Rients Hofstra Pluchen Revolutie

MSM en het (nep)nieuws, 11-11-2020

Zomaar wat reacties op berichtjes uit een willekeurige krant, deze keer het AD!

Voor onnodig ongemak heb ik gemakshalve de berichtgeving over de Amerikaanse verkiezingsstrijd maar even gelaten voor wat het niet is.

1 - “Fors minder diagnoses borst- en darmkanker”. Klopt, want als je geen corona hebt, doe je er niet toe, tel je niet mee. Intussen tellen de media de coronadoden (ook zij die terminaal waren en een spoortje Covid-19 bezaten, evenals niet getesten die toch als positief worden opgevoerd) schaamteloos door, terwijl elk jaar in de herfst bij griepuitbraken immer op 0 wordt begonnen.

2 - “Coronabesmettingen en ziekenhuisopnames dalen verder”. Dan is het logisch de eerdere maatregelen drastisch uit te breiden. Grappig detail: De als zeer gedisciplineerd en gezagsgetrouw bekend staande Duitsers hebben met een grotere uitbraak in de 2e golf van doen dan wij hier in Nederland, waar veel mensen wel kritisch zijn, nadenken en terecht vraagtekens plaatsen.

3 - “VVD wil niet langer bezuinigen en nog eens bezuinigen.” Waar in het artikel valt te lezen dat dit loze praatjes voor de bühne zijn? Waar schrijft chef politiek Hans van Soest in dit nepstuk dat deze verkiezingsblabla toegevoegd kan worden aan een uitpuilende kast vol valse toegezegde beloftes vanaf ooit. Dit geldt overigens voor alle partijbeloftes, maar met name toch wel voor de VVD.

4 - Voor slechts een paar tientjes ‘officieel’ coronavrij.” Kwalijke praktijken inderdaad. Maar waar in dit artikel wordt gewag gemaakt van de wonderbaarlijke genezing van diverse voetballers, alom in Europa? In Nederland konden verschillende godenzonen van een Amsterdams beursgenoteerd voetbalbedrijf na een test, waaruit zou blijken dat ze positief waren, alras na een hertest ineens op goddelijke wijze negatief worden beoordeeld, net voor een belangrijk Europacuptreffen?

5 - ‘Google toont aan: Twente is het slechtste jongetje van de klas.” Klinkt stoer en diverse kritieklozen zullen dit soort berichten omarmen. Immers als je in het gareel loopt heb je toch niets te vrezen? Maar waar in dit bericht wordt een serieuze poging gedaan om doembeelden a la Big Brother uit 1984 van George Orwell te schetsen? Het ‘mooie’ van Googel is bloedlink, een aantasting van de privacy wordt uitgebreid en ongelimiteerde mogelijkheden van bedrijven en overheden worden geschapen om het volk te volgen en te controleren. Meldt de NRC dezelfde dag dat de regio Rotterdam aan kop ligt. We worden blijkbaar ongevraagd in de gaten gehouden, maar dan ook nog eens foutief. Waar vind ik dat terug in het AD? En waar in de overige msm?

6 - “Bonden boos: ASML te snel met opzetten van eigen cao.” Wat blijkt? ASLM is alleen met de vakbond De Unie besprekingen begonnen. Toevallig de bond die eerder als enige vakbond in Nederland het dwangmiddel staken uit de statuten heeft verwijderd. Maar dat wordt in dit artikel niet genoemd. Wel dat de andere drie bonden op de dag van bespreking met De Unie verhinderd waren. Hoe doorzichtig, wat een knullige draai in de berichtgeving. Waar is het waarheidsgehalte?

7 - “Handel in vals bewijs ‘coronavrij’” Ondertitel erboven: Namen artsen misbruikt. Uiterst kwalijk uiteraard. Maar waar staat dat de testen überhaupt niet deugen, dat veel artsen en ook wetenschappers aangeven dat er geen bewijs is dat deze testen, ook bij de GGD, niet betrouwbaar zijn. Waar in het artikel staat dat zelfs de ‘uitvinder’ van deze test nadrukkelijk afstand neemt van het gebruik van deze diep in het hoofd gestoken staafjes en aangeeft dat ze hier niet voor gebruikt behoren te worden. Wie is dan erger in overtreding? De zwendelaar of onze geachte overheid, stevig aan de leiband van het RIVM en het OMT?

Als mensen kritisch kijken naar wat de msm verkondigen, worden ze vaak complotdenkers genoemd. En dat is een compliment, een geuzennaam, want dan wordt alom erkend dat die mensen tenminste denken, in tegenstelling tot allen die slaafs de overheid en de msm volgen.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts