Rome niet voorbij de scepter komt.
Waar ik mijn vierde kratje mee verdien, is de ‘wetenschappelijke’ stelling dat niemand op een eerlijke hardwerkende wijze multimiljonair kan worden. Papie F. en Wimpie A. hebben zich nergens nooit niet eelt op hun geldbijeenvegende klauwen gewerkt.

Als mijn vier kratjes leeg zijn meld ik me wel weer voor een nieuwe voorraad, streetwise bewezen bewijzen zat! Mijd de wetenschappers, kom bij mij!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts