Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Wat is waarheid?, 27-08-2020

Het is best moeilijk. Ieder heeft zo zijn eigen waarheden, soms uit ervaring, soms gelezen of gehoord, dan wel zelf ontwikkeld door logisch te denken.

Gelukkig is dit dilemma niet alleen maar van deze tijd. Ooit, ruim 100 jaar geleden zei Mark Twain reeds dat je niet geïnformeerd was als je geen kranten (toen nog geen radio, tv of social media) las, maar verkeerd werd geïnformeerd als je de krant wel las. Geeft toch wel te denken.

Het nieuws via het ANP (in handen van John de Mol) en in de landelijke dagbladen (allemaal in handen van één Belg) is lang niet altijd betrouwbaar, zeker niet waar het bepalende instanties met een leger aan lobbyisten en overheden betreft.

Op social media is veel weerstand tegen die mainstreammedia (msm). Daar circuleren honderden tot duizenden filmpjes en artikelen die iets anders beweren dan de reguliere nieuwsverspreiders. Vaak klinkt het aannemelijk, maar ook daar zit fake-news tussen.

Maar via de officiële kanalen worden zeer verwarrende en niet aannemelijke berichten verspreid, of juist achter gehouden. En dat is dan weer voer voor complotdenkers. 
Het jarenlange getraineer betreffende de zaak Demmink is een sprekend voorbeeld. En nu weer ene Teeven die aangeeft niets onder ede te willen verklaren.
Internationaal zijn de moord op Kennedy en de aanval op de Twin Towers voorbeelden dat de complotters met geloofwaardigere theorieën komen dan wat officieel wordt verspreid.

De farmaceuten - en dan met name juist de laatste tijd - spannen de kroon. Is covid-19 een virus of een bacterie? Is het spontaan ontstaan of komt het uit een laboratorium (waarom zijn zoveel laboratoria met zoveel levens en levensgevaarlijke virussen aan het klooien)?
Is het een zwaarder griepvirus dan dat van 2017/2018, toen er in ons land welgeteld??? 9444 mensen stierven aan de griep, terwijl het kabinet toen niets deed en de economie gewoon doordraaide?
Is het nu wel of niet te genezen met hydroxychloroquine, samen met zink, of wordt daardoor de kwaal alleen maar erger? Transparantie is er niet, ingrijpen door instanties wel. 
Een beetje bioloog weet dat virussen dode elementen zijn, in tegenstelling tot bacteriën, die zich dus wel kunnen voortplanten.
Virussen zijn een zegen voor gezonde en vitale mensen, omdat ze toxines opruimen; een proces dat met koorts gepaard kan gaan. 
In dat licht bezien is de vraag gerechtvaardigd, waarom er geen beleid is gevoerd op kwetsbare mensen. Mensen van boven de 80 en mensen met onderliggende kwalen, ook tijdens eerdere griepperiodes. 

Als nadenkers met kritische vragen komen of met logische antwoorden, wordt hen bijna altijd verweten tot de complotgekkies te behoren. De tweede opmerking is steevast om met bewijzen te komen. En dat is de kracht van de regulieren. Iets wetenschappelijk bewijzen kost miljoenen, zo niet nog meer. Immers het ontwikkelen van medicijnen met bewijzen dat de bijwerkingen minimaal en niet gevaarlijk zijn, kan in de miljarden lopen. Desondanks kwamen Softenon, DES, maar anderszins ook DDT, asbest en Round Up (om er slechts enkele te noemen) ‘veilig’ op de markt.
Ook als deskundigen aan de bel hangen, wordt dat afgedaan als slechts enkelingen, verdwaalden of kwakzalvers.

Door het gebrek aan transparantie en/of door belangrijke spelers met dubbele agenda’s of belangenverstrengelingen, zal het wantrouwen eerder aanwakkeren dan afnemen, temeer daar veel complottheorieën vaak aannemelijker zijn dan de officiële lezingen die vaak beperkt worden door niet openbaar gemaakte dossiers. Alleen een maatschappij met onafhankelijke vakinhoudelijke kanjers op essentiële posities volledig gecontroleerd en met optimale transparantie drijft complotters en wetenschappers naar een gezamenlijke route voor algemeen welzijn.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts