Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Mannenbroeders van het rare geloof, 15-12-2020

Vrouwen als slippendragers van de heer zijn er niet zoveel. Bij de streng hervormden niet, maar binnen het gezellige katholieke geloof ook niet.

Kent iemand een priesteres -op die met een gifdrankje, zwarte rituelen en kinderoffers na- een bisschoppin, of kardinaalse?

Nee, het zijn de mannenbroeders die de dienst uit maken. Een pausster zal er nooit komen.
Binnen het cda (hoofdletters hebben al die grapjassen en bewegingen niet verdiend) moest er zonodig een lijsttrekkersverkiezing komen, met wopke als beoogde voorganger. Als niet streng genoeg geïndoctrineerd in de leer van het regentschap, voldeed hoekstra naar eigen zeggen niet aan de verwachtingen. Hij weigerde mee te doen, waardoor de oplossing het probleem had geschapen. Volendams mona-aaltje werd al gauw uitgerookt door pieter en hugo. Een tweestrijd tussen twee niet gewenste kandidaten, waarbij huugje net niet het minst werd gepruimd. Wellicht stemde piets vrouw daarom - puur per ongeluk uiteraard - op rivaal huug.
Jezus wat was het c?d?a democratisch de weg kwijt. De verderfelijke aardse weg naar een hoger, een ontheiligd doel: het torentje.

Pieter, weer netjes ingesnoerd met de windsels van de wurgende fractiediscipline om de polsen, mondkapje over de neus, oogkleppen voor en oordoppen in, was weer koest en hugo de vaccindeling probeerde samen met en tevens tegen mark r. van der pcr-test tevergeefs populariteit te winnen. De verdeelde cda-schapen, verbijsterend om hulp van boven biddend, wilden maar niet achter covid-hugo aanschurken. Wie wilde nog in hugo's gekleurde schoenen staan?

Wat te doen was de desperate vraag? Waar was de moderne Salomon met zijn godsoordeel? Gezichtsverlies dreigde. En daar was het nep-salomon momentje: huugje had het te druk ons zijn vaccins in de maag en de arm te pleuren en kon in het landsbelang, ja, echt in het landsbelang geen tijd vrijmaken voor partijbelangen. Hij deed een stapje opzij ten faveure van pietertje. Het schild werd door mevrouw omtzigt al opgepoetst. Althans dat zou elke welgelovige denken. Helaas, geloof maar gauw wat anders: het wordt mooie wop met zijn voor bijziende kiezers hypocriet charisma. Ineens kan hij ’t wel, volledig in de stijl van het huidige draaien en verraaien.

Leve de valse verkiezingen, leve de nep-democratie, leve de goedgelovigen. Dames, heb medelijden met het volk!

Een prognose, waarbij ik nog mild ben: 4 zetels voor het cda.
Dan kunnen wop de hypocriet, huug de verschrikkelijke, pietje van der slaaf en mona ‘t aaltje in Den Haag kwartetten en klaverjassen, tijdens het kaartenschudden voortdurend de eigen achterban bedriegen.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts